Facebook Pixel Από έναν βαθμό και όλοι «χ»αρούμενοι!
| 2011-04-10 20:53:00

Από έναν βαθμό και όλοι «χ»αρούμενοι!

Από έναν βαθμό και όλοι «χ»αρούμενοι!

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα που «βόλεψε» και τους δύο.
 

Ο Γηραιός με την ισοπαλία αυτή «κλείδωσε» την παραμονή του, ενώ ο «Δικέφαλος» πλέον θέλει έναν βαθμό για την είσοδό του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Την επόμενη αγωνιστική παίζει εντός έδρας με την Κέρκυρα.

Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Μπαντή κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αραμπατζή και αριστερά ο Λίμα. Στο κέντρο της άμυνας οι Χοσέμι και Κατσαμπή. Αμυντικοί χαφ ο Ντάνι, με τον Κυριαζή. Στις πτέρυγες ο Γκαρσία αριστερά και ο Μαχόπ δεξιά με τον Επαλέ να παίζει πίσω από τον Σολτάνι που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με Μπαλάφα στην άμυνα

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Αμυντικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Μπαλάφα. Ο Σνάουτσνερ τοποθετήθηκε δεξιά και ο Λίνο αριστερά. Στο κέντρο ο Φωτάκης μαζί με τον Βιτόλο. Στα άκρα, αριστερά ο Βιεϊρίνια και δεξιά ο Σαλπιγγίδης, με τον Ιβιτς σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Φορτσάτος μπήκε ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Οι «ασπρόμαυροι» έχοντας ως σύμμαχο τον δυνατό αέρα πάτησαν την μπάλα κάτω και προσπάθησαν να πιάσουν στον ύπνο τους γηπεδούχους. Σε δύο περιπτώσεις είδαν τον Γιώργο Μπαντή να κατεβάζει ρολά στην εστία. Ο Γηραιός που δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους και να προωθήσει το παιχνίδι του, αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο μέχρι το 15λεπτό. Στην συνέχεια οι αποστάσεις μίκραιναν και οι μεταβιβάσεις της μπάλας γινόντουσαν με σωστό τρόπο.

Δύο κλασσικές ευκαιρίες

Στο 6’ ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά έκανε αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι με την διπλή χαμένη ευκαιρία. Αρχικά με τον Αθανασιάδη και στην συνέχεια με τον Σαλπιγγίδη. Και στις δυο περιπτώσεις ο Μπαντής είπε όχι.  Τρία λεπτά αργότερα ο Βιερίνια από αριστερά και αφού ξέφυγε από την επιτήρηση του Κατσαμπή έπιασε το σουτ με τον Μπαντή να διώχνει σε κόρνερ με την βοήθεια του δοκαριού.

Η απάντηση του Ηρακλή

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 12’ από στημένη φάση με τον Λίμα να εκτελεί το φάουλ και τον Επαλέ να πιάνει την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι. Ο Χαλκιάς έπεσε στην γωνία του και έδιωξε τον κίνδυνο. Η δεύτερη αυτή την φορά κλασσική ευκαιρία για τον Ηρακλή χάθηκε στο 33’ με τον Μαχοπ με παράλληλη σέντρα να βρίσκει τον Σολτάνι όμως ο Γαλλοαλγερινός δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ καθώς ο Χαλκιάς απέκρουσε σωτήρια.

Ο Σνάουτσνερ και ο Βιερίνια

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει προβλήματα στην δεξιά του πλευρά καθώς ο Σνάουτσνερ δεν μπορούσε να κρατήσει τον Σολτάνι που υπερτερούσε σε ύψος, αλλά και ταχύτητα. Έτσι λοιπόν δόθηκε η εντολή να γυρίζει πίσω ο Σαλπιγγίδης και να βοηθάει την κατάσταση. Επιθετικά ο Δικέφαλος δεν εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση του Αραμπατζή και την τοποθέτηση του Κυριαζή. Ενός παίκτη βαρύ απέναντι στον Βιερίνια. Και όμως προτιμήθηκε η δεξιά πλευρά , αλλά και οι επιθέσεις από τον άξονα.

Έφτασε στην πηγή αλλά…

Άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ που βγήκε στην επίθεση με 3 έναντι δύο του Ηρακλή στο 38ο λεπτό. Ο Βιερίνια βλέπει τον Αθανασιάδη να κάνει κίνηση και του μεταβιβάζει την μπάλα. Ο τελευταίος αφού περνάει τον Μπαντή πλασάρει άουτ σε κενό τέρμα.

Τον αδικεί το 0-0

Ως εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες που του δόθηκαν. Ο Βιεϊρίνια είχε δοκάρι, ο Κλάους δύο ευκαιρίες και μία ο Σαλπιγγίδης. Ο Ηρακλής απάντησε δύο φορές με τους Επαλέ και Σολτάνι.

Γλίτωσε από θαύμα το γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν αυτός που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μόλις λεπτό της επανάληψης. Κακή συνεννόηση από τους  Χαλκιά και Μπαλάφα, ο Μαχόπ βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αφού η μπάλα πήγε πρώτα στα πόδια του Γκαρσία και στην συνέχεια στον Σολτάνι. Το πλασέ του Γαλλοαλγερινού έσωσε πάνω στην γραμμή ο Τσιρίλο. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 54ο λεπτό. Ο Μαχόπ κέρδισε φάουλ από τον Βιερίνια έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Λίμα ανέλαβε να το εκτελέσει υποχρεώνοντας τον Χαλκία να απογειωθεί και να διώξει σε κόρνερ.

Με προβλήματα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ που έδειχνε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του. Οι λανθασμένες μεταβιβάσεις ήταν ένα θέμα που προβλημάτισε, αλλά και η πίεση των παικτών Ηρακλή όταν η μπάλα έφτανε στον Μπαλάφα έφεραν ομολογουμένως έναν εκνευρισμό στους «ασπρόμαυρους».

Μάλωσε με το γκολ

Στην συνέχεια και αφού ο Ηρακλή έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλευτήκαν δημιουργούνταν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 62΄ ο Μουσλίμοβιτς κερδίζει μία κόντρα, να δίνει τη μπάλα στον Ίβιτς και αυτός να προσπαθεί να ψάξει τον Σαλπιγγίδη αντί να σουτάρει από πολύ καλή θέση.

Στο 71΄είχαμε το λάθος του Κυριαζή, ο Βιεϊρίνια μπαίνει στη περιοχή, αργεί να πλασάρει παρότι είναι μόνος του, στρώνει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος πλασάρει άστοχα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Ελ Ζαρ. Ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή.

Ηρακλής: Μπαντής, Αραμπατζής(13’ Καϊτά), Χοσέμι, Κατσαμπής(71.Στάμου), Λίμα, Ντάνι, Κυριαζής, Μαχόπ, Επαλέ(51’ Γιάκομπ), Γκαρσία, Σολτάνι.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Βιτόλο, Φωτάκης(46’ Αρίας), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια(80’ Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης(59’ Μουσλίμοβιτς)

Πηγή: Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags