Facebook Pixel Οι τρεις μεταγραφές που θα έκαναν την διαφορά στον Παναθηναϊκό
| 2014-01-04 00:06:00

Οι τρεις μεταγραφές που θα έκαναν την διαφορά στον Παναθηναϊκό

Οι τρεις μεταγραφές που θα έκαναν την διαφορά στον Παναθηναϊκό

Βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο και είναι λογικό οι ομάδες να ψάχνουν να ενισχυθούν σε θέσεις που υστερούν.

Στον Παναθηναϊκό φέτος έχουν μάθει να ζούνε με τις απουσίες που διαρκώς εμφανίζονται. Παρόλα αυτά περιμένουν πολλά από την επιστροφή του Μπαϊράμι, μία εσωτερική μεταγραφή όπως λέει η φράση που έχουμε βαρεθεί να ακούμε. Που όμως χρειάζεται πραγματικά ενίσχυση ο Παναθηναϊκός;

Κίνηση ουσίας – ανάγκης

Μετά την αποχώρηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα για την Μαλαισία, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό στην επίθεση της ομάδας. Δεν είναι τόσο τα γκολ του Αργεντινού που λείπουν όσο οι κινήσεις του στο γήπεδο και η συνεργασία του με τον killer της ομάδας, Μάρκους Μπέργκ. Διαθέτοντας λοιπόν ένα τέτοιο όπλο στην φαρέτρα του ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ψάξει να βρει τον αντικαταστάτη του Φιγκερόα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τον Μπέργκ να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Δεν χρειάζεται δηλαδή να κινηθεί για έναν δεινό σκόρερ όσο χρειάζεται να κινηθεί για κάποιον που θα βοηθήσει τον Σουηδό να «οργιάσει».
Οι εναλλακτικές των Κλωναρίδη και Καρέλη σίγουρα είναι σημαντικές όμως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία σταθερά δίπλα στον φορ του. Οι δυο νεαροί είναι εξελίξιμοι, έχουν κάνει βήματα προόδου όμως δεν μπορούν μέχρι στιγμής να δώσουν αυτά που έδινε ο Φιγκερόα. Ένας παίκτης με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα μπορεί να τους «διδάξει» και πως παίζεται η θέση αυτή αλλά και να αυξήσει τον ανταγωνισμό, κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα.

Κίνηση για το μέλλον (ή μήπως και για το παρόν;)

Οι πράσινοι προσπαθούν να εξελιχθούν ως ομάδα κατά την διάρκεια της χρονιάς και η αλήθεια είναι πως τα έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται ενίσχυση. Για παράδειγμα η ομάδα υστερεί αρκετά στο βάθος του ρόστερ της. Η θέση που χρειάζεται ενίσχυση τώρα αλλά με προοπτικές και για το μέλλον είναι αυτή του αριστερού μπακ. Μπορεί ο Νάνο στην αρχή της σαιζόν να έδειχνε μουδιασμένος όμως έχει εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο αριστερό οπισθοφύλακα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μπορεί να «βγάλει» την χρονιά μόνος του. Πάντα χρειάζεται να υπάρχει εναλλακτική πίσω από έναν μπακ ακόμα και αν ο ουσιαστικά βασικός είναι και αναντικατάστατος.

Μία ακόμα θέση που δείχνει να πονά ο Παναθηναϊκός είναι στην μεσαία γραμμή. Οι Μέντεζ, Λαγός και Πράνιτς μπορεί να μην έχουν δέσει όσο θα μπορούσαν όμως αυτό που φαίνεται να λείπει είναι ο γνήσιος box to box ποδοσφαιριστής που θα έκανε την διαφορά. Τα τρεξίματα, τα τάκλιν και η πίεση από άκρη σε άκρη του γηπέδου αλλά και τα σουτ έξω από την περιοχή είναι στοιχεία που λείπουν από το παιχνίδι των πρασίνων. Επίσης, στο σύστημα που χρησιμοποιεί ο κ. Αναστασίου είναι ξεκάθαρο πως ένας ποδοσφαιριστής με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα έκανε κατευθείαν την διαφορά. Βέβαια, ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής κοστίζει, όμως με τις κατάλληλες επαφές και την απαραίτητη έρευνα όλα είναι πιθανά.

Υ.Γ: Οι κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας είναι σίγουρα άγουροι ως επί των πλείστων όμως με την απαραίτητη στήριξη αλλά και την άνοδο της απόδοσης του έμπειρου Σιλντενφελντ ο Παναθηναϊκός έχει μόνο να κερδίσει.

ΠΗΓΗ: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags