Facebook Pixel Η… ευρωπαία της Πρέμιερ Λιγκ! (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-12 23:35:00

Η… ευρωπαία της Πρέμιερ Λιγκ! (BINTEO)

Η… ευρωπαία της Πρέμιερ Λιγκ! (BINTEO)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε για δεύτερη φορά την Τσέλσι με 2-1, 1-0 είχε νικήσει στο πρώτο ματς, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε πλέον η μόνη ομάδα από την Αγγλία που συνεχίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
 

Οι «κόκκινοι διάβολοι», αν και δεν ήταν καλύτεροι μέχρι εκείνη τη στιγμή, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 43’ με τον Ερνάνεντεζ. Οι «μπλε» ισοφάρισαν προσωρινά στο 76’ με τον Ντρογκμπά, όμως η χαρά τους κράτησε λίγο, αφού στο 77’ ο Παρκ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Με δέκα η Τσέλσι από το 70' εξαιτίας της αποβολής του Ραμίρεζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι μπήκε δυνατά και έψαξε το γρήγορο γκολ, όμως παρά τις ευκαιρίες που έχασε, δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ, η οποία έπαιζε κυρίως με αντεπιθέσεις, πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μέρος. Και τα δύο με τον Ερνάντες. Το πρώτο στο 27’, όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ και το δεύτερο, το οποίο και μέτρησε κανονικά στο 43’. Το γκολ ξεκίνησε από ωραία συνεργασία των Οσέι και Γκιγκς και σέντρα του τελευταίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, αλλά οι φάσεις ελάχιστες. Η Τσέλσι με τον Ντρογκμπά στην ενδεκάδα αντί του κάκιστου Τόρες ήταν πιο απειλητική και τελικά έφτασε και στην ισοφάριση στο 76’. Ο Εσιέν έβγαλε μία φοβερή μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Ντρογκμπά έκανε ωραίο το κοντρόλ και με ιδανικό πλασέ «έγραψε» το 1-1. Το σκορ αυτό ξαναέβαλε τους Λονδρέζους στο… κόλπο της πρόκρισης. Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ. Ο Παρκ με μία ωραία κούρσα και υπέροχο τελείωμα στο αμέσως επόμενο λεπτό έκανε το 2-1 και... «κλείδωσε» την πρόκριση για τους «μπέμπηδες».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ο' Σέι, Κάρικ, Παρκ, Γκιγκς, Νάνι (75' Βαλέντσια), Ρούνεϊ, Ερνάντες

ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Κόουλ, Άλεξ (82' Φερέιρα), Τέρι, Ιβάνοβιτς, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ραμίρες, Μαλουντά, Ανελκά (59' Καλού), Τόρες (46' Ντρογκμπά).

 


szólj hozzá: M1-0C

 


szólj hozzá: M1-1C

 


szólj hozzá: M2-1C

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags