Facebook Pixel Το Μικρό Παοκτσάκι και ο Μεγάλος ΠΑΟΚ
| 2014-01-04 15:20:00

Το Μικρό Παοκτσάκι και ο Μεγάλος ΠΑΟΚ

Το Μικρό Παοκτσάκι και ο Μεγάλος ΠΑΟΚ

Ένα παραμύθι περιγράφει στα παιδιά (και στους νεαρούς μπαμπάδες τους) την πορεία που έκανε η μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ στη δεκαετία του '70, όταν το κατεστημένο τής έκλεψε τίτλους.

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης...

Για τον μέσο ΠΑΟΚτσή το γκολ του Ζήση Βρύζα στο Χάιμπουρι είναι το σημαντικότερο στην ιστορία της ομάδας. Λάθος. Το σημαντικότερο γκολ στην ιστορία του ΠΑΟΚ επιτεύχθηκε εις βάρος της ΑΕΚ, στις 2 Μαΐου του 1976, από τον Βραζιλιάνο Νέτο Γκουερίνο. Με αυτό το γκολ ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα και ουσιαστικά καθιερώθηκε στη φίλαθλη συνείδηση ως η μεγάλη ομάδα έξω και απέναντι από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της Αθήνας.

Ο Γκουερίνο μόλις πέτυχε το γκολ σκαρφάλωσε στα κάγκελα της Θύρας 4, για να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο που, πριν από 17 χρόνια, είχε χτίσει αυτό το γήπεδο με τα χέρια του. Και εκεί, κάτω από τις φωνές και πάνω στη χαρά, είναι ένας μικρός που βλέπει το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα και τον Δικέφαλο να ανοίγει τα φτερά του. Ο μικρός μεγάλωσε, πενηντάρισε και τώρα θυμάται. «Το μικρό Παοκτσάκι και ο Μεγάλος ΠΑΟΚ» είναι ένα παραμύθι που, ας είμαστε ειλικρινείς, θα δώσει ο ΠΑΟΚτσής στον γιο του, αφού, βέβαια, το διαβάσει και ο ίδιος. Ο Τριαντάφυλλος Πετκανόπουλος, δημοσιογράφος, με οικονομικές σπουδές και, φυσικά, ΠΑΟΚτσής, αφηγείται τη μεγάλη πορεία του ΠΑΟΚ στη δεκαετία του '70, την εποχή που η ομάδα έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και υπέστη απίστευτες «σφαγές» για λογαριασμό του ΠΟΚ.

Είναι ένα παραμύθι που πλάστηκε από την αγάπη του συγγραφέα για τον ΠΑΟΚ και βλέπει τα πράγματα έτσι όπως οφείλουμε να τα δείχνουμε στα παιδιά, ειδικά όταν πρόκειται για το ποδόσφαιρο. Και από την άλλη, είναι μία απλουστευμένη ιστορική αφήγηση που θα απολαύσει ο κάθε ΠΑΟΚτσής, καθώς αναφέρεται στην καλύτερη περίοδο της ομάδας. Κοινώς, η έκδοση είναι απαραίτητη για κάθε ΠΑΟΚτσήδικη βιβλιοθήκη (όχι σχόλια, παρακαλώ). Προλογίζεται από τον Κούλη Αποστολίδη, μέλος της μεγάλης ομάδας του '70 και τους σπουδαίους δημοσιογράφους Μάκη Βοϊτσίδη (πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ και η καλύτερη πένα που κάλυψε ποτέ ΠΑΟΚ) και Τραϊανό Χατζηδημητρίου.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags