Facebook Pixel Πρωταπριλιάτικο, νέα Π.Ε.Κ. ή πράσινη αλυσίδα σωτηρίας;
| 2011-04-15 23:31:00

Πρωταπριλιάτικο, νέα Π.Ε.Κ. ή πράσινη αλυσίδα σωτηρίας;

Πρωταπριλιάτικο, νέα Π.Ε.Κ. ή πράσινη αλυσίδα σωτηρίας;

Ομάδα δικηγόρων συνέστησε εταιρία λαϊκής βάσης για τον Παναθηναϊκό την 1η Απριλίου! Στόχος τα 10.000 μέλη, η αγορά μετοχών στην ΠΑΕ με 10 εκατ. ευρώ και η συμμετοχή στα διοικητικά δρώμενα.

 

Πριν από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την 1 Απριλίου 2011, βγήκε στον «αέρα» η ιστοσελίδα greenchain.gr. Πρόκειται για το σάιτ της ομώνυμης εταιρίας, «GreenChain ΑΕ», η οποία ιδρύθηκε από μία ομάδα δικηγορών με στόχο τη δημιουργία εταιρίας λαϊκής βάσης για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μοιάζει με… ψέμα και λόγω της ημέρας που έκανε την εμφάνισή της η συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αν και Πρωταπριλιά, δεν είναι ψέμα. Γεννιέται η GreenChain, μια πράσινη αλυσίδα φιλάθλων - μετόχων που θα αγκαλιάσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας».

Στόχος των ανθρώπων που ίδρυσαν αυτή την εταιρία, είναι να βοηθήσουν και να βγάλουν από το… αδιέξοδο τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Τα ίδια κίνητρα δηλαδή που είχε και η ΠΕΚ πριν από μερικά χρόνια. Μόνο που τότε από πίσω ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος και άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες, ενώ σήμερα απλοί φίλαθλοι.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρουν στο σάιτ, επιθυμούν να συγκεντρώσουν 10.000 μέλη, τα οποία θα είναι υποχρεωμένα κάθε χρόνο να καταβάλουν τουλάχιστον 1000 ευρώ! Από τις συνδρομές των μελών θα συγκεντρωθούν 10 εκατ. ευρώ, με τα οποία και θα αγοράσουν μετοχές στην ΠΑΕ.

Στόχος τους, δηλαδή, είναι οι μετοχές να περάσουν στον κόσμο. Επιθυμούν να πάρουν το 10-20% των μετόχων της ΠΑΕ και να βοηθήσουν με τα 10 εκατ. στην οικονομική και μεταγραφική ενίσχυση του συλλόγου.   

Το κείμενο υποδοχής αναφέρει:

«Θέλετε έναν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ απαλλαγμένο από τη μιζέρια και τις προσωπικές έριδες μετόχων και αμετόχων ;

Θέλετε έναν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ που θα φθάσει στο επίπεδο των μεγάλων ευρωπαϊκών club ;

Τότε θέλετε έναν ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ελάτε λοιπόν να κάνουμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο εταιρικό σχήμα και δημιουργούμε μια υγιή βάση φιλάθλων - μετόχων που θα αποκτήσουν μετοχές της ΠΑΕ.

Βάλτε κι εσείς ένα κρίκο στην πράσινη αλυσίδα

ΔΕΝ είναι ουτοπία - ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το καταφέρουμε».

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται και το όραμα της εταιρίας:

«Η βασική ιδέα είναι να περιέλθει η τύχη του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στα χέρια αυτών που τον αγαπούν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ - δηλαδή του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ.

Αυτό θα γίνει με το να περιέλθει ένα μέρος (τουλάχιστον αρχικά) των μετοχών στα χέρια φιλάθλων που θα μπορούν να ανταποκρίνονται οικονομικά στις υποχρεώσεις του μετόχου ενός εταιρικού σχήματος.

Μια μικρή ομάδα δικηγόρων αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία, να βγούμε δυναμικά μπροστά με τη δημιουργία ενός εταιρικού σχήματος και να καλέσουμε, όποιο φίλαθλο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ νομίζει ότι μπορεί να συμμετάσχει.

Σε τι στοχεύουμε :

Α) Σχηματισμός και οργάνωση λαϊκής βάσης 10.000 μετόχων (σε πρώτη φάση, με την προοπτική περαιτέρω αύξησης)

Β) Απόκτηση σε πρώτη φάση ποσοστού 10-20% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Γ) Συμμετοχή στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ

Δ) Οικονομική – μεταγραφική της ενίσχυση της ΠΑΕ σε σταθερή βάση με ποσό 10.000.000 € το χρόνο.

Ε) Δημιουργία υποδομών, ώστε μέσω της σταθερής και υγιούς χρηματοδότησης να εξελιχθεί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σε ισχυρή ευρωπαϊκή δύναμη, με έμφαση στις εγκαταστάσεις και τα τμήματα νέων, σύμφωνα με τα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

ΣΤ) Υποστήριξη άλλων τμημάτων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ (π.χ. ΜΠΑΣΚΕΤ , ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags