Facebook Pixel Β. Σαμπράκος: "Ο Πεπ δημιουργεί νέο ποδόσφαιρο"
| 2014-04-10 15:16:00

Β. Σαμπράκος: "Ο Πεπ δημιουργεί νέο ποδόσφαιρο"

Β. Σαμπράκος: "Ο Πεπ δημιουργεί νέο ποδόσφαιρο"

Ο Βασίλης Σαμπράκος συζητά με έναν Γερμανό δημοσιογράφο που παρατηρεί στενά και μεθοδικά την εξέλιξη της δουλειάς του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν.

Έγινε ο προπονητής που κατέκτησε πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο στη ζωή του γερμανικού ποδοσφαίρου τον τίτλο στην Bundesliga. Με το που την παρέλαβε, την έκανε πρωταθλήτρια κόσμου. Μεταμόρφωσε και μετασχημάτισε την πιο επιτυχημένη Μπάγερν όλων των εποχών, αυτήν που παρέλαβε από τον Γιουπ Χάινκες, στην πιο δημιουργική/επιθετική/ψυχαγωγική Μπάγερν που είδε ποτέ ο πλανήτης. Και, σύμφωνα με την παραδοχή των σημερινών ιστορικών ηγετών του συλλόγου, την κάνει πιο δημοφιλή και ελκυστική από ποτέ στα μάτια της παγκόσμιας κοινωνίας των ποδοσφαιρόφιλων.

Περίπου 10 μήνες μετά την πρώτη του ημέρα στην Μπάγερν, ο Γκουαρδιόλα πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης την πρόκριση, σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην ημιτελική φάση του Champions League. Και τώρα περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής με τη συνείδηση και την πίστη ότι η ομάδα που φτιάχνει είναι ικανή για το αδιανόητο: για την σερί κατάκτηση του τροπαίου.

Σε μια προσπάθεια να καταλάβω καλύτερα πώς το έκανε, πώς το κάνει ο Πεπ στο Μόναχο, και πώς γράφει ο Γκουαρδιόλα στη συνείδηση των Γερμανών, συζήτησα με τον Cristian Nyari, έναν συνάδελφό μου που γράφει για την Bundesliga στους NY Times, στο goal.com, και διευθύνει ένα site που είναι αφιερωμένο στην Bundesliga, το bundesligafanatic.com. Κοντά στις ερωτήσεις για την Μπάγερν, τον ρώτησα για τις προοπτικές της Bundesliga με την ραγδαία ανάπτυξη, αλλά και για τα δικά μας παιδιά, τον Σωκράτη και τον Κυριάκο. Βρήκα τη συνομιλία μας πολύ διαφωτιστική, και σας την παραθέτω.

Διάβασε περισσότερα στο: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags