Facebook Pixel "Ο Τίτο "συγκράτησε" την πτώση της Μπάρτσα!"
| 2014-04-29 13:40:00

"Ο Τίτο "συγκράτησε" την πτώση της Μπάρτσα!"

"Ο Τίτο "συγκράτησε" την πτώση της Μπάρτσα!"

Η ρεπόρτερ της "El Mundo Deportivo", Κορντούλα Ρέϊνχαρτ, σκιαγραφεί το προφίλ του Τίτο Βιλανόβα, "φωτίζει" τη ρήξη της σχέσης με τον Πεπ Γκουαρντιόλα και εξηγεί πότε άρχισε η σταδιακή οπισθοχώρηση της Μπαρτσελόνα.

Οι επικήδειοι λόγοι που εκφώνησαν ο γιος και η κόρη του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, συγκλόνισαν όσους βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Τίτο Βιλανόβα, που την περασμένη Παρασκευή (25/4), έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών. Ήταν τέτοιος άνθρωπος, ο Τίτο...

Μία προσωπικότητα του ποδοσφαίρου και της ζωής, που νοιαζόταν για τα απλά και καθημερινά πράγματα και δεν του άρεσε η δόξα και τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό ίσως είχε και τόσους πολλούς φίλους! Γι’ αυτό, ίσως, ήταν και τόσο πολύτιμος για τον σύλλογο-καμάρι της Καταλωνίας, όπως μαρτυρά, η Κορντούλα Ρέϊνχαρτ, μία εκ των τεσσάρων δημοσιογράφων που ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ των “μπλαουγκράνα στην έγκυρη "El Mundo Deportivo".

Η σπάνια σχέση του με τους παίκτες της Μπάρτσα
"Όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, γνωρίζουν ότι η σχέση που είχε με τους παίκτες ήταν πάρα πολύ καλή! Με αρκετούς απ' αυτούς, όπως ο Μέσι, ο Πικέ και ο Σεσκ (σ.σ.: Φάμπρεγας) γνωρίζονταν εδώ και πολλά χρόνια και ήταν προπονητής τους και στις μικρές ηλικίες. Ήταν ένας "ζεστός" άνθρωπος που εκτιμούσαν πολύ, γιατί είχε μεγάλη καρδιά και έναν δικό του, ξεχωριστό τρόπο, να τους προτρέπει και να τους πείθει, να δουλεύουν συνεχώς περισσότερο για να βελτιωθούν!

Ήταν πάντα ένας φωτεινός φάρος για τους παίκτες, πρόθυμος να τους βοηθήσει σε ο,τιδήποτε αφορούσε στην ατομική βελτίωση ή την τακτική και θεωρείται ο εμπνευστής του γρήγορου passing-game που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Ήταν πολύ κοντά τους γι' αυτό και είχε τον απόλυτο σεβασμό των παικτών! Ήταν φίλος μαζί τους, χωρίς όμως η φιλία τους να ξεπερνάει τα όρια της σχέσης παικτών-προπονητή.

Το δέσιμό τους ήταν πολύ ισχυρό και γι' αυτό πριν από την έναρξη του αγώνα με την Βιγιαρεάλ, κάποια πολύ συναισθηματικά παιδιά, όπως ο Ινιέστα και ο Μπουσκέτς, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, βλέποντας την εικόνα του Τίτο στον ηλεκτρονικό πίνακα του "Μαδριγάλ"!

Ήταν ένας θησαυρός για τους παίκτες! Δεν βρίσκει εύκολα κάποιος στο σημερινό ποδόσφαιρο, μία προσωπικότητα με το δικό του προφίλ, έναν προπονητή με τέτοιες γνώσεις και ικανότητες, που περιοριζόταν συνειδητά σε δεύτερο ρόλο!", μας είπε αρχικά η συνάδελφος από την αθλητική εφημερίδα της Βαρκελώνης που είχε το προνόμιο να βρίσκεται κοντά στον προπονητή και άνθρωπο, Τίτο Βιλανόβα.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags