Facebook Pixel Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εναντιον Βελλή και Ολυμπιακού Β.
| 2014-03-14 17:02:00

Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εναντιον Βελλή και Ολυμπιακού Β.

Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εναντιον Βελλή και Ολυμπιακού Β.

Πειθαρχικές διώξεις για δυσφήμιση του αθλήματος άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και τον ιδιοκτήτη του Σταμάτη Βελλή, αλλά και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Αναλυτικά:

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε διώξεις εις βάρος:
1.Του ιδιοκτήτη και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Σταμάτη Βελλή και της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης,νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι ο πρώτος τούτων Σταμάτης Βελλής, ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος της διωκομένης ΠΑΕ, δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Προέδρου της ΕΠΟ, Διαιτησίας, κλπ) και άλλων ΠΑΕ, προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων του ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3, 4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013.

2.Της ΠΑΕ Οολυμπιακός Βόλου, νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Διαιτησίας), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags