20/04/11 - 15:10

Σε μπελάδες Ηρακλής – Πανιώνιος!

Δεν πήραν την αδειοδότηση από την ΕΠΟ! Κρίθηκαν ανεπαρκή τα συμπληρωματικά στοιχεία που προσκόμισαν σήμερα. Θα γίνει επανεξέταση σε δεύτερο βαθμό. "Αδειούχοι" ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Βόλος.

Σε μπελάδες Ηρακλής – Πανιώνιος!
35.459views 0shares

Σε μεγάλους μπελάδες μπαίνουν από σήμερα ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος, αφού μετά από απόφαση της ΕΠΟ, η οποία συνεδρίαζε για περίπου 4 ώρες, δεν πήραν την αδειοδότηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα!

Τα συμπληρωματικά στοιχεία που προσκόμισαν σήμερα το πρωί στην ελληνική Ομοσπονδία κρίθηκαν ανεπαρκή.

Έτσι, οι δύο σύλλογοι αναμένεται εντός πέντε ημερών να καταθέσουν έφεση για να επανεξεταστεί η υπόθεσή τους από το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.

Βεβαίως, αν η απόφαση είναι αρνητική και από το δευτεροβάθμιο όργανο τότε οι δύο ομάδες θα υποβιβαστούν στη Football League!

Την αδειοδότηση δεν πήρε και ο Πανσερραϊκός, αλλά το κακό είναι μικρό για την ομάδα των Σερρών από τη στιγμή που ήδη έχει υποβιβαστεί.

Από εκεί και πέρα, κανονικά την άδεια πήραν, ως αναμενόταν, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ωστόσο, στις τρεις ΠΑΕεπιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα για την καθυστέρηση της υποβολής όλων των δικαιολογητικών.

Μάλιστα, η «Ένωση» θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 25.000 ευρώ, o Βόλος των 8.000 ευρώ και ο ΠΑΟΚ των 2.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων έξι (αριθμός 6) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

2.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-2012 και τις επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

3.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012.

4.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανιώνιος για την περίοδο 2011-2012. 5.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.

6.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός ΜΓΣ για την περίοδο 2011-2012.

Οι ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια αδειοδότησης για την περίοδο 2011-2012 έχουν δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε (αριθμός 5) ημερών ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League".
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ