Facebook Pixel Μία και μόνη η εγγύηση για την ΑΕΚ
| 2011-04-18 21:43:00

Μία και μόνη η εγγύηση για την ΑΕΚ

Μία και μόνη η εγγύηση για την ΑΕΚ

O Aνδρέας Δημάτος γράφει για το ποια είναι η μοναδική εγγύηση για την επιίωση της ΑΕΚ.

Τι μάθαμε όλες αυτές τις μέρες για την ΑΕΚ βάσει των ρεπορτάζ στον αθλητικό Τύπο;

-Οτι ο Ντέμης επιστρέφει και ενδιαφέρεται και πάλι για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ και το πως θα ξεφύγει από τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

-Οτι ο Ντέμης πήγε και συνάντησε τον Μελισσανίδη και υπάρχει το ιδανικό σενάριο να επιστρέψουν μαζί στη διοικητική ηγεσία της ομάδας

-Οτι στο ραντεβού Μελισσανίδη-Νικολαϊδη ήταν παρών και ο Πόλυς Χατζηιωάννου και αντί για δίδυμο (Μελισσανίδη-Ντέμη) μπορεί να έχουμε και... τρίδυμο μαζί με τον Ελληνα εφοπλιστή

-Οτι για την ΑΕΚ ενδιαφέρεται σε συγκεκριμένο σχήμα και ο εφοπλιστής Γιώργος Δαλακούρας ο οποίος μπορεί να διαψεύδει, αλλά το κάνει για λόγους τακτικής

-Οτι εκτός από τον Δαλακούρα υπάρχει και άλλος εφοπλιστής που ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ αγνώστων λοιπών στοιχείων

-Οτι για την ΑΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη σχήμα παλαιών παραγόντων της, πλαισιωμένο από λεφτάδες που ανάμεσά τους μπορεί να είναι και ο Δαλακούρας, οι οποίοι για τον μισό Τύπο ενδιαφέρονται και πονάνε για την ΑΕΚ και για τον άλλο μισό Τύπο πρόκειται για... δεινόσαυρους που ο λαός της ομάδας τους έχει καταδικάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

-Οτι για την ΑΕΚ υπάρχει και το σενάριο της ιταλικής Λοτομάτικα, μέτοχος της οποίας είναι στην Ελλάδα ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος μπορεί και να παίζει στο σχήμα των παλαιοπαραγόντων ενώ μιλάει με τον Μελισσανίδη

-Οτι για την ΑΕΚ παίζει πάντα και το σενάριο της λαϊκής βάσης

-Οτι τελικά μπορεί να παίξουν όλα τα παραπάνω μαζί: ΚΑΙ Μελισσανίδης ΚΑΙ Ντέμης ΚΑΙ Χατζηιωάννου ΚΑΙ Δαλακούρας ΚΑΙ ο άλλος εφοπλιστής ΚΑΙ η Λοτομάτικα ΚΑΙ η λαϊκή βάση. ΚΑΙ κάπου εκεί μαζί με τον Πέτρο Στάθη που επίσης μιλάει με τον Μελισσανίδη θα ξαναγραφεί και το όνομα του Βίκτωρα Ρέστη τον οποίο παρεμπιπτόντως καλοβλέπουν και στον Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή του είχε στείλει επιστολή και ο Σωκράτης Κόκκαλης αναζητώντας επενδυτές για τον Ολυμπιακό.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για την γέννεση του πιο ισχυρού ιδιοκτησιακού μοντέλο από καταβολής παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και για να μιλήσουμε βεβαίως σοβαρά όλα τα παραπάνω έχουν τη δική τους δόση αλήθειας και αν μη τι άλλο φανερώνουν ότι κάτι... ψήνεται στην ΑΕΚ, όπως και ψηνόταν πάντα, όταν αυτή η ταλαιπωρημένη διοικητικά ομάδα, που έχει αντέξει όσα οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της μαζί, έφτανε στο μη παρέκει.

Πέρα όμως απ' όλα αυτά για κάθε μεγάλη ομάδα όπως ήταν, είναι και θα παραμείνει η ΑΕΚ εις τους αιώνες των αιώνων η ειδοποιός διαφορά δεν είναι τα ιδιοκτησιακά σενάρια και τα προφίλ των ενδιαφερόμενων σωτήρων.

Η μία και μοναδική εγγύηση για το μέλλον της ΑΕΚ παραμένει ο κόσμος της. Μπορεί να έχει περάσει στο ντούκου, αλλά το μήνυμα που στέλνει αυτές τις μέρες με το ενδιαφέρον του και την προπώληση των εισιτηρίων για τον τελικό είναι συγκλονιστικό.

«Και 100.000 εισιτήρια να είχαμε να δώσουμε, τόσα θα δίναμε» μου έλεγε άνθρωπος που ξέρει εδώ και πολλά χρόνια να κρίνει το ενδιαφέρον του κόσμου της ΑΕΚ για ένα παιχνίδι και για ένα εισιτήριο.

Και όλα αυτά για έναν τελικό με τον Ατρόμητο, για ένα τρόπαιο κυπέλλου Ελλάδας, για έναν κόσμο ξενερωμένο, πληγωμένο, πρόσφατα βαριά τραυματισμένο από το 6-0 από τον Ολυμπιακό, με το ιστορικότερο τμήμα της ομάδας του (την ομάδα του μπάσκετ) να είναι ένα βήμα από τον υποβιβασμό, έναν κόσμο που γνωρίζει καλά ότι η κατάκτηση του κυπέλλου ούτε την ιστορία τη ομάδας θα διαμορφώσει διαφορετικά, ούτε τα προβλήματα θα λύσει, ούτε τη βάναυση απαξίωση που καθημερινά υφίσταται κάτι που έχει αγαπήσει πολύ θα σταματήσει.

Θέλει βεβαίως μεγάλη προσοχή και ανάλυση η ψυχολογία αυτών των ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων δεν παρακολούθησαν εφέτος ούτε μία φορά την ΑΕΚ από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, πολλοί εκ των οποίων ξεσκόνισαν κάπου το διαρκείας τους προκειμένου να έχουν αρχικό δικαίωμα για αγορά εισιτηρίου για τον τελικό.

Ανθρωποι οι οποίοι αισθάνονται ότι αυτός ο τελικός και αυτό το κύπελλο μπορεί και να είναι η τελευταία τους ευκαιρία να πανηγυρίσουν για την αγαπημένη τους ομάδα, φοβούμενοι ότι η πραγματικότητα αμέσως μετά τον τελικό μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρή από αυτή που βιώνουν σήμερα. Κάτι σαν το τελευταίο μεγάλο ραντεβού στα όπλα.

Είναι όμως άνθρωποι που αισθάνονται πραγματικά ότι αυτή η ομάδα τους ομορφαίνει τη ζωή, είναι άνθρωποι που είναι έτοιμοι και πάλι να βγουν μπροστά είτε για να δώσουν εκείνοι τη λύση, είτε για να ακολουθήσουν όποιον πραγματικά μπορεί και πάλι να τους δημιουργήσει όραμα και ελπίδα.

Είναι ίσως και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να απαξιώνεται η μετά 2004 προσπάθεια που ξεκίνησε στην ΑΕΚ έστω και χωρίς την επιθυμητή κατάληξη παρά τις πολύ καλές προϋποθέσεις που υπήρχαν. Αν έκανε ένα καλό στην ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαϊδης ήταν ότι έδειξε σε όλους ότι ο γηπεδικός κόσμος αυτής της ομάδας δεν είναι οι 25-30.000 που γέμιζαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ότι είναι πολύ περισσότεροι.

Αυτή η παρακαταθήκη υπάρχει. Αυτή η παρακαταθήκη είναι η μοναδική εγγύηση για το μέλλον της ΑΕΚ. Γιατί διαθέτει έναν κόσμο υπερήφανο που την θέλει πρωταγωνίστρια, αλλά δεν την εγκαταλείπει στα δύσκολα, δεν είναι κοντά μόνο στις φιέστες, δεν είναι υποστηρικτής του «ή εμείς ή κανείς».

Ειδικά όταν καταλαβαίνει ότι μπορεί να μετέχει και ότι δεν είναι απλώς θεατής του κάθε τυχαίου που έχει συμπτωματικά εμπλακεί με την ομάδα που αγαπάει χωρίς όμως να έχει καταφέρει να νιώσει το μεγαλείο της.

Αυτός ο κόσμος είναι η μία και μόνη εγγύηση για την ΑΕΚ. Και η μοναδική σανίδα σωτηρίας ακόμα και αν το πράγμα στραβώσει πολύ. Οταν όλοι την κάνουν, ο απλός οπαδός αυτής της ομάδας έχει μάθει να είναι κοντά.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags