Facebook Pixel «Ένα ατόφιο ταλέντο…»
| 2011-04-11 09:56:00

«Ένα ατόφιο ταλέντο…»

«Ένα ατόφιο ταλέντο…»

Ο Διονύσης Μαρίνος γράφει για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και για την σπουδαία εξέλιξή του στην Σάλκε…

«Από τα υψίπεδα της Σαξονίας ο Φέλιξ Μάγκατ, μακρινός συγγενής πλέον του ανομοιόμορφου συγκροτήματος της Σάλκε, ενδεχόμενα μετά και τα προχθεσινά να νιώθει ελάχιστα δικαιωμένος. Μόνο, όμως, ελάχιστα, καθώς για όλα τα υπόλοιπα οφείλει να κάνει μια γενναία αυτοκριτική. Εν μέσω πολλών αμφιβολιών και αιτιάσεων περί του αντιθέτου διέγνωσε ένα ατόφιο ταλέντο στον... πάτο της Ευρώπης, μέσα στο θερμοκήπιο του Ρέντη και δεν δίστασε να το μεταγράψει.

Αρχές Απρίλη κι έπειτα από πολλά πισωγυρίσματα (κυρίως... οπισθοχωρήσεις) αλλά και με νωπή ακόμα την εξαίσια χορογραφία των Γερμανών μέσα στο «Μεάτσα», η επιμονή του στον Κυριάκο Παπαδόπουλο καταυγάζεται υπέρλαμπρα. Και μπορεί η παρουσία του πιτσιρικά (όπως και όλης της Σάλκε) να πιστώνεται στον Ραλφ Ράνγκνικ, ωστόσο του ανήκουν τα... πνευματικά δικαιώματα του ατόφιου χρυσαφιού από την Ελλάδα.

Θα είχε ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν για να διαγνώσουμε τι πήγε λάθος με τον Παπαδόπουλο και όχι μόνο δεν «έπιασε» στον Ολυμπιακό, αλλά δεν πήρε καν τις επαρκείς εκείνες ευκαιρίες που θα έδειχναν (ως φαίνεται) με εύγλωττο τρόπο το εύρος του ταλέντου του. Δεν έχει, όμως, κανένα νόημα, καθώς δεν είναι ο πρώτος και δυστυχώς ούτε και ο τελευταίος που στα μέρη μας έμεινε στην πνιγηρή αφάνεια και κατάφερε να δει φως στην Εσπερία. Τουλάχιστον στην περίπτωσή του βρέθηκε κάποιος που τον πρόσεξε. Ας μην το θεωρούμε πάντα τόσο προφανές. Σαφώς και προτάσεις έρχονται βροχηδόν προς τους Ελληνες παίκτες τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότερες εξ αυτών, όμως, αγγίζουν μόλις το όριο της φημολογίας ή έστω της απλής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι λίγοι που αποχωρούν από τα στενά πλαίσια της χώρας μας και διαθέτουν πραγματικό ταλέντο σαφώς και δεν χάνονται. Αντιθέτως διαγράφουν τέτοια πορεία που υπό άλλες συνθήκες θα έπαιρναν σάρκα και οστά μόνο στα όνειρά τους. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος περνώντας από την αναγκαστική μαθητεία ενός ολότελα καινούργιου περιβάλλοντος (δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο διάστημα στη Γερμανία περνούσε από την αφθαρσία στη φθορά) και πλέον ενδυναμωμένος με περισσή αυτοπεποίθηση είναι σε θέση να κοιτάει τα άστρα του Τσάμπιονς Λιγκ και να του φαίνονται στα μάτια εξόχως λαμπερά. Όπως άλλωστε είναι και ο ίδιος...».

Πηγή: goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags