Facebook Pixel «Κερδίσαμε δύο φορές τον Ολυμπιακό…»
| 2011-04-10 18:43:00

«Κερδίσαμε δύο φορές τον Ολυμπιακό…»

«Κερδίσαμε δύο φορές τον Ολυμπιακό…»

Οι απώλειες βαθμών με τις μικρότερες ομάδες ήταν ο λόγος που χάθηκε για τον Παναθηναϊκό το φετινό πρωτάθλημα σύμφωνα με τον Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος ανέφερε πως οι «πράσινοι» νίκησαν δύο φορές τον Ολυμπιακό, τόσο εντός έδρας όσο και εκτός…
 

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο επίσημο match program του παιχνιδιού:

«Αυτό που μας έλειψε εφέτος ήταν το πνεύμα και η συγκέντρωση που μας διέκρινε πέρυσι, όταν τα είχαμε πάει καλά σε τέτοιου είδους παιχνίδια και είχαμε μαζέψει πολλούς βαθμούς».

Είναι τελικά αυτές οι απώλειες βαθμών, σε τέτοια παιχνίδια, που στοίχισαν στην ομάδα τον τίτλο;

«Έτσι πιστεύω. Αν δει κανείς τα αποτελέσματά μας προσεκτικά, θα παρατηρήσει ότι στα ντέρμπι πήγαμε αρκετά καλά. Κερδίσαμε και τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ δύο φορές. Συνολικά η συγκομιδή μας σ' αυτά τα παιχνίδια με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, ακόμα και με αυτές που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από ό,τι φαίνεται, τα αποτελέσματα σε αυτά τα παιχνίδια είναι που κρίνουν τον πρωταθλητή».

Αυτή τη στιγμή, είναι κοινά αποδεκτό ότι η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που πρέπει. Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει αυτή η εικόνα ενόψει των πλέι οφ;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξεις την εικόνα σου από την μία ημέρα στην άλλη. Η εικόνα στο γήπεδο χτίζεται μακροπρόθεσμα μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις. Έχουμε όμως αρκετό καιρό μπροστά μας μέχρι την έναρξη των πλέι οφ, προκειμένου να αποδώσει καρπούς η καλή δουλειά που κάνουμε τελευταία με τον προπονητή στην Παιανία. Άλλωστε στα πλέι οφ το επίπεδο του ανταγωνισμού θα είναι υψηλότερο και σε αυτό το επίπεδο έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να ανταποκριθούμε. Δεν μας φοβίζουν τα δύσκολα».

Ύστερα από δύο σεζόν στην Ελλάδα ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος που διεξάγεται στη χώρα μας;

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα. Ακόμη και με ομάδες σαφώς κατώτερες ποιοτικά, πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος και έτοιμος νοητικά προκειμένου να καταφέρεις να επικρατήσεις. Όλοι μιλάνε για τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο και εδώ το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι ιδιαίτερα υψηλό. Θα έλεγα ότι είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ποια θα θεωρούσες ως τη σημαντικότερη ιδιαιτερότητα του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνει ο κόσμος στο ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί αντιμετωπίζουν σχεδόν με θρησκευτικό πάθος το άθλημα και την ομάδα που αγαπούν, πράγμα που αντανακλάται και στην αντιμετώπιση των ποδοσφαιριστών. Αυτό σημαίνει στις νίκες η περηφάνια είναι μεγαλύτερη από αλλού, αλλά στις ήττες τα πράγματα είναι πιο δύσκολα».

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ;

«Δεν θα πρωτοτυπήσω. Θεωρώ ότι τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει η Μπαρτσελόνα. Στο ποδόσφαιρο βέβαια ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις κάτι με σιγουριά, αλλά αφενός έχουν την απαιτούμενη ποιότητα, αφετέρου έχουν το επιπλέον κίνητρο επειδή πέρυσι δεν τα κατάφεραν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags