Facebook Pixel Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Έλεγχος προόδου 2013
| 2014-01-04 13:20:00

Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Έλεγχος προόδου 2013

Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Έλεγχος προόδου 2013

Πώς τα πήγαν τα μικρά και μεγάλα «μωρά» του Γιάννη Αναστασίου στο πρώτο μισό της σεζόν; Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Τερματοφύλακες

Ο Καπίνο ήταν να πάει Νάπολι, ο Καρνέζης τελικά πουλήθηκε και ο Καπίνο βρέθηκε με φανέλα βασικού. Φάνηκε αγχωμένος στα πρώτα παιχνίδια, βελτιώθηκε κι αυτός όπως και η ομάδα στη συνέχεια αλλά βρέθηκε εκτός 11άδας ξαφνικά, μετά από ένα πειθαρχικό παράπτωμα σε μια προπόνηση και ο Κοτσόλης έπαιξε στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς. Τουλάχιστον πλέον ο Αναστασίου έχει δυο τερματοφύλακες που έχουν και οι δυο αγωνιστικό ρυθμό. Δεν έχει βγάλει μάτια κανείς από τους δύο, αλλά ούτε υπάρχει πρόβλημα που να απαιτεί μεταγραφή. Μπορούν πάντως και καλύτερα πράγματα.

Πλάγια μπακ

Ο Νάνο από αριστερά, ήταν, είναι και μάλλον θα είναι η μόνη αξιόπιστη επιλογή, αφού ο Χουχούμης δεν έχει δείξει κάτι. Ο Νάνο πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν για την ομάδα με πέναλτι, ξεκίνησε με πολλά τρεξίματα μεν, χωρίς ουσία δε, οι σέντρες του ήταν ό,τι να 'ναι, αλλά όσο πέρναγε ο καιρός βελτίωνε το επιθετικό του παιχνίδι χωρίς να λιγοστεύουν τα τρεξίματά του, ενώ είναι και αρκετά αξιόπιστος αμυντικά. Από δεξιά ο Αναστασίου στο ξεκίνημα της χρονιάς εμπιστεύτηκε τον Μαρινάκη ο οποίος τον δικαίωσε με καλά παιχνίδια και σέντρες που οδηγούσαν σε τελικές και γκολ. Μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στο «Βικελίδης» πάντως, ο νεαρός δεν δείχνει σε τόσο καλή κατάσταση και τη θέση του έχει πάρει ο Σπυρόπουλος, που δείχνει καλά στοιχεία αλλά «φωνάζει» πως χρειάζεται δουλειά.

Κεντρικοί αμυντικοί

Ο Σίλντενφελντ αποκτήθηκε για κολόνα της άμυνας, αλλά δεν έχει εντυπωσιάσει: μία ζέστη - μία κρύο για τον Κροάτη, από τον οποίον περιμέναμε περισσότερα και κυρίως να βελτιωθούν παίζοντας πλάι του τα πιτσιρίκια. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερό αμυντικό δίδυμο, αλλά σχεδόν κάθε αγωνιστική αλλάζει το ντούο. Τη χρονιά την ξεκίνησε δίπλα στον Κροάτη ο Κουτρουμπής, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε εκτός 11άδας και μετά εκτός 18άδας, για να επανέλθει -εμφανώς βελτιωμένος- τις τελευταίες αγωνιστικές στο βασικό σχήμα. Ευχάριστη έκπληξη ο Ρισβάνης, «μπαλωμένος» αμυντικός και με καλές τοποθετήσεις, έπαιξε αρκετά παιχνίδια, έμεινε εκτός ενάμιση μήνα λόγω τραυματισμών - ιώσεων και επανήλθε κι αυτός προς το τέλος της χρονιάς. Πάντα φιλότιμος και δυναμικός ο Τριανταφυλλόπουλος, παίζει και στο κέντρο της άμυνας και δεξιά.

Χαφ

Ο Μέντεζ αποκτήθηκε για σημείο αναφοράς στο κέντρο, άργησε όμως πολύ να πάρει μπρος, κάνοντας μέτρια ως τραγικά παιχνίδια. Τον τελευταίο μήνα όμως δείχνει σε καλή κατάσταση και βοηθάει πολύ ακόμα και στο passing game και την επιθετική ανάπτυξη. Ο Λαγός ήταν αυτός που κλήθηκε από την αρχή της χρονιάς να παίξει σαν «κόφτης», όσο ο Μέντεζ έδειχνε ελάχιστα πράγματα και τα πήγε περίφημα: έτρεξε πολύ, μάρκαρε, πάσαρε και έβαλε και τα δύο πρώτα του γκολ με την πράσινη φανέλα. Ο γνωστός πολυ-εργαλείος Ζέκα άργησε να φορμαριστεί, όπως κάνει κάθε χρόνο, αλλά από τον Νοέμβρη και μετά είναι ο γνωστός καλός Ζέκα, που παίζει με την ίδια συνέπεια στο κέντρο και δεξιά. Βελτιωμένος ο Αμπέντ με το πέρασμα των αγώνων, δείχνει να πατάει πολύ καλύτερα πλέον και παίζει σαν ένα μοντέρνο «οκτάρι» που πατάει και την αντίπαλη περιοχή, μερικές πινελιές μόνο μας χάρισε ο Ατζαγκούν, από τον οποίον περιμένουμε περισσότερα. Γνωρίσαμε επίσης και τον Δώνη τζούνιορ, που έπαιξε σε δυο ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και σκόραρε και στα δυο. Τέλος, το «βαρύ χαρτί» στα χαφ είναι ο Ντάνιελ Πράνιτς: μεγάλη προσωπικότητα, σπουδαίο βιογραφικό, έχει παίξει αρκετά καλά σε μερικά ματς αλλά μπορεί και καλύτερα. Το ξέρει ο Αναστασίου, το ξέρουμε εμείς, κυρίως το ξέρει ο ίδιος ο Πράνιτς.

Μεσοεπιθετικοί

Η πρώτη μεταγραφή της χρονιάς, ήταν ο «11αδάτος» Μπαϊράμι. Αλλά δεν... Ίσως έφταιγε το πρόβλημα τραυματισμού που τον απασχολούσε, από το οποίο απαλλάχθηκε με χειρουργική επέμβαση - αν έφταιγε αυτό, θα το δούμε τώρα που είναι καλά, αλλιώς κάτι άλλο του έφταιγε, που μάλλον δεν διορθώνεται... Φουριόζος ξεκίνησε από την προετοιμασία ο Ντίνας, τον οποίον όμως χάσαμε στην πορεία και τον ξαναβρήκαμε στο τέλος του 2013, ο Κλωναρίδης ήρθε από τους τελευταίους αλλά έδειξε τρομερά βελτιωμένος σε σχέση με την προπέρσινη θητεία του στην ΑΕΚ και επιπλέον δείχνει τρομερή ευχέρεια στο σκοράρισμα και με τα δυο πόδια.  

Επιθετικοί

Ο Φιγκερόα έφυγε/ ο Φιγκερόα πάει, αλλά ευτυχώς που ο Αναστασίου επέμεινε για την απόκτηση του Μάρκους Μπεργκ. Ο τρομερός Σουηδός έβαλε 8 γκολ, έδωσε 3 ασίστ, είναι ο ορισμός του παίκτη ομάδας και έκανε το restart που έψαχνε ερχόμενος στην Ελλάδα, προς όφελος του Παναθηναϊκού. Ο Νίκος Καρέλης ξεκίνησε βασικός τη χρονιά, μέχρι να φτάσει ο Μπεργκ σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, δεν έδειξε πολλά πράγματα, έκανε καιρό να παίξει, αλλά επέστρεψε δυναμικά τον Δεκέμβριο με γκολ και ασίστ, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Φιγκερόα, αφού μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης μόνος του, και δίπλα στον Μπεργκ ή τον Κλωναρίδη, αλλά και στο αριστερό άκρο.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags