Facebook Pixel Μπουχαλάκης: "Το respect των Τούρκων στο ματς της ζωής μας"
| 2014-03-06 12:56:00

Μπουχαλάκης: "Το respect των Τούρκων στο ματς της ζωής μας"

Μπουχαλάκης: "Το respect των Τούρκων στο ματς της ζωής μας"

Αξέχαστη θα μείνει στους ποδοσφαιριστές της Ελπίδων η επική ανατροπή της Εθνικής μας στο χθεσινό ματς με την Τουρκία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2015 U-21. Η ελληνική ομάδα, παρότι έμεινε με 9 παίκτες και πίσω στο σκορ από τους Τούρκους στην Κατερίνη, με μεγάλη εμφάνιση και γκολ στο 89' πανηγύρισε τεράστια νίκη (2-1), που την φέρνει κοντά στην πρόκριση.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Εθνική Ελπίδων, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για τον χθεσινό θρίαμβο και τα εναπομείναντα ματς στον 7ο προκριματικό όμιλο με Σουηδία και Πολωνία. Αναλυτικά:

Για το χθεσινό ματς με την Τουρκία:
"Θα το θυμόμαστε όλη μας τη ζωή. Όταν μένεις με εννιά παίκτες και κάνεις τέτοια ανατροπή, δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Καταφέραμε να κερδίσουμε μία ομάδα που έχει παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που είναι πολύτιμοι για εμάς".

Για την εικόνα του χθεσινού ματς στην Κατερίνη:
"Είχαμε μία απρόσμενη κατάσταση στα πρώτα λεπτά. Στο 5ο λεπτό, όπου υπάρχει μία αποβολή που δεν έπρεπε να δοθεί και ένα πέναλτι που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια, ήρθε και η δεύτερη αποβολή και από το 27’ ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Πήγαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε μεταξύ μας και ξέραμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ισοπαλία απέναντι σε πολύ καλή ομάδα και είπαμε πως αν μας δινόταν η ευκαιρία να κάνουμε το 2-1. Ήρθε η φάση στο 89’ και οι στιγμές που ζήσαμε ήταν ανεπανάληπτες".

Για τη φάση που σκόραρε (το δεύτερο γκολ της Εθνικής):
"Είχα καιρό να σκοράρω και νομίζω ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Ήταν μία αντεπίθεση και καταφέραμε να στείλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί και δώσαμε μεγάλη χαρά σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο".

Για τα λόγια των Τούρκων:
"Το πρώτο πράγμα που μας είπε ο κ. Τσάνας ήταν πως ο αρχηγός της τουρκικής αποστολής του είπε respect (σεβασμός) και ο παρατηρητής μας είπε ότι δεν υπήρχε πέναλτι και αποβολή στη φάση με τον Τριανταφυλλόπουλο".

Για τα εναπομείναντα παιχνίδια στον 7ο προκριματικό όμιλο με Σουηδία (εντός) και Πολωνία (εκτός):
"Είναι πολύ καλές και δύσκολες ομάδες. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν και έχουν οριστεί τα ματς, έχουμε πολύ δρόμο και πρέπει να είμαστε όλοι υγιείς. Επίσης, θα είναι στην αρχή της σεζόν και θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε όλοι εκείνη την περίοδο. Χθες μάθαμε ότι όλα είναι πιθανά, αρκεί να πιστέψουμε εμείς στους εαυτούς μας".

Πηγή: Sport-FM

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags