Facebook Pixel «Να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή»
| 2011-04-11 16:34:00

«Να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή»

«Να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή»

Για το μέλλον του μετά την απόφαση του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μίλησε ο Τάσος Κατσαμπής.

«Θέλω να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή για να βοηθήσω την ομάδα που αγαπώ», τόνισε μεταξύ άλλων ο 38χρονος Κατσαμπής στον «Libero 107,4».

"Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ήταν μια απόφαση που πήρα στη χρονιά. Είχα πει ότι θα έπαιζα έναν χρόνο ακόμη. Σωματικά είμαι καλά, αλλά κουράστηκα στο μυαλό με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Συν τοις άλλοις είχα και δύο τραυματισμούς και αποφάσισα να σταματήσω. Είμαι άνθρωπος που δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και φέτος κινδύνεψε γενικότερα η υγεία μου. Επειδή όμως έβλεπα ότι η ομάδα είχε προβλήματα, θεώρησα ότι έπρεπε να μείνω για να κάνω το χρέος μου", είπε ο πρώην πλέον αρχηγός του Ηρακλή.

Και μπορεί ποδοσφαιρικά να έχει πλέον ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, ωστόσο προανήγγειλε την παραμονή του στην ομάδα από άλλο πόστο: "Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, αυτό με έκανε έναν πειθαρχημένο άνθρωπο και με αυτό θα συνεχίσω να ζω. Δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες, ούτε θα ήθελα να γίνω προπονητής. Θέλω να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή για να βοηθήσω την ομάδα που αγαπώ. Τώρα όμως θέλω να ηρεμήσω. Εγώ είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση με τους ανθρώπους του Ηρακλή... Έχει γίνει κάτι πάντως για να παραμείνω στην ομάδα, αλλά από διαφορετικό πόστο".

Από τις δηλώσεις του 38χρονου κεντρικού αμυντικού, δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά του στους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε τα τελευταία χρόνια, λέγοντας πως: "Έβαλα την ομάδα πολλές φορές πάνω από την οικογένειά μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη του κόσμου. Έχω πάνω από 5-6 χειρουργεία στο πρόσωπο, στα χρόνια που αγωνίστηκα στον Ηρακλή. 4-5 χειρουργεία στη μύτη, μου είχαν τοποθετηθεί έξι βίδες στο ζυγωματικό... Ήταν τραυματισμοί που έβαλαν σε κίνδυνο ακόμη και την όρασή μου".

Ο Πάντιτς, ο Μαλαγκένιο και ο Επαλέ

Περνώντας σχεδόν όλη του τη ζωή στα γήπεδα, δεν θα μπορούσε παρά να έχει γνωρίσει πολλές και σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο αυτόν. Από την πρώτη του συμμετοχή ως επαγγελματίας στον Πανιώνιο, μέχρι και τώρα ως αρχηγός του Ηρακλή, ο Τάσος Κατσαμπής έχει να θυμάται πολλά πρόσωπα.

"Είμαι πολύ γεμάτος αγωνιστικά. Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκα για πρώτη φορά ως αλλαγή με την φανέλα του Πανιωνίου, το 1994. Στα 17 χρόνια καριέρας, πιστεύω ότι αγωνίστηκα περίπου στο 93%-94% των αγώνων. Είμαι περήφανος για το πώς έφυγα και για τα όσα έκανα. Από εκεί και πέρα, από παίκτες ο Πάντιτς στον Πανιώνιο ήταν μεγάλη προσωπικότητα. Στον ΠΑΟΚ υπήρχε μια καλή πάστα παικτών, στον Ηρακλή επίσης. Ειδικά στην ίδια θέση με μένα όπως οι Μαλαγκένιο, Σεγκιρί και φέτος ο Χοσέμι ο οποίος θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης με τρομερό χαρακτήρα, προσωπικότητα και μπορείς να στηριχθείς σε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορώ προσωπικά να συγκριθώ με τον Χοσέμι γιατί έχει παίξει σε μεγαλύτερες ομάδες από εμένα. Γενικά, ο Ηρακλής έχει προσωπικότητες όπως ο Ντάνι, ο Επαλέ. Δεν χρειάζεται να φέρει πάλι 20 παίκτες το καλοκαίρι. Σε ότι αφορά τους προπονητές συνεργάστηκα με πολλούς. Ο Πεντράθα ήταν σπουδαίος και μην ξεχνάμε τους παίκτες που έβγαλε, ο κύριος Αναστασιάδης, ο Παράσχος που είδαμε την δουλειά που έκανε και στον Ηρακλή...".

"Όχι στις μεταγραφές εντυπωσιασμού"

Καταλήγοντας ανέλυσε την άποψή του για την μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ηρακλής από δω και πέρα, ώστε να αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο: "Πιστεύω ότι κάποιοι δεν έρχονται επειδή δεν αντέχουν να βλέπουν αυτόν τον Ηρακλή. Πρέπει να πιστέψουν στην ομάδα, αλλά και ο Ηρακλής να αλλάξει φιλοσοφία. Δεν χρειάζεται να έρχονται παίκτες από διάφορες χώρες, αλλά να δείξει ο Ηρακλής μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους δικούς του παίκτες. Όχι λοιπόν στις μεταγραφές εντυπωσιασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος θέλει το μεγάλο όνομα, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχουν έρθει μεγάλοι παίκτες όπως οι Σινιόρι, Ντάλα Μπόνα, αλλά δεν προσέφεραν. Δεν χρειάζεται να έρχονται παίκτες που είναι στην δύση της καριέρας τους, αλλά παίκτες όπως ο Ντάνι, ο Χοσέμι. Και σε τελική ανάλυση δεν υπάρχουν και τα λεφτά".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags