Facebook Pixel «Eίμαι χαρούμενος γιατί δεν με ξεχνάει ο κόσμος»
| 2014-02-15 21:36:00

«Eίμαι χαρούμενος γιατί δεν με ξεχνάει ο κόσμος»

«Eίμαι χαρούμενος γιατί δεν με ξεχνάει ο κόσμος»

Σε συνέντευξη του ο Ευγένιος Γκέραρντ μίλησε για την τιμή που του έγινε με το να έχει το δικό του κάθισμα στο "Γεντί Κουλέ", την απόφαση του να παραμείνει κάτοικος Κρήτης, τον ΟΦΗ και πολλά άλλα. 

Μπορεί να γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας, αλλά πατρίδα του αισθάνεται μόνο την Κρήτη. Εδώ και πολλά χρόνια αγναντεύει τον Ψηλορείτη και τον νιώθει δικό του. Το δέσιμο του με την Ελλάδα και κυρίως με την Κρήτη τον έκανε να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα, αλλά και να αλλάξει ακόμη και το όνομά του! σε Γκεραρντάκης (έτσι τουλάχιστον ονόμασε το κρασί που έβγαζε από τα αμπέλια του όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από τους πάγκους).

Πατρίδα για τον Ευγένιο Γκέραρντ η κρητική γη είναι πλέον η πατρίδα του, την οποία δεν θέλει να αποχωριστεί ποτέ – όπως φυσικά και το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια περνάει αρκετά δύσκολα. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον έχουν καταβάλει, αλλά δεν στέκονται ικανά να τον απομακρύνουν από τα γήπεδα.

Ακόμη και υποβασταζόμενος παρακολουθεί τις προσπάθειες της αγαπημένης του ομάδας, του ΟΦΗ. Ο Ευγένιος Γκέραρντ ανοίγει την καρδιά του στην «Espresso» και μιλάει για την καθημερινότητά του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.Για όλους έχει μία καλή κουβέντα, ακόμη και γι' αυτούς που τον ξέχασαν.

Ο 73χρονος προπονητής που κάθισε μία 15ετία (1985-2000) στον πάγκο του ΟΦΗ, κατακτώντας και το Κύπελλο Ελλάδας κατοικεί μαζί με τη σύζυγο του Κατερίνα στην Ελιά Ηρακλείου. «Είναι πολύ ωραία στο χωριό. Εχει καλό κλίμα εδώ, καλό φαγητό, όπως και σε όλο το νησί, και καλούς ανθρώπους.Αυτά τα τρία πράγματα μετράνε πάρα πολύ για εμένα. Αν και βλέπω πολλούς, όπως πολιτικούς, να φεύγουν στο εξωτερικό, πραγματικά εμένα δεν μου περνάει με τίποτα από το μυαλό να γυρίσω στην Ολλανδία, θα μείνω εδώ για πάντα» τονίζει αρχικά και προσθέτει: «Η ζωή μου τώρα είναι λίγο δύσκολη, γιατί δεν μπορώ να οδηγώ αυτοκίνητο όπως παλιά. Από τη μέση μου ξεκινάει όλο το κακό.
Εχω κάνει δύο εγχειρήσεις: μία πριν από το τροχαίο ατύχημα που είχα το καλοκαίρι του 2010 (σ.σ.: πηγαίνοντας στη Βιάννο για να παρακολουθήσει τον φιλικό του ΟΦΗ κόντρα στον Πατούχα) και μία μετά. Επίσης, αντιμετωπίζω πρόβλημα με την ισορροπία μου».

Τα προβλήματα δεν του επιτρέπουν να πηγαίνει στο γυμναστήριο που άνοιξε με τη γυναίκα του στην περιοχή του Ηρακλείου.
«Δυστυχώς, δεν μπορώ να πηγαίνω και να βοηθάω στο γυμναστήριο που ανοίξαμε πριν από πέντε χρόνια. Εκεί όμως δουλεύει η γυναίκα μου και ο ένας από τους δύο της γιους, ο Μηνάς». Ο άλλος γιος, ο Μάνος, εργάζεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

«Είναι χαρά μου να βλέπω παιδιά που είχα παίκτες να κοουτσαρουν με επιτυχία μεγάλους συλλόγους. Δεν έχουμε επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, μια και κανείς δεν γνωρίζει τον αριθμό μου. Ούτε όμως με επισκέπτονται. Δεν με στενοχωρεί καθόλου, καθώς όταν με συναντάνε στο γήπεδο έρχονται να μου μιλήσουν, ζητώντας μου ακόμη και συμβουλές.
"Είναι πολύ ωραίο αυτό» ανέφερε ο πρώην τεχνικός των ΑΠΟΕΛ, Ηρακλή, Παναχαϊκής, προσθέτοντας επίσης ότι δεν κρατάει σε κανέναν κακία. Καλύτερο του φίλο ο πολυνίκης κόουτς (247 νίκες, 103 ισοπαλίες και 173 ήττες στην Ελλάδα) θεωρεί τον Δημήτρη Παπυράκη, μέχρι πρότινος φροντιστή της ομάδας του ΟΦΗ.

«Ο Μήτσος Παπυράκης είναι πραγματικός φίλος! Ο καλύτερος που είχα όλα αυτά τα χρόνια. Εκανε εγχείρηση καρδιάς και εύχομαι όλα να πάνε καλά»

Η θέση με το όνομα του τον περιμένει πάντα στο γήπεδο του ΟΦΗ .Παρ' όλα αυτά ο Γκέραρντ δεν χάνει την αισιοδοξία του για το αύριο, καθώς και κανένα παιχνίδι του ΟΦΗ, παραδίδοντας στους Ηρακλειώτες πλέον μαθήματα ζωής. «Δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να κάθομαι.
Τρέχω στα γήπεδα. Αν δεν παίζει ο ΟΦΗ εντός έδρας, πάω να παρακολουθήσω αγώνες κάποιας άλλης ομάδας, όπως του χωριού, που έχει ενδιαφέρον. Θέλει δύναμη σίγουρα για να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά το μόνo δύσκολο για μένα -επαναλαμβάνω- είναι ότι δεν έχω αυτοκίνητο»
λέει.
Εξάλλου, σχολιάζοντας την ενέργεια της ΠΑΕ ΟΦΗ (ήταν πρόταση του γιατρού της ομάδας Γιώργου Στεφανουδάκη) να τοποθετήσει ειδικό κάθισμα για τον ίδιο στη θύρα 9 του «Γεντί Κουλέ» με το σήμα του ΟΦΗ και το ονοματεπώνυμο του, ο Ολλανδός αναφέρει: «Νομίζω ότι είναι πολύ τιμητικό να υπάρχει μία καρέκλα μόνο για τον Γκέραρντ στο γήπεδο. Καλό για μένα προσωπικά. Με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Είναι κίνηση του Γιώργου Στεφανουδάκη. Καλός φίλος, καλός άνθρωπος και καλός γιατρός ο Στεφανουδάκης. Με αγαπάνε εδώ.Και ο κόσμος δεν με ξεχνάει. Στον ΟΦΗ άλλωστε έμεινα για 15 χρόνια».

Η ομάδα δίνει χαρά και δύναμη εξάλλου, όπως υποστηρίζει, του δίνει και η φετινή ομάδα του ΟΦΗ. «Εχει πολύ καλή ομάδα και τα πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα τερματίσει, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, στη μέση του βαθμολογικού πίνακα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags