Facebook Pixel Παυλής: "Η καρδιά και η αγάπη για την ΑΕΚ έβαζε στην άκρη την αρρώστια"!
| 2014-01-23 20:43:00

Παυλής: "Η καρδιά και η αγάπη για την ΑΕΚ έβαζε στην άκρη την αρρώστια"!

Παυλής: "Η καρδιά και η αγάπη για την ΑΕΚ έβαζε στην άκρη την αρρώστια"!

Ο Μιχάλης Παυλής μίλησε για όλους και για όλα στον NovaΣΠΟΡ FM...

Ξεκινώντας την κουβέντα ο Μιχάλης Παυλής μίλησε για τη σύλληψη του Θωμά Μαύρου τονίζοντας: "Αυτά είναι πολύ άσχημα πράγματα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τον κ.Μαύρο". Συνεχίζοντας ανέφερε: "Πλέον όποιος αγαπάει την ομάδα και ενδιαφέρεται για αυτή πρέπει να κοιτάει το μέλλον και ότι τι έχει γίνει".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπική του ιστορία: "'Έπαιζα μπάλα από τότε που θυμάμαι. Όλη η οικογένεια μου έπαιζε ποδόσφαιρο. Είμαι ΑΕΚ από τότε που γεννήθηκα. Με έκανε ΑΕΚ ένας από τα αδέλφια μου και ένας γείτονας. Πλέον όλοι στην οικογένεια ΑΕΚ. Η πρώτη μου ανάμνηση νομίζω είναι το 1997, το 0-1 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό με τον Νικολαΐδη".

Για το πως ήρθε στην ΑΕΚ τόνισε: "Όταν έπαιζα στην ΕΠΣ Λέσβου έρχονται πολλοί και μας έβλεπαν, ειδικά όταν παίζαμε στην Αθήνα. Πάντα ήθελα να παίξω σε μεγάλη ομάδα. Ο Αργίτης ήταν ο πρώτος που έφυγε από το νησί και θέλαμε όλοι το ίδιο. Πριν εμφανιστεί η ΑΕΚ είχα και άλλες προτάσεις από άλλες ομάδες αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να πάω εκεί. Όταν πήγα στην ΑΕΚ δεν κοίταζα τι συνέβαινε. Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη και η θέληση που δεν ασχολούμουν με τίποτα. Σίγουρα δεν υπήρχε τρομερή οργάνωση αναφορικά με τις εγκαταστάσεις".

Για το πως ανέβηκε στην πρώτη ομάδα τόνισε: "Με ανέβασε ο Φερέρ. Ήταν προπονητής αποδεδειγμένα ασχολούταν με τα νέα παιδιά. Δεν ήμουν μόνο εγώ ήταν όλα αυτά τα παιδιά που ανέβασε και κάποια από τα αυτά κάνουν μεγάλη καριέρα. Στη συνέχεια μετά την αποχώρηση Φερέρ άλλαξαν πολλά. Μετά την αποχώρηση Νικολαΐδη άλλαξε η νοοτροπία διοίκησης και προπονητών".

Για την πρώτη φορά που εμφανίστηκε το πρόβλημα ανέφερε: Το 2010 χάλασαν όλα. ξυπνάω, πάω προπόνηση και κατάλαβα ότι υπάρχει θέμα. Πήγα για εξετάσεις και μου είπαν έχεις αυτό. Αναλυτικά εξήγησαν στους γονείς μου αρχικά εγώ δεν έμαθα. Εγώ συνέχιζα κανονικά το ποδόσφαιρο. Δεν ήξερα να κάνω κάτι άλλο, αυτό ήθελα πάντα. Δεν είχε σκεφτεί ποτέ να κάνω κάτι άλλο και πίστευα σε εμένα. Νομίζω γενικά ότι είναι καλό να πιστεύεις στον εαυτό σου. Μετά από ένα μήνα έμαθα τι ακριβώς έχω και τι πρέπει να κάνω. Ήταν επιλογή μου όμως να συνεχίσω πρωταθλητισμό. Εν μέρη οι γιατροί που έλεγαν να σταματήσω αλλά ήξεραν ότι δεν είναι εύκολο. Δεν ήθελαν όμως να μου κόψουν το όνειρο γιατί η υγεία πήγαινε καλά και ήμουν τόσο νέος Όλα είναι όμως θέμα ψυχολογίας. δεν γινόταν να βγει το πρόβλημα από το κεφάλι. Από το 2010 θεραπεία. τη σταμάτησα για κάποιο καιρό επί δική μου επιλογή και ήταν λάθος μου".

Για την αποχώρηση του από την ΑΕΚ ανέφερε: "Δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα, τα έφερε όμως ο Θεός έτσι. Στην ΑΕΚ υπήρχαν άνθρωποι που ήταν κοντά μου ανθρώπινα και κάποιο όχι. Η ΑΕΚ εν μέρη με φρόντιζε. δεν ξέρω τι σκέφτονταν όταν έφυγα αλλά ίσως να περίσσευα αγωνιστικά. Είχε παλιότερα γίνει συζήτηση με τον Μπάγεβιτς να δοθώ δανεικός. Στη συνέχεια χάθηκα αρκετά. Ένα εξάμηνο πήγα στον Εθνικό Αστέρα. Ζήτησα να επιστρέψω με Χιμένεθ-Αδαμίδη. Δεν ξέρω γιατί δεν δοκιμάστηκα ενώ το είχα ζητήσει. Ζήτησα να με δει το αρνήθηκαν και τελικά με άφησαν ελεύθερο. Ήταν το μόνο που δεν ήθελα. Επόμενη επιλογή ο Ελπιδοφόρος. ήταν πολύ δύσκολο να βρω ομάδα λόγω του προβλήματος υγείας. Οι άνθρωποι εκεί πίστεψαν σε εμένα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα αυτά τα χρόνια. Κατανοώ όμως πως σκέφτονταν κάποιοι, δεν ήθελαν κάποιον "μπελά" στο κεφάλι τους. Προσωπικά δεν είχαν μιλήσει με κάποιον που το είχε αντιμετωπίσει, δεν είχε ξανατύχει στο ποδόσφαιρο, κρατάω τα ινία στο θέμα. Να πούμε πάντως πως αν κάποιςδεν κάνει πρωταθλητισμό είναι καλό να συνεχίσει να γυμνάζεται και εγώ δεν θα σταματήσω"

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ: Εγώ ήμουν στην Καβάλα. ήθελα τόσο πολύ να γυρίσω και το έλεγα συνέχεια. με δική μου πρωτοβουλία και ζήτησα να πάω να με δει ο Βλάχος. Πίστευα ότι θα μπορέσω να τον πείσω. Άκουγα ότι πήγαινε η σάρα και η μάρα στα Σπάτα. από την πρώτη στιγμή του είπα για το πρόβλημα αλλά έβλεπε ότι ήμουν καλά και δεν είχε φόβο. Τότε ήμουν στο 70%-80% αλλά νομίζω ότι λειτουργούσε περισσότερο η καρδιά. Και να μην μπορούσα που τις περισσότερες φορές έλεγα άντε να τελειώσει λειτουργούσε η καρδιά".

Για τη δήλωση του ότι θα κόψει την μπάλα αν έπεφτε η ΑΕΚ: "Όταν είπα ότι θα κόψω την μπάλα το σκεφτόμουν από τον Μάρτιο, έβλεπα μπροστά την κατάσταση. Προσπαθούσα με αυτά που θα πω να τους "τσιγκλίσω" τους άλλους που αγωνίζονταν να δώσουν κάτι παραπάνω. Πίστευα ότι η ομάδα αγωνιστικά δεν θα πέσει. Δεν ήταν η ομάδα για να πέσει. Υπήρχαν πολύ χειρότερες ομάδες. Από την αρχή ήταν κακή η διαχείριση και γενικότερα άσχημη η κατάσταση. Παίκτες, απλήρωτοι κυνηγημένοι. Μια καινούργια ομάδα με νέα παιδιά που δεν είχαν μπει στη λογική είμαστε στην ΑΕΚ, είμαστε τελευταίοι και θα πέσουμε. Είναι φυσιολογικό ότι δεν το πιστεύαμε ότι θα πέσει η ΑΕΚ.

Για το αν θα ήθελε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά: Ερασιτεχνικά θα μπορούσα να παίξω αλλά δεν θα το ήθελα, νομίζω κουραστικά. θα κοιτάξω κάπου αλλού. Θα ήθελα να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο αλλά όχι ως παίκτης.

Για την απόφαση του να αποχωρήσει: Εγώ το αποφάσισα παραμονές Χριστουγέννων όταν δεν ένιωθα και πάλι καλά. Ήταν μια κρίση. Όταν ήρθε ο κύριος Μπάγεβιτς στο νοσοκομείο του είπα "μίστερ τέλος". Πριν τον ματς με τον Ολυμπιακό 9 Μαρτίου είχε μια τέτοια κρίση και είπα όταν μου ξανασυμβεί θα το σταματήσω δεν ήταν στεναχώρια αλλά μια ταλαιπωρία. Θα έκανα πάλι το ίδιο, δεν άντεχα άλλο, ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Προσπαθώ να κάνω αυτά που λένε οι γιατροί σε 80-70 τα άνω δεν είμαι και το καλύτερο παιδί. Η υγεία μου είναι σε σταθερό επίπεδο. Η ασθένεια μου είναι σοβαρή και χτυπάει σε διάφορα σημεία. Είναι ανάλογα το επίπεδο που θα χτυπήσει τον καθένα. Εγώ είμαι στο πιο χαμηλό. Παίζει πάντως πολύ μεγάλο ρόλο το θέμα της ψυχολογίας. Αν τα βλέπεις όλα θετικά και κάνεις αυτό που θέλεις να κάνεις με μέτρο βέβαια. Δεν θέλω βέβαια και πολύ να το ψάξω. Φέτος διάβασα πρώτη φορά".

Για τη φετινή ΑΕΚ και το Γήπεδο: Φέτος έχουμε δείξει ότι είμαστε μια οικογένεια. Το έχουμε δείξει πολλές φορές και όλοι είναι δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Το κάνουν όπως θα γινόταν σε μια οικογένεια. Ποιον δεν κάνει αισιόδοξο η νέα κατάσταση. Πάμε από το καλό στο καλύτερο, μπορεί να πέσαμε αλλά πλέον υπάρχουν άνθρωποι στο τιμόνι που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Επιπλέον η ΑΕΚ θα φτιάξει δικό της γήπεδο, Θα το φτιάξει το επαναλαμβάνω. Εγώ θα πάω να βοηθήσω όπως και να έχει, θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Για την παραμονή του στην ΑΕΚ από άλλο πόστο: Για εμένα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή το να μείνω στην ομάδα. Είναι η ανταμοιβή για όλα όσα πέρασα, για όλη την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Αν δεν έμενα θα ήταν μόνο δικό μου θέμα δεν θα κατηγορούσα κανέναν. Για μένα το θέμα ήταν η ΑΕΚ, πάντα η ΑΕΚ και οι άλλοι ήταν απλά πρόσωπα. Δεν τα κοιτούσα ποτέ τα πρόσωπα. Εγώ κοίταξα να βοηθήσω την ΑΕΚ. γύρισα την πλάτη ακόμα και στον εαυτό μου για να βοηθήσω την ΑΕΚ. είμαι τυχερός που με δέχθηκαν πίσω. θα μπορούσαν λόγω της υγείας να μου το αρνηθούν. Πλέον δεν έχω σκεφτεί ακριβώς σε ποιο πόστο θα ήθελα να είμαι. Θέλω να βρίσκομαι κοντά στα νεαρά παιδιά, να τους μεταδίδω το πάθος μου και την αγάπη μου για την ομάδα. Στο μυαλό μου είναι και η προπονητική".

Για το οικονομικό πρόβλημα για το οποίο είχε μιλήσει: "Δεν μπορώ να πω ότι έχω βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο, οι γονείς μου έχουν μόνο τη σύνταξη τους και έχω και αδέλφια. Βγήκε λοιπόν και μίλησα για αυτό. Ο κόσμος νομίζει ότι οι ποδοσφαιριστές βγάζουν εκατομμύρια όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. όσοι είναι δίπλα μου και ο κόσμος με τον οποίο μιλάω ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε

Για τον φόβο του: Φοβόμουν να με λυπούνται και αυτό δεν λειτούργησε υπέρ μου. Πλέον εισπράττω αγάπη από τον κόσμο και από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μου. Εισπράττω αγάπη και όχι λύπηση.

Πηγή: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags