Facebook Pixel Πόσο θα πουλούσε ένα δάκρυ του Ριμπερί; Και πολύ του είναι η 3η θέση...
| 2014-01-14 15:40:00

Πόσο θα πουλούσε ένα δάκρυ του Ριμπερί; Και πολύ του είναι η 3η θέση...

Πόσο θα πουλούσε ένα δάκρυ του Ριμπερί; Και πολύ του είναι η 3η θέση...

Δεν πιστεύω να αιφνιδιαστήκατε ή να πέσατε από τα σύννεφα με τη βράβευση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.  

Δεν πιστεύω να αιφνιδιαστήκατε ή να πέσατε από τα σύννεφα με τη βράβευση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο κόσμος το 'χε τούμπανο και ο... Μπλάτερ κρυφό καμάρι για την επικράτηση του Πορτογάλου στην ψηφοφορία της Χρυσής Μπάλας, καθώς η παγκόσμια πμοσπονδία όφειλε να... ρεφάρει λίγο την κυριαρχία του Λιονέλ Μέσι, στην άτυπη μονομαχία των δύο σούπερ σταρ τα τελευταία χρόνια, σε επίπεδο βραβεύσεων.

Απόλυτα αναμενόμενο αποτέλεσμα και φυσικά 100% άδικο για τον Φρανκ Ριμπερί και την εκπληκτική Μπάγερν που κυριάρχησαν σε όλες τις διοργανώσεις και φυσικά μετέτρεψαν και τη Ρεάλ του Ρονάλντο και την Μπαρτσελόνα του Μέσι σε... κομπάρσους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Χρυσή Μπάλα όμως ουδέποτε υπήρξε δίκαιη στην ετυμηγορία της. Ανέκαθεν επιβράβευε τους σκόρερ, το ποδοσφαιρικό σταρ σίστεμ και φυσικά το διεθνές αθλητικό μάρκετινγκ που πουλάει εκατομμύρια φανέλες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σύμφωνοι, παικταράδες και ο Μέσι και ο Κριστιάνο, ωστόσο η προσωπική τους αντιπαράθεση ?σε όλα τα επίπεδα, αθλητικά και εμπορικά? αδικεί όλα τα υπόλοιπα αστέρια της "στρογγυλής θεάς".

Ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Ριμπερί, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Σουάρεζ δεν πρέπει να κρίνονται μόνο από τις ατομικές τους επιδόσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά και από την επίδραση που είχαν στη συνολική πορεία των ομάδων τους. Οδήγησε σε καμία υπέρβαση ο Κριστιάνο τις ομάδες που αγωνίστηκε; Θεωρείται για τη Ρεάλ των δισεκατομμυρίων επιτυχία ο αποκλεισμός της από την Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή για την Πορτογαλία η πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ μέσω μπαράζ; Ασφαλώς και όχι...

Είναι δεδομένο ότι η βράβευση του Ρονάλντο θα πουλήσει πολύ περισσότερο σήμερα από μια πιθανή του Ριμπερί. Ποδοσφαιρικά όμως είναι 100% άδικη.

Οπως άδικη είναι η παντελής απουσία τερματοφυλάκων και αμυντικών από την τριάδα των υποψηφίων κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου, εδώ και πολλά χρόνια. Από το 2006 και τις υποψηφιότητες Καναβάρο και Μπουφόν έχουμε να δούμε κάποιο μέλος οπισθοφυλακής να διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο. Και έχω την αίσθηση ότι αν κάποιος αμυντικογενής ποδοσφαιριστής θέλει να το διεκδικήσει θα πρέπει τουλάχιστον να κατακτήσει μόνος του ένα Μουντιάλ. Για τον Ρονάλντο και τον Μέσι αρκεί να πετυχαίνουν γκολ, έστω και σε χρονιές που οι ομάδες τους αποτυγχάνουν στο υψηλότερο δυνατό πεδίο συγκριτικής ομαδικής ή ατομικής αντιπαράθεσης, είτε αυτό λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ είτε Euro είτε Μουντιάλ. Βλέπετε, αυτοί πουλάνε...

ΥΓ.: Το τραγελαφικό της χθεσινής ψηφοφορίας δεν είναι τόσο η επικράτηση του Ρονάλντο, αλλά η... τρίτη θέση του Ριμπερί, πίσω και από τον Μέσι. Και πολύ του είναι...

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags