Facebook Pixel Αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης
| 2014-03-28 16:57:00

Αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης

Αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης

Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης για τα όσα συνέβησαν στον περυσινό τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο ισχυροί παράγοντες κατηγορήθηκαν ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα, όταν στο ημίχρονο επισκέφτηκαν τα αποδυτήρια των διαιτητών.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας, που εισηγήθηκε την αθώωση των κατηγορουμένων, είπε μεταξύ άλλων: "Η απλή είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν είναι αθέμιτη ενέργεια, αφού δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στα γήπεδα. Εκτιμώ ότι τα σφάλματα των διαιτητών ήταν τυχαία και συμπτωματικά, άλλωστε πιστεύω εάν οι κατηγορούμενοι ήθελαν να επηρεάσουν δεν θα περίμεναν το ημίχρονο του αγώνα. Θεωρώ οι η συμπεριφορά τους καθορίστηκε από την αγάπη τους για την ομάδα τους, ο τρόπος τους ήταν άκομψος, αλλά η συμπεριφορά τους υπάγεται στον υπερβάλλοντα ζήλο".

Καϋμενάκης: "Το 50%-50% δεν συνιστά επηρεασμό"
Από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, ήταν ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος κατέθεσε τα εξής: "Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. Με ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος".

Ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον εισαγγελέα της έδρας:
Εισαγγελέας: Εάν ήθελε να τους επηρεάσει, δεν θα μπορούσε να το κάνει πριν από τον αγώνα;
Καϋμενάκης: Δεν ξέρω. Υπάρχουν βέβαια και τα τηλέφωνα.
Εισαγγελέας: Είναι γνωστά τα τηλέφωνα των διαιτητών;
Καϋμενάκης: Ναι, είναι γνωστά.
Εισαγγελέας: Είναι γνωστά και τα μέρη που συχνάζουν οι διαιτητές;
Καϋμενάκης: Όχι, αυτό δεν το ξέρω.
Εισαγγελέας: Ο κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Θεοδωρίδης δεν θα έπαιρναν μέτρα ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί εάν ήθελαν να επηρεάσουν τους διαιτητές;
Καϋμενάκης: Δεν ξέρω, τι να σας πω;
Εισαγγελέας: Είναι συνηθισμένο να διαμαρτύρεται κάποιος στο όριο του ανεκτού;
Καϋμενάκης: Συνηθισμένο είναι.
Εισαγγελέας: Θα μπορούσατε να είχατε αδικηθεί και χωρίς αυτήν την παρέμβαση;
Καϋμενάκης: Ναι, θα μπορούσαμε.
Ο Γιάννης Καϋμενάκης ρωτήθηκε από την έδρα: "Θεωρείτε ότι η φράση "παίξτε 50%-50% και μη φοβάστε τίποτα" συνιστά έμμεσο επηρεασμό;" και απάντησε: "Όχι, δεν συνιστά".

Γιάχος: "Μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία"
Ο διαιτητής του τελικού Θανάσης Γιάχος δήλωσε: "Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήρθαν ο κύριος Μαρινάκης, ο κύριος Θεοδωρίδης, μαζί με τον κύριο Μπουτζιώλη, που ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού. Ήρθαν και οι τρεις μαζί. Ο κύριος Μαρινάκης μάς είπε "ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα". Όλοι οι πρόεδροι τα ίδια λένε. Με το 50-50 εννοούσε να σφυρίζω ό,τι βλέπω. Είναι μία έκφραση που συνηθίζεται. Συνήθως οι πρόεδροι έρχονται στην αρχή και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο".

Στη συνέχεια απάντησε στις εξής ερωτήσεις:
Εισαγγελέας: Επηρεαστήκατε από τα λόγια του;
Γιάχος: Εμένα δεν με επηρεάζει τίποτα.
Εισαγγελέας: Με αυτό που σας είπε, μήπως διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματά σας;
Γιάχος: Όχι, δεν μπορώ να το εκλάβω ως διαμαρτυρία.
Εισαγγελέας: Στο φύλλο αγώνα γιατί δεν το γράψατε;
Γιάχος: Γράφουμε στο φύλλο αγώνα ό,τι είναι σημαντικό. Αυτό ήταν συνηθισμένο.
Εισαγγελέας: Στο 2ο ημίχρονο, η διαιτησία σας πώς ήταν;
Γιάχος: Θεωρώ ότι έκανα ένα λάθος. Εννοείται ανθρώπινο. Και τιμωρήθηκα γι' αυτό για 4 μήνες.
Εισαγγελέας: Πώς μπήκαν μέσα οι κύριοι κύριοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης;
Γιάχος: Ο αστυνομικός απ' έξω μας ρώτησε εάν επιτρέπουμε να μπει μέσα ο κύριος Μαρινάκης και εμείς το επιτρέψαμε. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να μας επηρεάσει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags