Facebook Pixel «Πέρασα δύσκολες στιγμές...»
| 2014-01-04 17:40:00

«Πέρασα δύσκολες στιγμές...»

«Πέρασα δύσκολες στιγμές...»

Ο Εμίρ Μπαϊράμι μίλησε στη NOVA για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο διάστημα απουσίας του από τα γήπεδα, την παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και το ματς με τον Παναιτωλικό.

Πέρασες δύσκολα τους τελευταίους μήνες και πλέον ετοιμάζεσαι για την επιστροφή σου στα γήπεδα. Αισθάνεσαι σαν να αρχίζει τώρα η σεζόν για σένα;

Προσωπικά ναι. Ταλαιπωρήθηκα με το πρόβλημα στη μέση και ελπίζω να είμαι απόλυτα έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να ξαναβρώ τον ρυθμό μου και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα έχει παίξει μισή σεζόν και έχει πετύχει σπουδαία αποτελέσματα.

Είσαι πλέον 100% έτοιμος;

Όχι, δεν είμαι 100% έτοιμος. Είναι δύσκολο να πω. Ίσως 50 ή 60 %, αλλά πλησιάζω. Προπονούμαι πολύ σκληρά και κάνω το καλύτερο για να είμαι απόλυτος έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Πως βίωσες όλο αυτό το διάστημα που έμεινες μακριά από τα γήπεδα;

Ήταν πολύ δύσκολο. Ξέρετε, είναι πάντα δύσκολο, είτε μένεις εκτός για έναν ή για δέκα αγώνες. Όταν μένεις εκτός ομάδας, είναι δύσκολο για κάθε παίκτη, όμως ο Παναθηναϊκός τα πήγε εξαιρετικά και αυτό με βοήθησε λίγο. Πάντως είναι δύσκολο να μην παίζεις, απλά να παρακολουθείς την ομάδα σου και να μην μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου. Είναι πολύ δύσκολο.

Ο Παναθηναϊκός τα πήγε καλά στον πρώτο γύρο με εξαίρεση το νωθρό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και άρχισε η ομάδα να δείχνει τις δυνατότητες της. Τι να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο;

Δεν νομίζω ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι είχαμε μια άσχημη περίοδο στην αρχή της σεζόν. Δεν ξέρω πόσοι παίκτες, ίσως 1-2 είχαν μείνει από την προηγούμενη περίοδο. Και αυτό συμβαίνει και σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Τσέλσι για παράδειγμα. Στην αρχή ήθελε να χτίσει μια τεράστια ομάδα με απίστευτους παίκτες, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, γιατί δεν λειτουργούσε καλά ως ομάδα. Νομίζω ότι ήταν φυσιολογικό ότι δεν αρχίσαμε καλά στο πρωτάθλημα, ωστόσο στη συνέχεια βρήκαμε ο ένας τον άλλον, η ομάδα βελτιώνεται σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο μπορείτε να περιμένετε την ομάδα που είδατε στα τελευταία παιχνίδια πριν από τη διακοπή. Πήγαμε καλά και πήραμε νίκες.

Το πρώτο ματς για το 2014 είναι στην έδρα του Παναιτωλικού, εκεί όπου ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να κερδίσουν. Τι παιχνίδι περιμένεις την Κυριακή;

Είναι όπως το είπες. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφεραν εκεί, όμως δεν έχει σημασία. Έχουμε σεβασμό για κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε, γιατί είναι καλοί αντίπαλοι και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά και πρέπει να είμαστε έξυπνοι όταν θα έχουμε την ευκαιρία μας, γιατί αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν δέχονται εύκολα γκολ. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να δουλέψουμε σκληρά μαζί.

Έχοντας πλήρη εικόνα για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο τέλος της σεζόν;

Νομίζω ότι είναι ένα πρωτάθλημα με αρκετές διαφορές στον τρόπο που παίζουν οι ομάδες και στην δυναμική τους. Είναι καλό και δύσκολο πρωτάθλημα, καθώς κάθε ομάδα παίζει με αμυντική τακτική και μου θυμίζει λίγο το ιταλικό στυλ. Είναι δύσκολο να πω αν θα τερματίσουμε πρώτοι, δεύτεροι ή τρίτοι και αυτό γιατί έχουμε παίξει μόνο το μισό της σεζόν και αν συνεχίσουμε όπως κλείσαμε τον πρώτο γύρο, τότε θα είμαστε ψηλά. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και αν το κάνουμε μαζί, τότε θα δείξουμε σε όλους στην Ελλάδα τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε και δεν μπορώ να βρω κάποιον λόγο για να μην συνεχίσουμε καλά. Νομίζω ότι θα τερματίσουμε σε καλή θέση.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags