Facebook Pixel Οι τρεις μεταγραφές που θα έκαναν την διαφορά στον Ολυμπιακό
| 2014-01-05 00:08:00

Οι τρεις μεταγραφές που θα έκαναν την διαφορά στον Ολυμπιακό

Οι τρεις μεταγραφές που θα έκαναν την διαφορά στον Ολυμπιακό

Η λογική λέει ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Στον Ολυμπιακό μπορεί να βρίσκονται 10 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και να έχουν ήδη πετύχει τον σκοπό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ περνώντας στην επόμενη φάση, όμως εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Ποιες θα ήταν οι τρεις μεταγραφικές κινήσεις που θα βοηθούσαν έμπρακτα αυτόν τον εντυπωσιακό Ολυμπιακό;

Κίνηση ουσίας

Οι Πειραιώτες έχουν ένα πολύ δυνατό αλλά και βαθύ ρόστερ που τους επιτρέπει να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον. Η προσθήκη του Πελέ κατά την περίοδο του Ιανουαρίου σίγουρα έγινε προς αυτή την κατεύθυνση όμως το πρόβλημα που ενδεχομένως να συναντήσει ο Ολυμπιακός είναι τι θα γίνει αν τραυματιστεί κάποιος από τους εξτρεμ της ομάδας.

Ο Φουστέρ μπορεί να παίζει στα πλάγια όμως δεν είναι η φυσική του θέση, ο Βάις έχει παρουσιάσει τεράστιες μεταπτώσεις στην απόδοση του μέχρι τώρα και ο Κάμπελ είναι πολύ χρήσιμος και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν δεν μπορεί να αγωνιστεί για κάποια παιχνίδια. Ίσως η λύση της χρησιμοποίησης του Ολαϊτάν στα πλάγια να είναι και η πιο πιθανή ή η μετατόπιση του Χολέμπας σε ρόλο εξτρεμ. Αυτές όμως είναι λύσεις ανάγκης.

Χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει ώστε να διασπαστούν οι πολυπρόσωπες άμυνες των Ελληνικών ομάδων. Ένας ποδοσφαιριστής που θα «σερβίρει» στους Μήτρογλου και Σαβιόλα αλλά θα τους βοηθήσει παράλληλα και στο σκοράρισμα. Και δεν χρειάζεται να έχει τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων εξτρεμ της ομάδας.

Κινήσεις για το μέλλον

Το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να έρθει μία μεγάλη-δεν-μπορείς-να-πεις-όχι πρόταση για τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός ως οργανωμένος σύλλογος που είναι θα πρέπει να έχει μία λύση έτοιμη σε περίπτωση που αποχωρήσει για άλλες πολιτείες ο μπόμπερ του. Είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και μπορούν να διαπραγματευτούν το συμβόλαιο τους νόμιμα. Μία έξυπνη κίνηση για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής θα βοηθούσε στην εξέλιξη της ομάδας μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Μητρογκόλ.

Επίσης, θα έδειχνε και την οργάνωση αλλά και την Ευρωπαϊκή λογική που διακατέχει τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Άλλωστε οι επιλογές της τωρινής διοίκησης του Ολυμπιακού είναι μέχρι στιγμής πολύ προσεγμένες και εκεί που δείχνουν αναποτελεσματικές, καταφέρνουν και κερδίζουν το χειροκρότημα. Τα παραδείγματα των αποχωρήσεων των δυο Αλγερινών, Τζιμπούρ και Αμπντούν το καλοκαίρι που μας πέρασε είναι ενδεικτικά.

Η δεύτερη θέση στην οποία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει έρευνα και αν είναι δυνατόν να τακτοποιήσει από τώρα είναι αυτή του τερματοφύλακα της ομάδας. Ο Ρομπέρτο έχει εξελιχθεί σε έναν καταπληκτικό πορτιέρο και δείχνει πως ο Ολυμπιακός δύσκολα θα βρει κάποιον αντάξιο αντικαταστάτη του. Είναι άλλωστε πολύ ιδιότροπη η θέση αυτή καθώς ο ποδοσφαιριστής που θα αναλάβει να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας θα πρέπει να φτάσει αν όχι να ξεπεράσει τα απίστευτα κατορθώματα του Ισπανού. Φυσικά, μία λύση είναι να τον κάνει εξ’ ολοκλήρου δικό του και να μην αναγκάζεται να ψάχνει για αντικαταστάτες. Όμως, στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται καθώς ξέρουν πως τώρα που η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα ύψη θα χρειαστεί μία πολύ γενναία προσφορά για να τον κρατήσουν. Υπάρχει άλλωστε και ένα είδος ντόμινο καθώς ο Ρομπέρτο ανήκει στην Ατλέτικο που έχει ως βασικό τερματοφύλακα τον Κουρτουά, δανεικό από την Τσέλσι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να εμφανιστεί έτοιμος για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags