Facebook Pixel Ηθική και οικονομική δικαίωση θέλει η ΑΕΚ
| 2014-01-04 19:50:00

Ηθική και οικονομική δικαίωση θέλει η ΑΕΚ

Ηθική και οικονομική δικαίωση θέλει η ΑΕΚ

Ποιες είναι οι επιδιώξεις, αλλά και ο βασικός στόχος της Ένωσης στην υπόθεση του Τάσου Αυλωνίτη...

Από την στιγμή που οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του Τάσου Αυλωνίτη έπεσαν... βροχή και γνωστοποιήθηκε ότι και υπογεγραμμένο δελτίο μεταβολών υπάρχει στην ΕΠΟ (με αριθμό πρωτοκόλλου), και συμβόλαιο με την υπογραφή του παίκτη και την σφραγίδα του... Αχαρναϊκού, αλλά και ιδιωτικό συμφωνητικό με την ΑΕΚ που προβλέπει ρήτρα 4 εκατ. ευρώ, η στάση της πλευράς του Ολυμπιακού άρχισε να... μεταβάλλεται. Αρχικά το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ανησυχία και πως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η απόκτηση του ποδοσφαιριστή, στη συνέχεια μια... ανησυχία άρχισε να φαίνεται και σήμερα καταλήξαμε στο ότι υπάρχει... μπέρδεμα, αλλά ο παίκτης θα μείνει στον Πανιώνιο έως το καλοκαίρι και τότε θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Το τελευταίο είναι πολύ πιθανό να συμβεί... κάποια στιγμή. Όμως, ποτέ δεν ήταν επιδίωξη της ΑΕΚ να αλλάξει την... πορεία του Αυλωνίτη και να τον κάνει δικό της. Δεν είχε κανένα λόγω, άλλωστε. Δεν θα μπορούσε ποτέ να επιθυμεί η ΑΕΚ να εντάξει στο δυναμικό της έναν ποδοσφαιριστή που αθέτησε με τόσο προκλητικό τρόπο τον λόγο του και αψήφησε συμβόλαια, ιδιωτικά συμφωνητικά, ρήτρες, αλλά και προκαταβολές που έγιναν... δανεικά. Ο βασικός στόχος της ΑΕΚ σε αυτή την υπόθεση ήταν από την πρώτη στιγμή να μην αφήσει τον ποδοσφαιριστή ατιμώρητο για την ασέβεια που έδειξε απέναντι στην ομάδα. Και η επιδίωξή της είναι ξεκάθαρη: Να δικαιωθεί ηθικά και οικονομικά για ό,τι συνέβη, ώστε να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα πως κανείς δεν μπορεί να... παίζει μαζί της.

Το πρώτο σκέλος αφορά την τιμωρία του Αυλωνίτη με αποκλεισμό ενός έτους από κάθε αθλητική δραστηριότητα, όπως προβλέπει ο κανονισμός για αυτές τις περιπτώσεις. Το δεύτερο, αφορά τις κινήσεις που θα κάνει η ΑΕΚ στα πολιτικά δικαστήρια για να διεκδικήσει αποζημίωση από τον ποδοσφαιριστή. Και επειδή ακούγονται πολλά, η Ένωση δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για αυτή την υπόθεση, αφού δεν θα το κάνει για να αμφισβητήσει κάποια απόφαση των αθλητικών οργάνων, αλλά για να λυθεί η διαφορά δύο μερών που υπέγραψαν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν τηρήθηκε. Το αν ο παίκτης θα καταλήξει στο τέλος στον Ολυμπιακό (αν αυτός έχει τη διάθεση να τον... περιμένει μέχρι να εκτίσει την προβλεπόμενη τιμωρία του), είναι πλέον αδιάφορο στην ΑΕΚ.

Πηγή: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags