Facebook Pixel «Ο μαγικός κόσμος της ΕΠΟ-land»
| 2011-04-20 18:30:00

«Ο μαγικός κόσμος της ΕΠΟ-land»

«Ο μαγικός κόσμος της ΕΠΟ-land»

Επίθεση κατά της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών του Άρη (Super 3) για το θέμα το αδειοδοτήσεων. H Super 3 κατηγορεί την Ομοσπονδία για έλλειψη ισότητας και ισονομίας, ενώ αφήνει και υπονοούμενα για νέες αποκαλύψεις στο μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο μαγικός κόσμος της ΕΠΟ-land

Στα μέσα Μαρτίου ο ΑΡΗΣ ενημερώθηκε από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ ότι θα πρέπει, ενόψει αδειοδότησης, να επισπεύσει και να ολοκληρώσει μέχρι 31 Μαρτίου 2011 την προκηρυχθείσα και σε εξέλιξη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί 30 Απριλίου.


Αιτιολογικό της απόφασης, όπως εξηγήθηκε και δημοσιογραφικά αναλύθηκε, η πρόθεση της ΕΠΟ ν' αυστηροποιήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης και αδειοδότησης των ΠΑΕ, ώστε να υπάρχει εναρμόνιση με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ.


Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε επιτυχώς την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου παρά το γεγονός ότι αιφνιδιαστικά η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλλε τη σύντμηση της κατά 1 μήνα, στερώντας από τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ και συνεπώς την ΠΑΕ ΑΡΗΣ έσοδα από την καταβολή συνδρομών και εισφορών των Αρειανών υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.


Η οικογένεια του ΑΡΗ, τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ συγκέντρωσαν 700.000 ευρώ, αν και τους στερήθηκε εντελώς ξαφνικά η δυνατότητα και ανατράπηκε ο προγραμματισμός λόγω της χρονικής σύντμησης.
Στην ίδια Ελλάδα, η ίδια ΕΠΟ, αδειοδοτεί κανονικά όμως ομάδες που για 4η ή 5η ή 6η φορά προκηρύσσουν αυξήσεις μετοχικού και δεν τις καλύπτουν, όχι 100% όπως έκανε ο ΑΡΗΣ, αλλά ούτε 5%. Αντιθέτως δε, κάθε επόμενη αύξηση μετοχικού είναι κατά 10% έως 20% μεγαλύτερη από την προηγούμενη, που σημαίνει ότι νέα χρέη προστίθενται κάθε χρονιά.


Στην ίδια Ελλάδα, η ίδια ΕΠΟ αδειοδοτεί ομάδες που διανοητικά ανεπαρκής άνθρωπος θα καταλάβαινε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ικανοποιήσουν (=πληρώσουν σε νόμισμα μη κάλπικο) σωρευμένες μεταχρονολογήσεις οφειλών, παρά μόνο αν ο μάγος Χουντίνι επισκεφθεί τη χώρα μας σε περιοδεία.


Στην ίδια Ελλάδα, η ίδια ΕΠΟ δεν μπορεί να βάλει σε τάξη το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί κάποιοι ποδοσφαιριστές που «βγάζουν μάτια» και γύρω τους στήνεται μεταγραφικός χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, να αμείβονται 50.000 ευρώ το χρόνο και ομάδες Superleague που είναι στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος να δηλώνουν μπάτζετ μικρότερο από 2.000.000 ευρώ μικτά, όταν μόνο η εφορία είναι 40%. Φοροδιαφυγή και αθέμιτος ανταγωνισμός καλείται αυτό και όχι αδειοδότηση, αν μιλάμε την ίδια ελληνική γλώσσα.


Στην ίδια Ελλάδα, αφήνουμε να σέρνονται καταγγελίες πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων και ομάδες ανενόχλητες να κάνουν μεταγραφές με πλαστά έγγραφα και παραποιημένα πιστοποιητικά.


Στην ίδια Ελλάδα, κωφεύουμε όταν ακούμε ψελλίσματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι πανικοβλημένοι αντικρίζουν αφανείς προέδρους ομάδων, καθώς άλλοι είναι οι μπροστινοί, να τρώνε (κυριολεκτικά) τις συμπληρωματικές στα νόμιμα συμβόλαια προσωπικές επιταγές. Να ανοίγουν δηλαδή το στόμα, να βάζουν τις επιταγές μέσα, να τις μασάν και να τις καταπίνουν και έπειτα να ρωτάνε τους εμβρόντητους ποδοσφαιριστές για ποια ακριβώς επιταγή θέλουν να πληρωθούν.


Στην ίδια Ελλάδα που ο ιδιώτης ματώνει για να συνάψει ένα τραπεζικό δάνειο μήπως και σώσει την επιχείρηση ή το σπίτι του, υπάρχουν ΠΑΕ που εξασφαλίζουν και προσκομίζουν εγγυητικές επιστολές από δημόσια τραπεζικά ιδρύματα, με τις κατάλληλες υπουργικές άνωθεν εντολές.


Στην ίδια Ελλάδα που όλοι έχουν ακούσει κασέτες, όλοι γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις, διαιτητές, ποσά, δωράκια, θαμνάκηδες, Πορσε καγιέν, όλοι τα συζητάνε ακόμη και δημόσια, παρελαύνουν από γραφεία εισαγγελέων, αλλά για 15 μέρες τα ξεχνάμε, βάζουμε τα καλά μας ρούχα και... αδειοδοτούμαστε.


Φυσικά, και για να επανέλθουμε στη μιζέρια της καθημερινότητας, δεν είναι τυχαία η σειρά αδειοδοτήσεων. Με συνοπτικές διαδικασίες και όχι πάντως αλφαβητικά, η ΕΠΟ αδειοδότησε τις ομάδες που άξιζαν να αδειοδοτηθούν. Και το έκανε ξεκάθαρα, ταχύτητα και εκκωφαντικά «αθόρυβα».


Και μετά σιώπησε. Ανέλαβαν τα site, τα blog, οι κατ' εντολή δημοσιογράφοι να καλύψουν το κενό της ενημέρωσης. Ώστε να λάβουν το μήνυμα τα τσιράκια και οι ευνοούμενοι. Σιωπή μια ολόκληρη ημέρα. Καμία επίσημη ενημέρωση, καμία επίσημη ανακοίνωση.
Πάρτε το μήνυμα τσιράκια. Δεν αξίζετε αδειοδότηση ούτε και θα την παίρνατε αν δεν είχατε τους σιχαμένους προστάτες σας, τα' αφεντικά σας - πολιτικά και οικονομικά - που καθαρίζουν για πάρτη σας. Σε 3 ώρες αδειοδοτήθηκαν 10 ΠΑΕ, μια ολόκληρη ημέρα - και πλέον - ηχηρής σιωπής για τις υπόλοιπες 6.


Αυτά και άλλα πολλά προσεχώς.


Καλώς ήρθατε στο μαγικό κόσμο της ΕΠΟland».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags