Facebook Pixel Ο Γιαγιά έβαλε τους Μπέμπηδες για νάνι! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-04-16 21:10:00

Ο Γιαγιά έβαλε τους Μπέμπηδες για νάνι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιαγιά έβαλε τους Μπέμπηδες για νάνι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μακριά από το Μάντσεστερ, η Σίτι έγινε αφεντικό της πόλης. Νίκησε 1-0 τη Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Το γκολ ο –πρώην Ολυμπιακός- Γιάγια Τουρέ!
 

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ» και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου μετά από 30 χρόνια, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή από το ζευγάρι Μπόλτον – Στόουκ.

Το γκολ της αναμέτρησης ο Γιάγια Τουρέ στο 53’, με δέκα οι «μπέμπηδες» από το 72’ μετά από κόκκινη του Σκόουλς. Δοκάρι με τον Νάνι στο 67’ η Γιουνάιτεντ.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της στην αναμέτρηση. Μάλιστα, στο 14’ οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν και μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Μπερμπάτοφ δύο φορές στην ίδια φάση δεν μπόρεσε να νικήσει εντός περιοχής τον Χαρτ. Η Σίτι ανέβασε ρυθμούς μετά το πέρας της πρώτης μισής ώρας και όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά δημιούργησε και μερικές πολύ καλές ευκαιρίες, όπως το σουτ του Μπάρι στο 31’, το οποίο έφυγε λίγο άουτ και αυτό του Κομπανί στο 42’, που επίσης πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Φαν Ντερ Σαρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πολίτες» μπήκαν και πάλι πιο δυνατά και στο 49’ έφτασαν κοντά στο 1-0, όταν το κοντινό πλασέ του Μπαλοτέλι, πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά, το γκολ για την Σίτι ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Ύστερα από δύο διαδοχικά λάθη των Φαν Ντερ Σαρ και Κάρικ η μπάλα πήγε στον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «μπέμπηδων». Η ομάδα του Μαντσίνι με τον… αέρα του 1-0, στα επόμενα λεπτά δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να «τελειώσουν» το ματς. Από το 65’ και μετά ωστόσο, η Γιουνάιτεντ ανέβασε ρυθμούς και στο 67’ άγγιξε την ισοφάριση. Ο Νάνι εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ωστόσο μετά από παρέμβαση του Χαρτ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στα επόμενα λεπτά πίεσε για το γκολ, ωστόσο στο 72’ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, καθώς έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Σκόουλς είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για μία… εγκληματική κλοτσιά στον Ζαμπαλέτα. Η φάση αυτή έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς, καθώς στην συνέχεια η Σίτι κλείστηκε πίσω και έπαιζε με αντεπιθέσεις, ενώ η Γιουνάιτεντ αν και πίεζε, δεν είχε φάσεις.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροβ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Γιαγιά Τουρέ, Άνταμ Τζόνσον (79' Σον-Ράιτ Φίλιπς), Σίλβα (86' Βιεϊρά), Μπαλοτέλι.

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι (84' Φάμπιο), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Σκόουλς, Κάρικ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Βαλένσια (65' Αμπέλ Ερνάντες), Νανί, Μπερμπάτοφ (74' Άντερσον).



Η αποβολή του Σκόουλς:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags