Facebook Pixel «Ο Άγιος Βασίλης είναι φίλος μου»!
| 2014-01-03 14:50:00

«Ο Άγιος Βασίλης είναι φίλος μου»!

«Ο Άγιος Βασίλης είναι φίλος μου»!

Την ικανοποίησή του για το ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά και τη βεβαιότητα του πως η ομάδα του θα βελτιωθεί σημαντικά μέσα απ' τις εγχώριες της υποχρεώσεις της για να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ σε δύο μήνες από τώρα, εξέφρασε ο Μίτσελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA. Aνάμεσα σε άλλα, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για τον Πελέ, τον Μήτρογλου, τον αγώνα με την Καλλονή, αλλά και τον φίλο του τον Αγιο Βασίλη!

Κύριε Μίτσελ, καλή χρονιά. Φαντάζομαι θα είχατε ανάγκη εσείς και οι ποδοσφαιριστές την εορταστική περίοδο των διακοπών, καθώς είχε προηγηθεί ένα κοπιαστικό τετράμηνο με αυξημένες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
«Ευχαριστώ, καλή χρονιά! Ένα μικρό κομμάτι μας ήθελε, χρειαζόταν αυτές τις διακοπές. Όμως, ήταν ένα πολύ μικρό κομμάτι. Γιατί κάποιος θέλει να φύγει και να ξεκουραστεί. Αλλά είναι αλήθεια πως μας αρέσει εδώ, αφού η αίσθηση είναι πολύ ωραία. Κάναμε ένα πολύ καλό κλείσιμο της χρονιάς στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Κάποιος σκέφτεται ότι όταν επιστρέψουμε, ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Το ξεκίνημα να είναι διαφορετικό. Όμως, εμείς ξεκινήσαμε τις προπονήσεις πολύ καλά. Έχουμε ανυπομονησία να ξεκινήσουμε τη χρονιά απέναντι στην Καλλονή. Συνεχίζουμε πολύ καλά».

Θέλω να σταθούμε σε αυτό. Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, ελλοχεύει κίνδυνος αποπροσανατολισμού της ομάδας σας; Με άλλα λόγια, μπορεί να χαθεί ο ρυθμός που είχε πριν απ' τις διακοπές των Χριστουγέννων;

«Όχι, ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Και από ότι είδα από τους ποδοσφαιριστές, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ίσα - ίσα η αίσθηση που έχω ήταν πως ήθελαν να γυρίσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με την ομάδα».

Η πρώτη σας αγωνιστική υποχρέωση στη νέα χρονιά είναι με αντίπαλο την Καλλονή. Αν κρίνουμε τις δυσκολίες που συναντήσατε για να την κερδίσετε στην 1η αγωνιστική, τότε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των παικτών σας για τη νίκη. Συμφωνείτε;
«Το ξέρουμε. Ξέρουμε επίσης ότι η Καλλονή δεν είναι η ίδια ομάδα που ήταν τότε. Όμως, σίγουρα είναι μία ομάδα η οποία είχε προετοιμάσει πολύ καλά το παιχνίδι που έδωσε με εμάς. Πιστεύω ότι και το Σάββατο το ίδιο θα κάνει. Θα έχει προετοιμαστεί πολύ καλά. Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Αμυντικά έχει μία πάρα πολύ καλή δομή και είναι πολύ καλά στημένη. Και έχει έναν προπονητή ο οποίος μας γνωρίζει πολύ καλά».

Στη διάθεσή σας βρίσκεται ο Πελέ. Θα ήθελα να παρουσιάσετε τα χαρακτηριστικά του στους φίλους του Ολυμπιακού.
«Ο Πελέ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Έχει μία εμπειρία απ' την Ισπανία. Έχει παίξει στην Βαγιαδολίδ. Είναι ένας πολύ δυνατός χαφ. Έχει πολύ καλό κτύπημα της μπάλας. Όμως, έχει και ένα δύσκολο έργο μπροστά του, διότι εδώ έχουμε πολλούς καλούς χαφ».

Πρόσφατα, μας ενημέρωσε ο κ, Ισά με μία δήλωσή του πως με την απόκτηση του Πελέ, ολοκληρώθηκε το ρόστερ για το δεύτερο μισό της περιόδου. Είστε ικανοποιημένος με το υλικό που έχετε στη διάθεσή σας;
«Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Θα ήταν αχαριστία και αδικία απ' την πλευρά μου, μετά από τόση προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές μου, να έλεγα ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτούς. Όχι, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και θέλω να συνεχίσουμε έτσι. Εκείνοι είναι οι αληθινοί, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Εκείνοι έχουν την ευθύνη, έχουν το φταίξιμο για ότι έχει συμβεί. Είναι οι πρωταγωνιστές στην πορεία που έχει κάνει η ομάδα μας».

Από 'κει και έπειτα, ο Μήτρογλου πότε αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί;
«Αν εξαρτιόταν απ' τον Μήτρογλου, εκείνος θα ήθελε να αγωνιστεί και στο παιχνίδι του Σαββάτου. Εμείς, όμως, θέλουμε να προετοιμαστεί καλά, να επανέλθει εντελώς, να είναι έτοιμος. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει είτε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, είτε στο ματς του κυπέλλου με τον Αστέρα.
Είναι ένας παίκτης καινούργιος με μία καινούργια ψυχολογία. Έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα μαζί του, γιατί έκανε προπόνηση μέχρι και στις διακοπές».

Αν και απέχουμε περίπου δύο μήνες απ' τον πρώτο αγώνα με την Μάντσεστερ, πως βλέπετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα. Θυμίζω στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, ηττήθηκε εντός έδρας απ' την Τότεναμ με 2-1.
«Εχουμε ακόμη δύο μήνες μπροστά μας. Είδα τον τελευταίο αγώνα της Μάντσεστερ. Είχε ένα καλό σερί. Το χάλασε στο ματς με την Τότεναμ. Όμως, παίζουν τόσα πολλά παιχνίδια και είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις τους που είναι δύσκολο να εκτιμήσεις σε τι κατάσταση βρίσκεται ο αντίπαλος από ένα παιχνίδι και μόνο. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε ήρεμοι, να σκεφτόμαστε το δικό μας πρωτάθλημα και το κύπελλο για τους επόμενους δύο μήνες. Και όταν έρθει η ώρα, θα ασχοληθούμε με την Μάντσεστερ.

Το λέω και στους ποδοσφαιριστές μου. Γενικότερα το πιστεύω και το λέω συνέχεια ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας για να ανησυχήσουμε για τον αγώνα με την Μάντσεστερ. Όμως, θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί και πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι με την Μάντσεστερ, αν συνεχίσουμε το καλό έργο που κάνουμε εδώ στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο».

Ναι, να σταθούμε λίγο εδώ. Πιστεύετε πως με τη δουλειά σας το επόμενο δίμηνο, θα παρουσιάσετε έναν ακόμη καλύτερο Ολυμπιακό στα παιχνίδια με τους πρωταθλητές Αγγλίας.
«Ναι, γιατί θα έχουμε πολύ καλύτερη ψυχολογία και βελτίωση στη νοοτροπία μας. Επίσης, θα έχουμε κάνει πολλά πράγματα που πρέπει βελτιωθούν. Θα είμαστε πολύ καλύτεροι σε πολλά πράγματα στα οποία δουλεύουμε καθημερινά. Και σίγουρα έχουμε πολύ ανησυχία για αυτό το παιχνίδι που βρίσκεται μπροστά μας. Όμως, πρέπει να είμαστε ήρεμοι για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά.
Είχαμε πει από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πως θα αναπτυχθούμε σε όλους τους τομείς που θέλουμε. Και όντως αυτό αποδείχθηκε. Χρειαζόμασταν αυτόν τον χρόνο. Το ίδιο λέμε και τώρα. Ο χρόνος που περνάει θα μας κάνει όλο και καλύτερους, γιατί θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Και αυτό θα ισχύει έως και τον Απρίλιο, οπότε και θα ολοκληρώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις.
Εχουμε μία ελπίδα να αποκλείσουμε την Μάντσεστερ σε δύο μήνες. Όμως, τώρα δεν έχουμε αυτήν την ευκαιρία γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε μαζί της. Επομένως, αυτό που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να ασχοληθούμε με τις δικές μας υποχρεώσεις, με σεβασμό απέναντι σε όλους τους αντιπάλους μας και με δουλειά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή».

Τι περιμένετε από τη νέα χρόνια; Ποια είναι η μεγάλη σας επιθυμία;
«Σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο;».

Και στα δύο.
«Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα όλος ο κόσμος να έχει εργασία και υγεία. Σε επαγγελματικό επίπεδο δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα. Ο Αγιος Βασίλης μου έφερε τα πράγματα που ήθελα πριν καν του τα ζητήσω. Ο Βασίλης είναι φίλος μου (γέλια)».

Ευχαριστώ πολύ, καλή χρονιά.
«Καλή χρονιά, ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags