Facebook Pixel Ζοζέ Μουρίνιο τον λένε, όχι Τάτα Μαρτίνο!
| 2014-04-23 00:18:00

Ζοζέ Μουρίνιο τον λένε, όχι Τάτα Μαρτίνο!

Ζοζέ Μουρίνιο τον λένε, όχι Τάτα Μαρτίνο!

«Ντου από Παντού» για το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε η Τσέλσι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Τι... πλήρωσε τελικά η Μπαρτσελόνα, τι έκανε απόψε ο Πορτογάλος και τι θα δούμε στη ρεβάνς;

Αυτή τη φορά ο Σιμεόνε δεν είχε να αντιμετωπίσει τον Τάτα Μαρτίνο, αλλά τον Ζοζέ Μουρίνιο. Τι θέλω να πω;

Το πλήρωσε

Η Μπαρτσελόνα κατέβηκε στα δυο παιχνίδια των προημιτελικών με αφέλεια. Δεν προσαρμόστηκε καθόλου στο παιχνίδι της Ατλέτικο και το πλήρωσε με έναν οδυνηρό αποκλεισμό.

Σε απόλυτο

Τι κάνει ο Σιμεόνε; Έχει εκπαιδεύσει την Ατλέτικο να αμύνεται καλά και μετά να κτυπάει στην κόντρα εκμεταλλευόμενη σε απόλυτο βαθμό τους χώρους.

Δίκαια

Ο Τάτα Μαρτίνο, λοιπόν, έπεσε στην παγίδα του Σιμεόνε. Έδωσε χώρους άπλετους στην Ατλέτικο. Κι έτσι είδαμε σε δυο παιχνίδια μια Ατλέτικο να κάνει το παιχνίδι της και μια Μπαρτσελόνα να πελαγώνει. Κι εν τέλει δίκαια να προκρίνεται η Ατλέτικο.

Ο θαυμαστής του Μουρίνιο

Απόψε, όμως, το έργο ήταν διαφορετικό. Τι είχε πει κάποτε ο Σιμεόνε; Είχε δηλώσει «είμαι θαυμαστής του Μουρίνιο». Πώς, λοιπόν, ο μαθητής να κερδίσει τον δάσκαλο στην τακτική; Αφού ο Μουρίνιο είναι ο πρώτος διδάξας σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού.

Ούτε πλησίασε…

Ο Πορτογάλος, λοιπόν, βραχυκύκλωσε την Ατλέτικο η οποία δεν μπόρεσε όχι μόνο να σκοράρει, αλλά ούτε καν να πλησιάσει στο γκολ. Κι όλα αυτά παρά τις απουσίες της Τσέλσι, αλλά και τις ατυχίες στην διάρκεια του αγώνα με τον Τσεχ και τον Τέρι.

Ούτε στην ρεβάνς

Κατά τη γνώμη μου η Τσέλσι ούτε στον επαναληπτικό θα ανοιχτεί. Κι ας παίζει στην έδρα της. Η Τσέλσι, άλλωστε, δεν έχει φέτος πλήρες ρόστερ, χρειάζεται ενίσχυση ειδικά στην επίθεση, ενώ αντιμετωπίζει ήδη κι άλλα προβλήματα τραυματισμών. Η Ατλέτικο, λοιπόν, εκτός έδρας μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι απόψε. Κι επειδή βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση, τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ο νικητής των πάγκων

Απλά ο νικητής στους πάγκους σήμερα λεγόταν Μουρίνιο. Για την ρεβάνς, θα δούμε…

Απογοήτευση

Από εκεί και πέρα, βέβαια, όποιος περίμενε θεαματικό ματς, απογοητεύτηκε. Μάπα ήταν το καρπούζι από άποψη φάσεων. Έβαλε ο Μουρίνιο πίσω το πούλμαν, όπως είπαμε, και κάπου εκεί τελείωσε η ελπίδα για ρυθμό, ανοιχτό παιχνίδι, ευκαιρίες κι από τις δυο πλευρές, σασπένς. Τώρα, άλλωστε, θα μάθουμε τον Πορτογάλο; Πάνω απ’ όλα βάζει το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Και ειδικά όταν είναι μια ανάσα από τον τελικό τσάμπιονς λιγκ και παίζει με μια αντίπαλο που μπορεί με την ταχύτητά της να κάνει ζημιές ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags