Facebook Pixel Η προπόνηση στο Football Manager 2014 (ΦΩΤΟ)
| 2014-02-13 18:38:00

Η προπόνηση στο Football Manager 2014 (ΦΩΤΟ)

Η προπόνηση στο Football Manager 2014 (ΦΩΤΟ)

Βασικές συμβουλές για το πως θα προπονήσετε τους παίκτες σας από την στήλη «Στον Πάγκο». Διαβάστε αναλυτικά και κάντε τις δικές σας ερωτήσεις για τα Games.

Από το ξεκίνημα της σειράς CM/FM μέχρι σήμερα, η Sports Interactive αλλάζει διαρκώς το μοντέλο προπόνησης του αγαπημένου μας manager game, διατηρώντας το για ορισμένες εκδόσεις. Οι αλλαγές είναι συνήθως προϊόν παρατηρήσεών μας στο SIGames.com.

Το Training των τελευταίων Football Manager έχει απλοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό κι αυτό διότι όπως μου έχει πει κατ' επανάληψη ο Miles Jacobson, managing director της εταιρείας, πρώτον σε κάθε ομάδα ο προπονητής δεν κάνει την προπόνηση αλλά ο γυμναστής μετά από τις κατευθυντήριες οδηγίες που θα του δοθούν και δεύτερον το να δημιουργείται μια προπόνηση με πολλές υποεπιλογές είναι κουραστικό και μη αποδοτικό, ειδικά αν δεν καθόμαστε να ορίσουμε όλα τα προγράμματα με λεπτομέρεια, όπως κάναμε στο Championship Manager 4.

Προσωπικά έχω προσαρμοστεί σε κάθε μοντέλο προπόνησης και μετά από πολλούς πειραματισμούς κατέληγα σε κάποια συνταγή, μοίραζα αρχεία online, τα κατεβάζατε και δοκιμάζατε το μοντέλο αυτό, συχνά με θετικά αποτελέσματα. Πλέον αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το μόνο που μπορώ να δώσω είναι συμβουλές. Η προπόνηση θυμίζω ότι είναι προσβάσιμη από το μενού με το όνομα της ομάδας σας και μετά το "Training" ("Προπόνηση").



Στην οθόνη προπόνησης έχετε μπροστά σας τρεις στήλες τις οποίες βλέπετε στη φωτογραφία. Αριστερά είναι το σύστημα της ομάδας σας με το οποίο εξοικειώνονται οι παίκτες κι αποκτούν την λεγόμενη "χημεία" μεταξύ τους. Όσο παίζετε με το ίδιο σύστημα τόσο εξοικειώνονται. Με ένα κλικ στο "Familiarity" θα διακρίνετε το κατά πόσο προοδεύει η εξοικείωσή τους με αυτό.

Στη δεύτερη στήλη υπάρχει το "General Training Focus". Με ένα κλικ οδηγήστε σε νέα οθόνη όπου συναντάμε τα εξής:

A)General Training: Εδώ προτείνω στο ξεκίνημα της σεζόν κατά την προετοιμασία να επιλέξετε "Fitness" ώστε να αποκτήσουν οι παίκτες σας φυσική κατάσταση. Στο Intensity level επιλέξτε "Average" ή "High" ανάλογα με το πόσο θέλετε να ρισκάρετε στην ένταση. Να ξέρετε ότι και στο Average θα έχετε τραυματισμούς. Μετά την προετοιμασία, 4 μέρες πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν διαλέξτε "Balanced" ή "Attacking".

Β)Τα "Allow Rest before match και after match" είναι στην κρίση σας αν θα τα επιλέξετε. Μετά από αγώνα θα πρέπει σίγουρα να ξεκουραστούν οι παίκτες σας για να πάρουν ανάσα. Εγώ πολλές φορές επιλέγω και πριν τον αγώνα, για να μην τους ξεθεώσω στο fitness. Επίσης το Scheduling το αφήνω ως έχει με έναν δείκτη οριακά αριστερά "More Match Training".

Γ)Στο Match Training δίνω συνήθως Main Focus σε Tactics Only ή Att. Movement. Για τα στημένα αν θέλω να προπονήσω κάποιον προτιμώ το individual training σε Free Kicks ή Corners.

Να ξέρετε επίσης ότι στα αριστερά της οθόνης ορίζετε εντολές προπόνησης και για τις επόμενες εβδομάδες. Δείτε το πρόγραμμά σας (Fixtures) και πράξτε αναλόγως.
Γυρνάμε πίσω και φτάνουμε στην τρίτη στήλη του μενού προπόνησης, το Individual Training. Αφού το ανοίξετε επιλέξτε το "Ask Assistant" στο κάτω μέρος της οθόνης και μετά αλλάξτε όποιες επιλογές θέλετε. Προσωπικά προτιμώ την προπόνηση στα "Specific Attributes", δηλαδή τους επιθετικούς στο Finishing, τους μέσους στο Passing ή το Creativity και τους αμυντικούς σε Tackling, Marking, Positioning. Το Intensity το ανεβάζω στο Heavy στους αναπληρωματικούς όπου ακόμα κι αν τραυματιστούν δεν θα νοιαστώ (ίσα ίσα θα τους πουλήσω ακριβότερα γιατί θα προπονούνται εντατικά). Γενικά η προπόνηση στο "Specific Role" είναι για εξειδικευμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα αν θέλετε να παίξετε με Playmaker στην ομάδα σας, δεν παίζει κάποιος καλά αυτό τον ρόλο και θέλετε να δημιουργήσετε έναν, αν επιθυμείτε να μάθετε τον ρόλο σε κάποιον που δεν τον ξέρει (π.χ. να κάνετε έναν μέσο πιο αμυντικογενή ή σε δύο ίδιου στυλ επιθετικούς να μάθετε άλλο ρόλο στον δεύτερο κ.ο.κ.)

Το τέταρτο και τελευταίο μενού είναι ορατό πάνω δεξιά απ' το μενού Training, υπομενού "Coaches". Σε αυτό ρυθμίζετε ποιες ασκήσεις θα αναλάβει κάθε γυμναστής (coach) της ομάδας σας. Στόχος σας είναι να έχετε έναν coach σε κάθε άσκηση ώστε η δουλειά να μοιράζεται κι έτσι να έχουν τα μέγιστα δυνατά αστεράκια απόδοσης. Τοποθετήστε τον κάθε coach στην άσκηση όπου ειδικεύεται (δείτε τις μία μία ώστε να πειραματιστείτε). Χρησιμοποιήστε επίσης το FM Genie Scout που αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο ώστε να βρείτε τους κατάλληλους coaches στις ασκήσεις όπου έχετε έλλειψη. Εγώ για παράδειγμα έχω προσλάβει τους Meletis Persias, Nektarios Pantazis και έναν renegerated που βρήκα ως προσωρινή λύση για να προπονεί το Shooting. Από την επόμενη σεζόν θα κοιτάξω για ακόμη καλύτερους. Όποια μέλη του staff δεν θέλω να τα έχω στην ομάδα μου επιλέγω αναγκαστικά το Mutual termination και πληρώνω ένα ποσό αποδέσμευσης συμβολαίου.

Αυτές ήταν σε γενικές γραμμές οι συμβουλές μου για το σύστημα προπόνησης του Football Manager 2014. Ελπίζω σε πρώτη φάση να βοήθησα. Αν θέλετε μπορείτε να στείλετε email για περισσότερες πληροφορίες.

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail. 

[Νίκος από Μοσχάτο]
- Μάνο καλησπέρα!!μηπως ξερεις εαν θα γινει και ποτε καινουριο update με τις καινουριες μεταγραφες του γεναρη στο > FM2014???Σε ευχαριστω πολυ .

Δεν εχει ανακοινωθει ακομη κατι απο την Sports Interactive. Λογικα αυτες τις ημερες θα το δουμε. Μόλις αναρτηθεί κάτι στο SIGames.com θα σας ενημερώσω με σχετικό άρθρο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags