Facebook Pixel «Κλασικοί» τελικοί! (pics & vids)
| 2011-04-19 22:42:00

«Κλασικοί» τελικοί! (pics & vids)

 «Κλασικοί» τελικοί! (pics & vids)

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα αναμετρηθούν στο «Μεστάγια» για τον πρώτο... γύρο του θριάμβου της χρονιάς. Αυτή θα είναι η έκτη φορά που θα δούμε clasico σε τελικό του Copa del Rey και σας παρουσιάζονται οι προηγούμενους πέντε!

Η... ντροπή της Μπάρτσα και το εξαιρετικό κλίμα

Ο πρώτος τελικός του Copa del Rey ανάμεσα στις δύο ομάδες διεξήχθη στις 21 Ιουνίου του 1936, μόλις 28 ημέρες πριν ξεκινήσει ο Ισπανικός εμφύλιος... Ήταν, ίσως, η μοναδική φορά που οι τόσο οι δύο αντίπαλοι όσο και οι οπαδοί τους εμφανίστηκαν ενωμένοι. Την αναμέτρηση φιλοξένησε η Βαλένθια και το «Μεστάγια», του οποίου τότε η χωρητικότητα ήταν μόλις 22.000 θέσεις και εννοείται ότι ήταν κατάμεστο. Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τη Ρεάλ να φτάνει στη νίκη με 2-1.

Οι Μαδριλένοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ευγένιο και Λέκουε, ενώ οι Καταλανοί μείωσαν σε 2-1 με τον Εσκολά. Η σκηνή που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των οπαδών της «βασίλισσας» ήταν η μεγάλη απόκρουση που έκανε στο τέλος του παιχνιδιού ο Θαμόρα σε προσπάθεια του Εσκολά και έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στη Ρεάλ. Εκείνη έμελλε να είναι και η τελευταία εμφάνιση του τερματοφύλακα της Ρεάλ, ο οποίος εξορίστηκε στη Γαλλία μόλις ξεκίνησε ο εμφύλιος...

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, μάλιστα, ο αρχηγός της Μπαρτσελόαν Βαντορλά απολογήθηκε για την εικόνα της ομάδας του. ««Πρέπει να απολογηθώ από τους φιλάθλους. Κατά διαστήματα ένιωσα ντροπή που ήμουν αρχηγός αυτής της ομάδας», ήταν οι δηλώσεις του που έμειναν στην Ιστορία... Οι παίκτες, οι προπονητές και οι διοικήσεις των δύο ομάδων δείπνησαν μαζί το βράδυ στη Βαλένθια, όπου τους έκανε το τραπέζι η Ισπανική Ομοσπονδία.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags