Facebook Pixel «Θα το σκεφτώ, θα δούμε»
| 2011-04-11 16:54:00

«Θα το σκεφτώ, θα δούμε»

«Θα το σκεφτώ, θα δούμε»

Ανοιχτό για άλλη μια φορά άφησε το θέμα της παραμονής του στον Παναθηναϊκό ο Τζιμπρίλ Σισέ.

«Θα το σκεφτώ. Θα δούμε. Έχουμε πολλά ματς ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρέπει να προκριθούμε για τα play-off, μετά να νικήσουμε στα play-offs για να πάρουμε μετά την πρόκριση για το Champions League. Αυτά σκέφτομαι προς το παρόν. Το ξέρω πως ό,τι έχει ειπωθεί, έχει ειπωθεί. Θα τα ξαναπούμε αργότερα, το καλοκαίρι», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Γάλλος φορ σε συνέντευξη του στο «Goal Κύπρου».

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

«Ναι, νιώθω όμορφα εδώ», απαντάει όταν τον ρωτάω αν του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα. Με το «εδώ» καταλαβαίνω πως εννοεί και την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό μαζί.

Πλησιάζει ένας τύπος, του απλώνει το χέρι κι εκείνος ανταποδίδει με αντρίκια χειραψία. «Stay...», του λέει ο άγνωστος πριν απομακρυνθεί. Αυτό το σκηνικό, με αγνώστους να πλησιάζουν και να ξεστομίζουν «stay» με χειραψίες, θα επαναληφθεί κάμποσες φορές στη διάρκεια της συνέντευξης. «Είπες πως θέλεις να φύγεις στο τέλος της σεζόν…», ρίχνω άτσαλα το γάντι στο τραπέζι, μιας και βρήκα νωρίς την αφορμή.

«Κοίτα, είναι αλήθεια πως κάποτε, εν βρασμώ ψυχής, λέμε πράγματα. Ίσως θα έπρεπε να περιμένω το σκεφτώ καλά, πριν μιλήσω. Ξέρω ότι η δήλωση μου προκάλεσε πόνο στους οπαδούς κι εγώ δεν είμαι εδώ για να πληγώνω τον κόσμο». Δεν είμαι σίγουρη αν το σήκωσε. «Θες να πεις ότι αυτή η αγάπη που μοιράζεσαι με τον κόσμο είναι ικανή για να σε κρατήσει τελικά;», δοκιμάζω μια δεύτερη ευκαιρία. «Θα το σκεφτώ. Θα δούμε. Έχουμε πολλά ματς ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρέπει να προκριθούμε για τα play-off, μετά να νικήσουμε στα play-offs για να πάρουμε μετά την πρόκριση για το Champions League. Αυτά σκέφτομαι προς το παρόν. Το ξέρω πως ό,τι έχει ειπωθεί, έχει ειπωθεί. Θα τα ξαναπούμε αργότερα, το καλοκαίρι».

Είναι φανερό πως η όλη ιστορία τον έχει προβληματίσει και κρίνω πως είναι νωρίς ακόμη για να τον «στριμώξω». Αλλά δεν κρατιέμαι και του αναφέρω πως γράφονται ήδη διάφορα ονόματα ξένων ομάδων που είναι έτοιμες να τ' ακουμπήσουν χοντρά για την πάρτη του. «Εγώ δεν έχω ακούσει τίποτε. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ευθείς μαζί μου κι έτσι θα είμαι κι εγώ απέναντί τους. Πριν το τέλος της σεζόν δεν συζητώ με καμία ομάδα». Προσέχω πως όταν μιλάει για τον Παναθηναϊκό, τη διοίκηση, τους οπαδούς, έχει μια οικειότητα, μια ζεστασιά η φωνή του.

«Όχι, δεν ήταν δύσκολη απόφαση να έρθω στην Ελλάδα. Βρισκόμουν στην Αγγλία τότε και ήρθαν μέχρι εκεί, ειδικά για μένα, για να μου μιλήσουν, να με πείσουν. Ήταν φανερό ότι με ήθελαν πραγματικά. Με άγγιξε αυτό». Του θυμίζω την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι οπαδοί στο Ελευθέριος Βενιζέλος και μονομιάς του φεύγει ένα πλατύ χαμόγελο. «Μου είχαν πει πριν μπω στο αεροπλάνο, ότι είχε έρθει κόσμος στο αεροδρόμιο, αλλά δεν περίμενα ποτέ τέτοιο πράγμα. Χιλιάδες άνθρωποι!

Στην αρχή σάστισα, είπα μέσα μου `κοίτα, δεν πρέπει να τα θαλασσώσεις'. Αλλά ήταν πολύ όμορφο. Και με τον κόσμο, μας πήρε μόνο λίγα λεπτά για να …(λυγίζει τους δείκτες των χεριών για να σχηματίσει νοερούς κρίκους, περνάει τον ένα μέσα απ' τον άλλο και κάνει μια κίνηση σαν να μου δείχνει μια αλυσίδα που δεν σπάει) …για να δεθούμε».

Ρωτάω αν αυτή η υποδοχή «του Μεσσία», του προκάλεσε μεγαλύτερη πίεση για να αποδώσει. «Όχι, μου αρέσουν οι προκλήσεις. Και στη Λίβερπουλ όταν πήγα, ήμουν κι εκεί η ακριβότερη μετεγγραφή τους. Όταν νιώθω πως οι οπαδοί περιμένουν πολλά από μένα, με παρακινεί, με κάνει να βάζω όλα τα δυνατά μου».

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, πάντως, δεν πρέπει να έχουν κανένα παράπονο. Στην πρώτη του σεζόν πέρσι, όχι μόνο τους κέρδισε το Πρωτάθλημα μετά από οκτώ χρόνια κυριαρχίας του Ολυμπιακού, τους χάρισε και το ντάμπλ, τους «έβγαλε» και στην Ευρώπη. «Θεωρώ λανθασμένο η περσινή επιτυχία να αποδίδεται μόνο σε μένα. Δεν παίζω μονάχος στο γήπεδο! Εντάξει, έβαλα πολλά γκολ, αλλά δεν τα έκανα όλα μόνος μου. Όλη η ομάδα δούλεψε σκληρά. Και φέτος βάζω πολλά γκολ, αλλά φέτος είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Πέρσι υπήρχε ο παράγοντας έκπληξη, ενώ πια έχουν μάθει πώς παίζουμε και οι προπονητές, που είναι ψηλού επιπέδου εδώ στην Ελλάδα, είναι έξυπνοι και φέτος βρήκαν τις λύσεις να μας αντιμετωπίσουν».

Δεν ξέρω αν αυτό το λέει για να δικαιολογήσει την κακή κατάσταση, φέτος του Παναθηναϊκού, το σώζει όμως, στο τσακ. «Είναι δύσκολο για φέτος, αλλά θα το παλέψουμε. Κι εγώ είμαι νικητής. Θέλω να κερδίζω!».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags