Facebook Pixel Αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας προβλέπει η ΕΠΟ
| 2014-01-06 18:40:00

Αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας προβλέπει η ΕΠΟ

Αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας προβλέπει η ΕΠΟ

Αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία αποκλεισμού της έδρας έως τέσσερις αγωνιστικές προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Γ’ Εθνικής, Αιγάλεω-ΑΕΚ, για τα οποία -πέραν των όσων αναφερθούν στην έκθεση του διαιτητή, του παρατηρητή και της αστυνομίας- μπορεί να γίνει και χρήση του οπτικού υλικού.

Η παρουσία των δύο ομάδων στο εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τις απαλλάσσει από την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, αφού σύμφωνα με το «άρθρο 3» του πειθαρχικού κώδικα, η χρηματική ποινή για κάθε παράπτωμα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 2,5 χιλ. ευρώ.

Ωστόσο, για τα υπόλοιπα που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα, πέραν των χρηματικών ποινών, δεν υπάρχει πρόβλεψη για ευνοϊκότερη μεταχείριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Συγκεκριμένα και εφόσον κριθεί από τα δικαιοδότικά όργανα της ΕΠΟ, προβλέπονται οι ακόλουθες ποινές:

Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3 εδ. ΣΤ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που αφορά τη ρίψη αντικειμένων:

"Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως τρεις (3) αγωνιστικές, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης".

Σύμφωνα με το αρ. 15 παρ. 4 εδ. β στο οποίο προβλέπονται ποινές για την «Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο»:

"Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (240.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών".

Σύμφωνα με το αρ. 14 παρ 6 εδ. Δ. που αφορά τις ποινές για «Εκτεταμένα επεισόδια»:

Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο

Στο επόμενο εδάφιο αναφέρεται ότι "Δεν συντρέχει περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων αν σε αυτά δεν εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων ή αν δεν υπάρχει έστω απλή σωματική βλάβη ή αν αυτά δεν λαμβάνουν χώρο στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες".

Για "εκτεταμένα επεισόδια" πρέπει να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ…

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags