Facebook Pixel Κι όμως θέλει....
| 2014-04-10 20:50:00

Κι όμως θέλει....

Κι όμως θέλει....

Ο sportdog έψαξε το θέμα Μπιέλσα και επιβεβαιώνει πως όντως "παίζει" για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος. Διαβάστε ποια ήταν η απάντηση του Αργεντινού και ποιες οι απαιτήσεις του!

Βόμβα έριξε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μιλώντας στο Sentra Fm σχετικά με τη μεγάλη ευκαιρία που φαίνεται ότι χάνει η ΕΠΟ για να κλείσει έναν από τους πιο αναγνωρισμένους προπονητές στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

"Μα θέλει ο Μπιέλσα να έρθει στην Ελλάδα;" ρωτήθηκε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και περισσότερο ενστικτωδώς, παρά συνειδητά απάντησε πως... "Ναι, υπήρχε περίπτωση να έρθει".

Που στηρίζεται όμως όλο αυτό; Οι πληροφορίες του σκύλου αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες υπήρχαν κάποιες ομάδες που πρόσφεραν Γη και ύδωρ στον Αργεντίνο κόουτς για να τον δελεάσουν. Ορθά κοφτά όμως, ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν έμπαινε καν στη συζήτηση με αυτές. Ανάνμεσά τους η Εθνική ομάδα του Περού και η Ζενίτ (που έριξε απίστευτα χρήματα στα πόδια του). Ούτε καν δέχτηκε να μιλήσει όμως.

Κι όμως, όταν άκουσε για Ελλάδα, δεν ήταν καθόλου αρνητικός. "Ελάτε να συζητήσουμε" είπε κι αυτό ασφαλώς και ήταν ένα πολύ σημαντικό πρόκριμα για την Εθνική Ομάδα της χώρας μας.

Είναι γεγονός μάλιστα ότι ο Μπιέλσα γνωρίζει άριστα πολλά πράγματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι και για τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά έχει εκφέρει άποψη, λέγοντας μάλιστα ότι δε γίνεται μία ομάδα σαν την Ελλάδα να προπονείται σε αυτές τις εγκαταστάσεις και πως οι διαστάσεις των γηπέδων στο προπονητήριο είναι μικρές!!!

Δεν έμαθε διότι αναζήτησε άλλοθι για την άρνησή του στην πρόταση της ΕΠΟ. Εμαθε διότι ενδιαφέρθηκε και έβαλε στο μυαλό του τι πρέπει να αλλάξει σε περίπτωση που αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

Και κάτι τελευταίο. Η ΕΠΟ μόνο και μόνο που "τόλμησε" να χτυπήσει την πόρτα του Μπιέλσα δικαιούται συγχαρητηρίων. Πήγε με θράσος, θάρρος και την αξία που της δίνει η επιτυχία της Εθνικής ομάδας των τελευταίων ετών να διεκδικήσει έναν από τους κορυφαίους. Χωρίς να έχει πακτωλό χρημάτων από πίσω της. Στο μέλλον πιθανώς να αποδειχθεί ότι ο Μπιέλσα ίσως να μην ήταν κατάλληλος, πιθανώς ο Γιολ ή όποιος άλλος έρθει να διαδεχτεί τον Φερνάντο Σάντος να οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτή τη στιγμή όμως, ο Μπιέλσα, λόγω χαρακτήρα και ικανότητας είναι ο προπονητής που θα μπορούσε να βάλει σε διαφορετική ρότα ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η ΕΠΟ έχει χρέος απέναντι στον εαυτό της (και σε κανέναν άλλον) να εξαντλήσει τις πιθανότητές της.

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οικονομικό θέμα δεν υπάρχει με τον Μπιέλσα. Δεν είναι τα χρήματα που θα τον οδηγήσουν σε μία απόφαση. Κι ο Αργεντίνος γουστάρει να έρθει στην Ελλάδα έστω και με λιγότερα απ'ό,τι θα έπαιρνε οπουδήποτε αλλού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags