Facebook Pixel FIFA 14: Η νέα γενιά μπήκε με το δεξί
| 2014-01-14 00:12:00

FIFA 14: Η νέα γενιά μπήκε με το δεξί

FIFA 14: Η νέα γενιά μπήκε με το δεξί

Καταγράφουμε κάποιες εντυπώσεις και παρατηρήσεις για το FIFA 14 στο PS4...

Σε προηγούμενο άρθρο της στήλης σας παρουσιάσαμε review του FIFA 14 στο PS4 το οποίο όπως έχω τονίσει κατ' επανάληψη, τόσο στη νέα κονσόλα της Sony, όσο και στο Xbox One, δεν έχει καμία σχέση με τις εκδόσεις των PC, PS3 και Xbox 360. Ο λόγος είναι ότι περιλαμβάνει μια νεά μηχανή αγώνα, την Impact Engine, η οποία ανεβάζει το gameplay σε ένα απόλυτο επίπεδο ρεαλισμού. Για να γίνω πιο κατανοητός, στον τομέα του gameplay, η διαφορά του FIFA 14 της όγδοης γενιάς με αυτό της έβδομης γενιάς είναι μεγαλύτερη ακόμα κι από τις διαφορές σε gameplay που έχουν δύο εκδόσεις FIFA μεταξύ τους (π.χ. το FIFA 12 με το FIFA 13 ή το FIFA 13 με το FIFA 14).

Η EA Sports δούλευε εδώ και καιρό την νέα αυτή έκδοση κι είναι μία από τις λίγες φορές που οι gamers θα την επικροτήσουν γιατί -καλώς ή κακώς- έχει δεχθεί σκληρή κρητική για την πολιτική της με τα DLC καθώς και ορισμένα games της. Περιπτώσεις όπως τα Battlefield, FIFA και Need for Speed την "ξελασπώνουν" σε μεγάλο βαθμό. Όπως και να 'χει, στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε ορισμένα στοιχεία τα οποία αξίζει να γνωρίζετε, είτε αγοράσετε την νέα κονσόλα της Sony μαζί με το FIFA 14, είτε όχι. Γεγονός είναι πάντως ότι κάθε κάτοχος PS3 που αγαπάει το ποδόσφαιρο, οφείλει να το πράξει αν θέλει να έχει την απόλυτη εμπειρία εξομοίωσης του αθλήματος. Όλα αυτά αν διαθέτει 400 ευρώ για την κονσόλα + 60 για το παιχνίδι, ποσά που στις μέρες μας είναι δυσεύρετα.

Όταν θα εγκαταστήσετε για πρώτη φορά το παιχνίδι, θα χρειαστείτε περίπου ένα λεπτό για να συνδεθείτε στην loading screen του installation. Από εκεί θα μπορέσετε να παίξετε έναν αγώνα "El Classico" Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι να φορτώσει πλήρως η εγκατάσταση, η οποία διαρκεί περίπου 9 λεπτά. Στο τέλος αυτής θα οδηγηθείτε στο βασικό μενού του παιχνιδιού.

Ώρα για online
Το ευτυχές είναι ότι στο next-gen FIFA 14, η πρόοδος που είχατε έως τώρα από το PS3 μεταφέρεται στο PS4, ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει μεταξύ Xbox 360 και Xbox One. Στην πράξη, διατηρείτε το level του προφίλ σας (κάτι που γίνεται σε όλες τις τελευταίες εκδόσεις της σειράς) και μαζί την πρόοδό σας στα διάφορα modes του παιχνιδιού, με πρώτο και καλύτερο το Ultimate Team.

Με την έλευση του PS4 είναι δυσάρεστο (κατά την άποψή μου) ότι οι κάτοχοι της κονσόλας θα πρέπει για πρώτη φορά να πληρώσουν συνδρομή PlayStation Plus για να παίξουν στα online modes που -στην προκειμένη περίπτωση- έχουν γίνει στις μέρες μας ο βασικός λόγος για να αγοράσει κάποιος το FIFA. Aν δεν έχετε PS Plus δεν θα σας εμφανιστεί κάποιο μήνυμα. Αντιθέτως, θα ενημερωθείτε ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση στους servers της EA λόγω τεχνικών προβλημάτων, κάτι που δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, αν αγοράσετε συνδρομή PlayStation Plus (κοστίζει 15 ευρώ το τρίμηνο ή 50 ευρώ το χρόνο) τότε με το που ξανανοίξετε το FIFA 14 θα συνδεθείτε αυτόματα στους servers της EA, χωρίς να εισάγετε κανένα email και password.

Η πρόοδός σας απ' το PS3 μπορεί να αποθηκεύεται ως προς το level, τα credits του Ultimate Team και τα κύπελλα που κατακτήσατε (τα κύπελλα διοργανώσεων και όχι τα trophies του PSN) αλλά δυστυχώς θα διαγραφεί όλη η πρόοδός σας σε κύπελλα και πρωταθλήματα. Στην πράξη, αν είχατε φτάσει για παράδειγμα σε ημιτελική ή τελική φάση ενός κυπέλλου στο PS3 τότε στο PS4 θα πρέπει να το επαναλάβετε, ενώ αν βρισκόσασταν στα μέσα μιας σεζόν πρωταθλήματος στο PS3 τότε αντίστοιχα στο PS4 θα χρειαστεί να την ξεκινήσετε από την αρχή. Μικρό το κακό, καθώς χάνετε μόλις λίγους αγώνες. Θυμίζουμε φυσικά ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα cross-platform στο online (χρήστες PS3 και PS4 δεν παίζουν μεταξύ τους) καθώς μιλάμε για διαφορετικά games.

Μείνετε συντονισμένοι στο Sportdog καθώς θα σας ενημερώνουμε διαρκώς με πολλές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες αλλά και συμβουλές, τόσο για το Fifa 14 στο PS4 όσο και για τα υπόλοιπα sports games της στήλης.

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail. 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags