Facebook Pixel Η Ελλάδα που επιμένει να διώχνει τις επενδύσεις
| 2014-01-04 13:50:00

Η Ελλάδα που επιμένει να διώχνει τις επενδύσεις

 Η Ελλάδα που επιμένει να διώχνει τις επενδύσεις

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει την ιστορία του κολλημένου αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ και εξοργίζεται με το Κράτος που επιμένει να ζει στην εποχή της γραφειοκρατίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκα να συζητάω για πολλοστή φορά σχετικά με το θέμα της επιθυμίας του Ιβάν Σαββίδη να δημιουργήσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Και για ακόμη μια φορά το τέλος της συζήτησης με βρήκε με τον εκνευρισμό έως και την οργή που προκαλεί σε κάθε έναν από εμάς κάθε διαπίστωση ότι το ελληνικό κράτος, δηλαδή η διοίκησή του δεν λέει να αλλάξει, αρνείται πεισματικά να αλλάξει ακόμη και σε αυτή την εποχή της απόλυτης, της πιο σκληρής κρίσης που έχουν περάσει οι Ελληνες στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Για να μη σε κουράσω, στην περίπτωση που δεν έχεις παρακολουθήσει καθόλου την υπόθεση, συνοψίζω: μετά από συντονισμένες προσπάθειες εδώ και περίπου έναν χρόνο, εκεί που νόμιζε ο Σαββίδης ότι επιτέλους έχει ξεκολλήσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τους νόμους ενεργειών ώστε να προκηρύξει έναν διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Θέρμη, μαθαίνει ξαφνικά ότι ο φάκελος, που είχε φτάσει μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης πρέπει να επιστρέψει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θέρμης, επειδή, λέει, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την σχετική απόφαση με πρακτικό συνεδρίασης ημερομηνίας μεταγενέστερης της δημοσίευσης μιας απόφασης στο ΦΕΚ, ενώ το τυπικό του πράγματος ήθελε να έχει παρθεί η απόφαση σε ημερομηνία προγενέστερη. Και τώρα θα πρέπει να περιμένει κάποιους μήνες, για να γίνουν ξανά οι διαδικασίες, με την προβλεπόμενη χρονολογική σειρά. Μήνες, για το τυπικό... Κι αν προκύψει στο μεταξύ και καμιά ένσταση κατά του έργου από την κοινωνία, τον δήμο της Θέρμης...

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags