Facebook Pixel Η πιο αγαπητή ενδεκάδα του Football Manager (ΦΩΤΟ)
| 2014-02-06 22:58:00

Η πιο αγαπητή ενδεκάδα του Football Manager (ΦΩΤΟ)

Η πιο αγαπητή ενδεκάδα του Football Manager (ΦΩΤΟ)

Ποιους παίκτες αγοράζουν οι Έλληνες προπονητές της εξέδρας. Διαβάστε το αφιέρωμα της στήλης του sportdog «Στον Πάγκο».

Το ελληνικό ερευνητικό site του Football Manager (FMGreece.gr) διεξήγαγε μία έρευνα στην οποία οι κάτοχοι του FM 2013 ψήφισαν για τους 11 καλύτερους παίκτες. Ένα χρόνο μετά και αν σκεφτούμε ότι θα έχουν φάει τις σεζόν...με το κουταλάκι, τα αποτελέσματα είναι σίγουρα μελετημένα. Το γκάλοπ μπορείτε να το βρείτε σε αυτό το link (http://www.fmgreece.gr/columns/afierwmata/kalyterh-endekada-2013). Πάμε να τα δούμε στην πράξη

1. GK Marc-Andre Ter Stegen
Ηλικία: 20
Αξία: 9Μ
Ομάδα: Gladbach





2. DR: Sebastien Corchia
Ηλικία: 21
Αξία: 525.000
Ομάδα: Sochaux




3. DL: David Alaba
Ηλικία: 20
Αξία: 14,5Μ
Ομάδα: Bayern




4. DC: Kurt Zouma
Ηλικία: 17
Αξία: 3M
Ομάδα: Saint-Etienne



5. DC:

Κυριάκος Παπαδόπουλος
Ηλικία: 20
Αξία: 7,75Μ
Ομάδα: Schalke





6. DM: Sven Bender
Ηλικία: 23
Αξία: 9,25Μ
Ομάδα: Dortmund




7. MC: Steven Gerrard
Ηλικία: 32
Αξία: 8M
Ομάδα: Liverpool




8. ML: Antoine Griezmann
Ηλικία: 21
Αξία: 9M
Ομάδα: Real Sociedad




9. AMR: Taxiarchis Fountas
Ηλικία: 16
Αξία: 180.000
Ομάδα: ΑΕΚ




10. ST: Mattia Destro
Ηλικία: 21
Αξία: 4M
Ομάδα: Genoa





11. ST: Edinson Cavani
Ηλικία: 25
Αξία: 23Μ
Ομάδα: Napoli


Από τους παραπάνω παίκτες παρατηρούμε ότι 9 στους 11 είναι ταλέντα, ενώ ο Cavani κι ο Gerrard αποτελούν έτοιμες λύσεις στις οποίες θα επένδυε κανείς μόνο αν είχε ομάδα με πολύ υψηλό μπάτζετ. Η επιλογή του Ter Stegen στο τέρμα ήταν αναμενόμενη καθώς αποτελεί ένα απ' τα καλύτερα ταλέντα του παιχνιδιού (τόσο πέρυσι, όσο και φέτος), ενώ οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Taxiarchis Fountas πιστεύω ότι επιλέχθηκαν με βάση το κριτήριο ότι πρόκειται για γηγενείς ποδοσφαιριστές. Απ' τη μία στα λεφτά του Παπαδόπουλου μπορούν να αποκτηθούν καλύτεροι στόπερ κι απ' την άλλη ο Φούντας είναι ο πιο εξελίξιμος έλληνας στο FM 2013 πριν εμφανιστούν οι καλοί regenerated. Η επιλογή του αποτελεί μεγάλη έκπληξη αλλά απ' την άλλη έχει βάση καθώς όσοι αγόρασαν μικρομεσαίες ομάδες θα τον προτίμησαν με μόλις 180.000 ευρώ και υψηλά potential abiity. Στο φετινό FM εξακολουθεί να έχει ένα -8 (παίρνει τυχαία τιμή από το 130 έως το 160), πολύ υψηλό για οποιονδήποτε έλληνα.


Αν συγκρίνουμε το Football Manager 2013 με το Football Manager 2014 θα δούμε ότι τα περισσότερα ταλέντα απέδωσαν και στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα ο Kurt Zouma που επιλέχθηκε στο 4 πήρε μεταγραφή για την Lyon κι έχει Current Ability 129, Potential Ability -9. Όσο για το ίδιο το παιχνίδι, προσωπικά από τα παραπάνω ονόματα, δεν συμπαθώ ιδιαίτερα πρωτίστως τον Mattie Destro και σε δεύτερη φάση τον Antoine Griezmann. Ο πρώτος δεν μου έχει παίξει ποτέ μπάλα όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσο κι αν είναι μέσα στις φάσεις χάνει πάρα πολλά γκολ. Ο δεύτερος επίσης μετά από πολλές χρονιές δεν μαθαίνει να δίνει σωστές πάσες κι είναι μόνο καλός στο να τρέχει με την μπάλα στα πόδια του. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίστοιχη έρευνα του FMGreece.gr και στο Football Manager 2014.

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail. 

[Χρήστος από Κυψέλη]
- Φίλε Μάνο θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιους παίκτες όσοι χρειάζονται για τον Παναθηναϊκό στο Football Manager 2014 ώστε να οδηγούν στην κατάκτηση πρωταθλήματος και σε μια καλή πορεία στην ΕΥρώπη. Έπαιζα με τον Παναθηναϊκό και ήμουν 9ος στο πρωτάθλημα και στα όρια της απόλυσης. Έτρωγα πόρτες από παίκτες που ήθελα να αγοράσω . Παίζω FM από το Championship Manager 01/01 και νομίζω ότι τότε ήταν αρκετά εύκολο. Από το CM4 νομίζω ότι δυσκόλεψε αρκετά ειδικά στην Ευρώπη. Φέτος όμως στην Ελλάδα δεν μπορώ να βγω καν δεύτερος οπότε αν σου είναι εύκολο θα ήθελα τακτικές και παίκτες και ποιους κρατάς από τον Παναθηναϊκό. Ευχαριστώ προκαταβολικά.


Πρώτα απ' όλα ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πρόκληση λόγω του χαμηλού μπάτζετ. Οπότε πας αναγκαστικά να πουλήσεις όλο τον πάγκο και να αγοράσεις ελεύθερους. Προσωπικά κράτησα μόνο Καπίνο, Schildenfeld, Λαγό, Ajagun, Zeca, Nano, Berg , Figueroa, Κοτσόλη, Τριανταφυλλόπουλο, Abeid, Σπυρόπουλο και Μαρινάκη. Όλοι οι υπόλοιποι πωλούνται όσο όσο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα δεν είναι ότι έχει δυσκολέψει το FM στους αγώνες αλλά το ότι δεν μπορείς να πουλήσεις παίκτη παρά μόνο απειροελάχιστους. Καταλήγεις να δέχεσαι προσφορές 0 ευρώ με χρήματα μετά από μήνες για να μην πληρώνεις μισθούς. Κι αυτό έχω ξαναγράψει ότι δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό ποδόσφαιρο γιατί πολύ απλά δεν έρχονται οι ομάδες συννενοημένες να σου κάνουν ακριβώς την ίδια προσφορά που θα είναι π.χ. δανεικός με 80% πληρωμή μισθού ή αγορά με 0 ευρώ και αποπληρωμή σε 24 δόσεις λες και είσαι τράπεζα.

Στο σύστημα προτιμώ πάντα 4-1-3-2. Παίζω Fluidity : Balanced και Mentality: Attacking ή Control. Προτιμώ αντεπιθέσεις και από Instructions: More Direct Passing, Pass into Space, Run at Defence και Hassle Opponents. Πρόσεξε επίσης τους ατομικούς ρόλους παικτών.

Από παίκτες για πρώτη χρονιά θα πρότεινα Σωτήρη Κυργιάκο, Sigourney Bandjar (DR), Ivan Obradovic, Jiloan Hamad (AM RL), Abdelhak Nouri (AM RC) και Apostolis Vellios (ST) για επίθεση δανεικός από Everton. Καλή τύχη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags