Facebook Pixel Είσ΄ ένα πιστόλι που με σημαδεύει...
| 2011-04-19 23:59:00

Είσ΄ ένα πιστόλι που με σημαδεύει...

Είσ΄ ένα πιστόλι που με σημαδεύει...

Την πιο δύσκολη περίοδο της πολύχρονης καριέρας του ζει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού λειτουργεί διαρκώς υπό πίεση και πλέον έχει να φοβάται και τον τελευταίο ...πυροβολισμό!

"Θα μας πυροβολήσουν", είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία ομιλία του προς τους παίκτες, μπροστά στο φόβο νέων, πιο έντονων αυτή τη φορά αντιδράσεων από τους οπαδούς της ομάδας, εφόσον ο Παναθηναϊκός χάσει την πρώτη θέση των πλέι-οφ και δεν έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει την τύχη και τις δυνάμεις του στα προκριματικά του Champions League.

Φυσικά, ο Πορτογάλος θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτούς τους πυροβολισμούς. Ο σημαντικότερος λόγος, φυσικά, είναι το ίδιο το συμβόλαιό του. Όπως έχει διαρρεύσει, τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ, θα κρίνουν και το μέλλον του Φερέιρα στον πάγκο του. Η πρωτιά κατά πάσα πιθανότητα θα τον κρατήσει και του χρόνου στην Ελλάδα. Αν, βέβαια, το επιθυμεί και ο ίδιος, καθώς μετά την ήττα στο Βόλο άφησε υπονοούμενα αποχώρησης: "Έχω κουραστεί πλέον να βρίσκομαι μπροστά σε καταστάσεις που ως επαγγελματία δεν μου αρέσουν, έχω κουραστεί πραγματικά".

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτιά στα πλέι-οφ και ένα νέο συμβόλαιο, μπορεί να τον ...ξεκουράσουν. Ο ίδιος, άλλωστε, πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα που θα χτίσει στο εξής ο ίδιος και όχι μια ομάδα που δεν ήξερε καν όταν ήρθε στην Ελλάδα και είχε στηθεί λάθος από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, όπως λέει ο Πορτογάλος στα πρόσωπα του κοντινού του περιβάλλοντος.

Βέβαια, η διοικητική αβεβαιότητα και η δεδομένη απόφαση δραματικών περικοπών στο μπάτζετ ενόψει της νέας περιόδου, σε συνδυασμό με το ψυχολογικό βάρος που κουβαλάει φέτος ο Φερέιρα, δεν αποκλείεται να γείρουν την πλάστιγγα προς την πλευρά του διαζυγίου.

Ένα διαζύγιο που θεωρείται δεδομένο αν ο Παναθηναϊκός δεν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση (πρώτη των πλέι-οφ) στο πρωτάθλημα, ώστε να υπάρχει η ελπίδα της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League (μέσω καλών κληρώσεων και αγωνιστικών υπερβάσεων), ώστε η κάνουλα της UEFA να γεμίσει τα ταμεία...

Όλα, λοιπόν, θα κριθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, με τον Φερέιρα να έχει ξεκινήσει ήδη μίνι προετοιμασία στους παίκτες (και αγωνιστική αλλά και ψυχολογική) ενόψει των πλέι-οφ, από τα οποία εν πολλοίς θα κριθεί και η δική του πορεία. Γιατί όσο και να ...πυροβολήσει ο κόσμος τους παίκτες, στις αποτυχίες στην Ελλάδα την πληρώνει πρώτος ο προπονητής, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δουλεύει με το πιστόλι στον κρόταφο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags