Facebook Pixel «Δεν γίνεται να μην παίζει επιθετικά ο Άρης»
| 2011-04-12 00:35:00

«Δεν γίνεται να μην παίζει επιθετικά ο Άρης»

«Δεν γίνεται να μην παίζει επιθετικά ο Άρης»

Για την αγωνιστική «μεταμόρφωση» του Άρη μίλησε ο τεχνικός των «κιτρίνων», Σάκης Τσιώλης.

«Με το ρόστερ που διαθέτει ο Άρης δεν γίνεται να μην παίζει επιθετικά. Μεταφέραμε το παιχνίδι μας εκεί που ταιριάζει στη φιλοσοφία και την κουλτούρα του Άρη», είπε σε δηλώσεις του στη NOVA o έμπειρος προπονητής.

Αναλυτικά:

Για τη ξέφρενη πορεία του Άρη τον τελευταίο μήνα: «Η αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Η προηγούμενη βαθμολογική θέση δεν άρμοζε στην ιστορία του Άρη.

Για το τι άλλαξε: «Άλλαξε και το σύστημα και η τακτική μας. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλοι παίκτες. Ο Άρης είχε το κατάλληλο υλικό για να παίξει επιθετικά. Με το ρόστερ που διαθέτει ο Άρης δεν γίνεται να μην παίζει επιθετικά. Μεταφέραμε το παιχνίδι μας εκεί που ταιριάζει στη φιλοσοφία και την κουλτούρα του Άρη».

Για την αγωνιστική άνοδο του Σέρχιο Κόκε: «Νομίζω πως ο Κόκε και δυο τρεις ποδοσφαιριστές ακόμα ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στην ομάδα. Μίλησα μαζί τους και αποφασίσαμε να παλέψουμε όλοι μαζί για την ανατροπή».

Για την αλλαγή στρατοπέδου: «Και οι δύο ομάδες που δούλεψα ήταν πολύ παραγωγικές. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν μια ομάδα που ήταν πολύ ψηλά σε παραγωγικότητα. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στον Άρη. Το γκολ είναι το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο. Και στη Β Εθνική ο Βόλος έκανε ρεκόρ στην επίθεση. Ξέρουμε πολύ καλά πως για να μείνει μια ομάδα στην κατηγορία όταν μόλις ανέβηκε πρέπει να το πιστέψει ότι μπορεί να το κάνει. Είχαμε και ένα μεγάλο ατού. Γέμιζε το γήπεδο. Έπρεπε λοιπόν να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο που θα ευχαριστεί τον κόσμο. Ρεαλιστικά το μοντέλο του «κλεφτοπολέμου» δεν έχει πετύχει σε πολλές ομάδες. Εμείς είχαμε τη χημεία από την περασμένη χρονιά. Κλειδί ήταν η ομοιογένεια που είχε ο Βόλος. Ηδη από ένα τουρνουά το καλοκαίρι στη Γαλλία απέναντι σε Λάτσιο και Μονακό, δείξαμε πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Για τα έντονα συναισθήματα που έζησε στη σεζόν: «Ο Ολυμπιακός Βόλου, η προηγούμενη ομάδα μου, έπαιζε ένα ποδόσφαιρο που το χαιρόμουν ακόμα και εγώ ο ίδιος. Ο Άρης έχει άλλο ειδικό βάρος σαν ομάδα. Ιδιαίτερα στο τελευταίο ματς με τόσο κόσμο στην έδρα μας, αισθανθήκαμε ευτυχισμένοι που δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Ο Άρης είχε μια πετυχημένη πορεία στην Ευρώπη. Και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η τακτική και στο σύστημα βόλευε στην Ευρώπη, διότι έπαιζε με ενισχυμένη άμυνα. Εγώ έκρινα ότι έπρεπε να δώσουμε περισσότερο βάση στην επίθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τη μάχη της παραμονής: «Τίποτα δεν είχε ξεκαθαρίσει και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Πολλές ομάδες που πάλεψαν για την παραμονή είχαν στόχο ακόμα και την Ευρώπη. Ομάδες όπως η Λάρισα και ο Αστέρας Τρίπολης δεν περίμενες πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο. Ακόμα και ο Πανσερραϊκός έδειξε στα τελευταία παιχνίδια πως είχε δυνατότητες. Εύχομαι να βρούνε οι ομάδες αυτές τη δύναμη να επανέλθουνε».

Για το αν θα φτωχύνει το πρωτάθλημα η απουσία της Λάρισας: «Νομίζω πως τόσο η Λάρισα όσο και η Τρίπολη θα λείψουν από το πρωτάθλημα. Έρχεται βέβαια μια ιστορική ομάδα όπως τα Γιάννενα, που σίγουρα θα προσθέσουν κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα».

Για το τι έφταιξε και υποβιβάστηκε η Λάρισα: «Ένα μεγάλο σοβαρό στοιχείο ήταν ότι δεν έδωσαν βάση στην προετοιμασία. Ίσως και κάποιες άτυχες διαιτησίες, χωρίς να θέλω να πω πως υπήρχε και κάτι εσκεμμένο».

Για τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν είχε μεγάλη πίεση από Παναθηναϊκό αλλά και η ΑΕΚ. Βέβαια σε παιχνίδια, ιδιαίτερα μέσα στο Καραϊσκάκη, έπιασε καλή απόδοση και στηρίχθηκε πολύ στην επιθετική του γραμμή. Όταν έχει τόσο σπουδαίους ποδοσφαιριστές μπροστά σου δίνετε η δυνατότητα να βγάζεις και παίκτες από πίσω. Όπως είναι π.χ ο Φουστέρ, του οποίου τα γκολ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου».

Για τους Ισπανούς προπονητές που έρχονται στη χώρα μας: «Η δική μου άποψη είναι πως οι παράγοντες ακολουθούν αυτή την τακτική λόγω της αίγλης που έχει το ισπανικό ποδόσφαιρο».

Ποιους παίκτες θα έπαιρνε στον Άρη από τον Βόλο: «Ο Άρης έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλό υλικό. Όμως ο Βόλος σίγουρα έχει εξαιρετικό ρόλο. Π.χ ο Ουμπίντες είναι ένας παίκτης που μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα».

Για το πρόβλημα υγείας του Κόκε: «Η συμμετοχή του στο ματς θα ήταν μόνο αν ήταν απαραίτητη. Η συμμετοχή του μας βοήθησε πολύ όμως μεγάλωσε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Σίγουρα μετά την αναμέτρηση με την Ξάνθη, θα πρέπει να υποβληθεί σε μια τυπική εγχείρηση, εξαιτίας ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει με μια φλεγμονή που έχει».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags