Facebook Pixel Δεν συμπληρώνονται τα 15 εκατομμύρια…
| 2011-04-12 21:45:00

Δεν συμπληρώνονται τα 15 εκατομμύρια…

Δεν συμπληρώνονται τα 15 εκατομμύρια…

Ο Αδαμάντιος Πολέμης από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμπληρωθεί στο 100%.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μάλιστα αναφέρουν πως τα χρήματα που αναμένεται να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ μέσω αυτής της διαδικασίας θα είναι περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει πως ούτε τα μισά δεν θα καταφέρουν οι μέτοχοι της εταιρίας.

Κάτι που είναι απολύτως λογικό αν κάτσει κανείς και αναλύσει τις προθέσεις των μετόχων. Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή... Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει τονίσει κατ' επανάληψη πως συνεχίζει να λειτουργεί βάσει του 30% και όχι του 54,7% που είναι ακόμα στην κατοχή του. Άρα, αμέσως έχουμε ένα ποσοστό 24,7% που μένει «ορφανό».

Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και το 4,8 του Μιχάλη Ζολώτα, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος πλέον να συμμετέχει στις διαδικασίες, όπως και ο Γιάννης Ξυλάς που στο προηγούμενο Δ.Σ διαβάστηκε η επιστολή αποχώρησής του. Ο τελευταίος όμως δεν έχει μόνος του ποσοστό, αλλά μαζί με τους Δάβαρη και Νίκα, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν κανονικά μέρος. Είναι άγνωστο όμως αν θα καλύψουν το ποσοστό και του τρίτου της... παρέας.

Όπως άγνωστη είναι και η στάση που θα κρατήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, καθώς οι εκπρόσωποί του δεν θέλησαν αποκαλύψουν τις προθέσεις του, σε αντίθεση με τους Γιάννη Βαρδινογιάννη, Νικόλα Πατέρα και Θανάση Γιαννακόπουλο που τόνισαν πως θα βάλουν το ποσοστό τους.

Βάσει των παραπάνω δηλαδή, φτάνουμε δεδομένα σε ένα ποσοστό ύψους 30% το οποίο δεν πρόκειται να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αντιστοιχεί σε 4,5-5 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Κάτι που σημαίνει οτι στο αισιόδοξο σενάριο που λάβουν όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι (μεγάλοι και μικροί) μέρος, το ποσό δεν πρόκειται να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια.

Η αίσθηση όλων πάντως είναι πως το συνολικό ποσό που θα μαζευτεί μέχρι τις αρχές Μαΐου θα είναι περίπου 7-8 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags