Facebook Pixel Ο Βόλος και τα… εννιάμερα!
| 2011-04-17 20:55:00

Ο Βόλος και τα… εννιάμερα!

Ο Βόλος και τα… εννιάμερα!

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά από ένα φοβερό παιχνίδι επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκού που έπαιζε με εννέα παίκτες και τερμάτισε στην πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.
 

Mε σύστημα έκπληξη

Οι έντεκα του Φερέιρα ήταν γνωστοί, καθώς ο Πορτογάλος είχε φροντίσει να ανοίξει τα χαρτιά του. Αυτό που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ήταν η διάταξη του Παναθηναϊκού, με τον Πορτογάλο να προτιμά ένα… περίεργο 4-3-1-2 που επί της ουσίας δεν είχε καθαρό δεξί εξτρέμ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερό μπακ ο Καντέ, δεξί ο Βύντρα και ο Σαριέγκι με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης στα χαφ, αριστερό «φτερό» ο Χριστοδουλόπουλος, σε ελεύθερο ρόλο και πίσω από τον Σισέ ο Λέτο και στην κορυφή ο Γάλλος στράικερ.

Είχε τα χάλια του, τον αποτελείωσε ο Μάνταλος!

Η τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια έγινε… copy-paste και στον Βόλο. Με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και την μπάλα να ταλαιπωρείται άσκοπα από τους τρεις του άξονα οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν και ο Ολυμπιακός Βόλου χάρη στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» από τα πλάγια και κυρίως από δεξιά, εκεί όπου ο Καντέ ήταν… μαύρη τρύπα, χτύπησαν την άμυνα των «πρασίνων» που πελαγοδρομούσε.

Η ανωτερότητα της ομάδας του Κατσαβάκη πήρε ουσία στο 24’, με τον Μαρτίν να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα και να ανοίγει το σκορ. Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια αλλά δημιουργικά εκτός από την διάθεση του Λέτο ήταν τραγικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι την μεγάλη φάση(43’) για γκολ την είχε ο Σολάκης, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι!

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Μάνταλος με την… τραβηγμένη από τα μαλλιά αποβολή του Καντέ άφησε τον Παναθηναϊκό-που έκανε το πρώτο σουτ προς την αντίπαλη εστία στο 41’ με τον Σισέ- με δέκα παίκτες.

Μάρτιν και... Μπουμσόνγκ επίτιμοι δημότες!

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός, παρά το 2-0 του Μπρέσκα στο 54’ που έβαζε σε ρόλο οδηγού τον Βόλο, βρήκε τα ψυχολογικά αποθέματα και έφερα στα ίσια το παιχνίδι. Οι κεφαλιές των Κατσουράνη, Σισέ έφταναν στο «τριφύλλι» που θα μπορούσε με την τρομερή προσπάθεια του Λάζαρου στο 69’ να κάνει την απόλυτη ανατροπή.

Οι «πράσινοι» είχαν πάρει τα πάνω τους αλλά η βλακεία του Μπουμσόνγκ να διώξει με το χέρι την μπάλα λίγο πριν την γραμμή ενώ μπορούσε να διώξει κανονικά, άφησε τον Παναθηναϊκό με εννιά παίκτες! Ο Τζόρβας έπιασε το πέναλτι του Σολάκη αλλά το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να αντέξει και με εννιά. Ο Μάρτιν λίγο πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε στα πλέι-οφ τον Ολυμπιακό Βόλου! Ο Αργεντινός επιθετικός μαζί με τον Γάλλο στόπερ του Παναθηναϊκού θα πρέπει να ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες του Βόλου, αν η ομάδα του Μπέου πάει Ευρώπη!

ΣΚΟΡΕΡΣ: 24' πεν., 85' Μαρτίν, 54' Μπρέσκα - 56' Κατσουράνης, 66' Σισέ

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 80' Σολάκης

ΔΟΚΑΡΙ: 43' Σολάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 42' Καντέ, 78' Μπουμσόνγκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9' Σολάκης, 45' Ακόστα, 59' Ντολεζάι, 86' Μαρτίν - 23' Μπουμσόνγκ, 29' Κατσουράνης, 39' Λέτο, 82' Γκαρσία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μαρούλης, Σέλεζι, Ντολεζάι, Τομάς, Μητρόπουλος (84' Νέμεθ), Ακόστα, Ούμπιντες (13' Αλβάρες), Μπρέσκα, Σολάκης (90' Ψυχογιός), Μαρτίν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (57' Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (73' Κλέιτον), Χριστοδουλόπουλος, Λέτο (57' Γκαρσία), Σισέ.

Πηγή: Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags