Facebook Pixel Το βάρος της υπογραφής του Ράιαν Γκιγκς
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-13 18:02:00

Το βάρος της υπογραφής του Ράιαν Γκιγκς

Το βάρος της υπογραφής του Ράιαν Γκιγκς

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος παρότι οδεύει προς τα 40 αποτελεί ακόμα ένα σημαντικότατο εργαλείο του Σερ Άλεξ Φέγκιουσον.

Οι τρεις ασίστ του Ράιαν Γκιγκς, η αρχηγική παρουσία του Γουέιν Ρούνεϊ και ένας εξαιρετικός Έντουιν Φαν ντερ Σάαρ ανέβασαν τον πήχη των απαιτήσεων στα ύψη, στον αγγλικό "εμφύλιο", στον οποίο η Τσέλσι δεν κατάφερε να βρει απάντηση απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε διάρκεια 180 λεπτών.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εκμεταλλεύτηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Ολντ Τράφορντ" εκτός από το προβάδισμα του πρώτου αγώνα, ορισμένα προτερήματα, τα οποία δείχνει να διαθέτει μονάχα αυτή στο Νησί. Η ωριμότητα και η ποιότητα του 37χρονου πλέον Ράιαν Γκιγκς, η διάθεση του Γουέιν Ρούνεϊ να τρέξει από τη θέση του επιθετικού σε αυτή του αριστερού μπακ για να μαρκάρει δείχνοντας απόλυτο επαγγελματισμό και αφοσίωση στο έμβλημα της ομάδας που υπηρετεί αλλά και η σιγουριά που εκπέμπει ο Φαν ντερ Σάαρ, αποτέλεσαν για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τα καλύτερα όπλα στη μάχη της πρόκρισης.

Με τον Παρκ να τρέχει ασταμάτητα και να μην αφήνει ανάσα στους αντιπάλους του, τον Κάρικ να μην αποτελεί τον εντυπωσιακό αμυντικό μέσο αλλά να διαθέτει αυτή την ήρεμη πάσα 10 μέτρων, η οποία σε ορισμένες στιγμές απελευθέρωνε εντελώς το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ, τον Βίντιτς να καλύπτει και τον μισοτραυματισμένο Φέρντιναντ αλλά και τον Ερνάντεζ να είναι πραγματικός Killer από απόσταση οκτώ μέτρων από την εστία, οι "κόκκινοι διάβολοι" πήραν μια δίκαιη πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φέργκιουσον έχει καταφέρει να αλλάξει για μια ακόμη φορά την ταυτότητα της ομάδας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Δίνοντας στον Ράιαν Γκιγκς θέση στον άξονα, εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και την καλή του τελική πάσα ενώ ελευθερώνοντας τον Ρούνεϊ σε όλο το μισό γήπεδο της επίθεσης, κατάφερε να δημιουργήσει αρκετούς επικίνδυνους χώρους.

Για την Τσέλσι, έχω την αίσθηση ότι με τη λήξη του αγώνα στο Μάντσεστερ, έκλεισε ο κύκλος της ομάδας που ξεκίνησε να δημιουργεί το 2003 ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο Λάμπαρντ παραμένει ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά οι τραυματισμοί του τα τελευταία δύο χρόνια, είναι φανερό ότι τον έχουν επηρεάσει. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι επιθετικός που ταλαιπωρεί οποιαδήποτε άμυνα αλλά τα χρόνια που περνούν έχουν μειώσει την απόδοσή του ενώ είναι φανερό ότι η Τσέλσι το καλοκαίρι θα χρειαστεί μια σημαντική ανανέωση. Ο Φερνάντο Τόρες και ο Νταβίντ Λουίζ που ήρθαν τον Ιανουάριο δεν φτάνουν από μόνοι τους για το μίνι λίφτινγκ που θα χρειαστούν οι "μπλε".

Όσο για τα όνειρα που κάνουν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ για επανάληψη του τρεμπλ, ίσως την απάντηση την έχουν ο Γκιγκς με τον Ρούνεϊ. Όσο ο Ουαλός και ο Άγγλος θα παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους τώρα που η μπάλα καίει και θα έχουν βοήθειες σε διαφορετικά παιχνίδια από τους Φαν ντερ Σάαρ, Κάρικ, Ερνάντεζ, Νάνι και τους υπόλοιπους, η ομάδα του Φέργκιουσον έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Η πρώτη απάντηση θα έρθει το Σάββατο στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Μάντσεστερ Σίτι...

ΠΗΓΗ: www.england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags