Facebook Pixel Βόμβα στον προπονητή της Σέλτικ!
| 2011-04-20 07:45:00

Βόμβα στον προπονητή της Σέλτικ!

Βόμβα στον προπονητή της Σέλτικ!

Σύμφωνα με τη σκωτσέζικη αστυνομία, ένα πακέτο με εκρηκτικό μηχανισμό είχε ως παραλήπτη τον Νίλ Λένον.
 

Το παγιδευμένο πακέτο ανακαλύφθηκε από τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου στις 26 Μάρτίου και έτσι δεν έφτασε ποτέ στον τεχνικό της Σέλτικ.

Όμως, ο Νίλ Λένον δεν ήταν το μόνο υποψήφιο θύμα, καθώς άλλοι δύο δηλωμένοι οπαδοί της Σέλτικ είχαν μπει στο στόχαστρο.

Ο ένας ήταν ο δικηγόρος του Λένον, Πολ ΜακΜπράιντ, και η άλλη πρώην βουλευτής του σκωτσέζικου κοινοβουλίου, Τρις Γκόλντμαν.

Η Γκόλντμαν ήταν η μόνη που παρέλαβε το πακέτο στις 28 Μαρτίου, το οποίο για καλή της τύχη δεν εξερράγη.

Η αστυνομία έχει εντείνει τις έρευνές της για να ανακαλύψει τους δράστες που κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, με τις αρχές της χώρας να δηλώνουν πως δεν θα ανεχτούν τέτοιου είδους εγκληματικότητα και θα συνδράμουν με κάθε μέσο το έργο της αστυνομίας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Λένον, με καταγωγή από τη Βόρειο Ιρλανδία και καθολικός, υπήρξε αρχηγός της Σέλτικ πριν αναλάβει προπονητής και το 2002, ως παίκτης ακόμα, είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εθνική της Βορείου Ιρλανδίας εξαιτίας απειλών που δεχόταν για τη ζωή του, έπειτα από δήλωσή του πως θα ήθελε να αγωνιστεί με τη φανέλα μιας ενωμένης Ιρλανδίας.

Οι προτεστάντες, οι οποίοι είναι οπαδοί της Ρέιντζερς έχουν μεγάλη έχθρα με τους αντίστοιχους της Σέλτικ και διάκεινται υπέρ της συνέχισης της αγγλικής κυριαρχίας επί της Βορείου Ιρλανδίας, ενώ στο παρελθόν έχουν καταγραφεί αρκετές και σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ τους.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags