Facebook Pixel Αυτός είναι ο Σαντομιέρσκι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-04-14 21:47:00

Αυτός είναι ο Σαντομιέρσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτός είναι ο Σαντομιέρσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πανύψηλος (1,96μ.) Πολωνός γκολκίπερ Γκρέγκορζ Σαντομιέρσκι της Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ- ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό- θεωρείται σε ηλικία 22 ετών το «next best thing», όσον αφορά στη θέση του, στη χώρα του.

Γέννημα-θρέμμα του Μπιάλιστοκ, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Γιαγκελόνια και το 2006 έπαιξε 4 ματς στη β` ομάδα και πήγε δανεικός την ίδια χρονιά στη β` ομάδα επίσης της Λεχ Πόζναν.

Στην Γ` Εθνική της χώρας του με τη Λεχ έκανε 2 εμφανίσεις και τη σεζόν 2007-08 έπαιξε και στην πρώτη ομάδα, έχοντας συνολικά 5 συμμετοχές.

Ένας σοβαρός τραυματισμός μέσα στο 2008 τον κράτησε 6 μήνες εκτός γηπέδων και τον Ιανουάριο του 2009 πήγε εκ νέου δανεικός στη Ρουχ Βισόκιε, ομάδα Β` Εθνικής, όπου βρήκε θέση βασικού.

Το καλοκαίρι του 2009 επέστρεψε στη Γιαγκελόνια και λόγω των κακών εμφανίσεων του μέχρι τότε βασικού γκολκίπερ της ομάδας, Ράφαελ Γκίλκιεβιτς, ο προπονητής του τού έδωσε φανέλα βασικού και ο Σαντομιέρσκι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Μάλιστα, πέρυσι για 6 σερί ματς (564 λεπτά) κράτησε ανέπαφη την εστία, κάνοντας ρεκόρ για τον σύλλογο, ενώ στο τέλος αναδείχτηκε και Κυπελλούχος Πολωνίας. Οι καλές του εμφανίσεις επιβραβεύτηκαν με την κλήση του στην Εθνική, όπου έκανε ντεμπούτο στις 10/12/10 σε ένα φιλικό με τη Βοσνία.

Κόντρα στον Άρη
Ο Σαντομιέρσκι ήταν ο βασικός γκολκίπερ της Γιαγκελόνια και στα δύο ματς που έδωσαν οι Πολωνοί με τον Άρη φέτος για τα προκριματικά των ομίλων του Europa League. Παρότι συνολικά δέχτηκε 4 γκολ (τα 2 από πέναλτι) ο Πολωνός ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Θέλει Πολωνό γκολκίπερ ο Ολυμπιακός
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags