Facebook Pixel Όπου τολμούν οι Αετοί
| 2014-01-04 00:24:00

Όπου τολμούν οι Αετοί

Όπου τολμούν οι Αετοί

Το ποδοσφαιρικό αντίο του Μιχάλη Παυλή, είναι κάτι πολύ περισσότερο από την εγκάρδια και συγκινητική ανακοίνωση της αποχώρησης του 24χρονου ποδοσφαιριστή από την ενεργό δράση. Γράφει ο Πάνος Κατηφόρης.

Ο άσσος της ΑΕΚ που τα τελευταία 3,5 χρόνια ψάχνει το σημαντικότερο γκολ της ζωής του απέναντι στη σκλήρυνση κατά πλάκας είδε «το καλύτερο όνειρο της ζωής του», όπως αυτός χαρακτήρισε τη σύντομη ποδοσφαιρική του καριέρα, να τελειώνει άδοξα, αλλά κατάφερε να κερδίσει μέσα σε αυτό το διάστημα περισσότερους φίλους από όσους ενδεχομένως περίμενε. Και όχι, δεν ήταν η συμπόνια που τους τράβηξε κοντά του. Ούτε καν η φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Από τα μάτια του Τόνι
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Αετό Λουτρών της Μυτιλήνης. Από εκεί άλλωστε αποκτήθηκε από την ΑΕΚ κατόπιν υπόδειξης, του Τόνι Σαβέφσκι. Ο Σκοπιανός θρύλος των «κιτρινόμαυρων» είδε στο πρόσωπο του 15χρονου τότε επιθετικού, την προοπτική του «νέου Ντέμη», όπως τον βάφτισε η μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου δύο χρόνια αργότερα και έχοντας ήδη τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ στις ακαδημίες της ομάδας.

Η πρώτη εμφάνιση
Ήταν το 2007 όταν ο βραχύσωμος στράικερ έμπαινε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τη Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Champions League, κερδίζοντας το ένα από τα δύο πέναλτι για την ΑΕΚ και έχοντας μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ντάνι Άλβες, τον Κεϊτά, τον Αντριάνο και τους άλλους αστέρες της ισπανικής ομάδας. Είναι μάλιστα μέχρι και σήμερα ο νεότερος Έλληνας της ΑΕΚ που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό ματς (17 ετών και 358 ημερών), καθώς και ο νεότερος Έλληνας παίκτης που έχει κερδίσει πέναλτι στην Ευρώπη. Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στο 3pointmagazine.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags