Facebook Pixel "Ακόμα δεν μπορώ να δω τον χαμένο τελικό του 1999" (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2014-04-01 16:23:00

"Ακόμα δεν μπορώ να δω τον χαμένο τελικό του 1999" (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ακόμα δεν μπορώ να δω τον χαμένο τελικό του 1999" (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του Champions League είναι αναμφισβήτητα τα δάκρυα του Σάμουελ Κουφούρ μετά το τέλος του τελικού ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Μάιο του 1999.

Οι "μπέμπηδες" επικράτησαν 2-1 με επική ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα (91' Σέριγχαμ, 93' Σόλσκιερ) στο "Καμπ Νου" της Βαρκελώνης, αλλά πέρα από την απίστευτη εξέλιξη του τελικού, σίγουρα όλοι -αν όχι οι περισσότεροι- θα θυμούνται το γοερό κλάμα του Σάμουελ Κουφούρ, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης. Ο 23χρονος τότε ποδοσφαιριστής από την Γκάνα δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον ποδοσφαιρικό "εφιάλτη" που ζούσε η Μπάγερν και με δάκρυα στα μάτια χτυπούσε το γρασίδι του γηπέδου με τα χέρια του.

Τώρα, 15 χρόνια αργότερα και με αφορμή τον αποψινό προημιτελικό Μπάγερν - Μάντσεστερ (21:45), ο Κουφούρ παραδέχεται πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να δει αυτό το παιχνίδι: "Δεν θέλω να το δω. Με πονάει. Θα έπρεπε να το έχω ξεπεράσει, αλλά ακόμα είναι στην καρδιά μου. Ήταν πολύ δύσκολο και δεν θέλω να το δω".

Ο Γκανέζος μάλιστα, εξήγησε και τον λόγο που έχασε στο τέλος η Μπάγερν. Και η εξήγησή του έχει ονοματεπώνυμο: Λόταρ Ματέους!

"Αν ήμουν ο Λόταρ, θα αγωνιζόμουν σε αυτό το ματς μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μου. Ήταν ένας τελικός Champions League και θα καθένας θέλει να ζήσει στιγμές δόξας. Έγινε αλλαγή στο 80ο λεπτό. Αυτό ήταν το πλάνο, καθώς τότε ήταν 38 ετών".

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις του Καφούρ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags