Facebook Pixel Χωρίς νικητή το ντέρμπι στην Κύπρο
| 2014-01-04 18:45:00

Χωρίς νικητή το ντέρμπι στην Κύπρο

Χωρίς νικητή το ντέρμπι στην Κύπρο

Ισόπαλο με σκορ 2-2 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι του ΓΣΠ, μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, που μετά από μια αμφίρροπη και δυνατή αναμέτρηση μοιράστηκαν από ένα βαθμό. 

Στα αξιοσημείωτα είναι πως ο Ιβάιλο Πέτεφ παραμένει αήττητος στον πάγκο της ΑΕΛ για έβδομο σερί αγώνα. Ντεμπούτο για το ΑΠΟΕΛ έκαναν τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα, Σαντίν και Πιπίνης, ενώ ο Ντε Βινσέντι βρισκόταν στα επίσημα του ΓΣΠ.

Η ΑΕΛ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους με ένα γρήγορο γκολ στο 6ο λεπτό. Δράστης ήταν ο Μοντέιρο, ο οποίος έπειτα από ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Το ΑΠΟΕΛ αφού συνήλθε από την ψυχρολουσία, κατάφερε να αντιδράσει με δύο τέρματα σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 26’ ο Φεγκρούς πραγματοποίησε δύσκολη απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Σέρτζιο, ωστόσο ο Αλωνεύτης που καραδοκούσε σκόραρε με κοντινό σουτ και ισοφάρισε. Ο Κύπριος διεθνής φορ ήταν πρωταγωνιστής και στην φάση του δεύτερου γκολ, καθώς κέρδισε το πέναλτι που του έκανε ο Ουόν σε μαρκάρισμα εντός περιοχής στο 29’. Ο Μαντούκα ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2-1.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ πάντως είχαν την απάντηση πέντε λεπτά αργότερα, με τον Μπεμπέ να εκτελεί φάουλ από μακρινή απόσταση και τον Ορλάντο Σα με δυνατή κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ελάχιστες φάσεις σημειώθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες, καθώς οι δύο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο τα νώτα τους. Το ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Σακέτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο το ισόπαλο αποτέλεσμα διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Πηγή: shootandgoal.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags