Facebook Pixel Ο βοηθός του ρέφερι είναι η… επικαλαμίδα! (ΦΩΤΟ)
| 2011-04-22 00:05:00

Ο βοηθός του ρέφερι είναι η… επικαλαμίδα! (ΦΩΤΟ)

Ο βοηθός του ρέφερι είναι η… επικαλαμίδα! (ΦΩΤΟ)

Ρε παιδιά, διαβάστε μία είδηση που αλιεύσαμε στο ίντερνετ! Κατασκευάσανε λέει, έξυπνες επικαλαμίδες, οι οποίες φανερώνουν πότε κάποιος ποδοσφαιριστής που ζητάει φάουλ λέει την αλήθεια και πότε όχι.

Για την ακρίβεια εφευρέτης αυτής της επικαλαμίδας είναι μία βρετανική εταιρεία. Οι επικαλαμίδες είναι εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες και αυτοί συνειδητοποιούν αν όντως υπήρξε φάουλ. Αποδεικνύουν δηλαδή αν ο παίκτης είναι θεατρίνος ή όχι.

Άρα η επικαλαμίδα θα είναι ο νέος βοηθός του ρέφερι. «Κάθε επικαλαμίδα έχει δύο αισθητήρες, έναν που ‘καταλαβαίνει’ πότε κάποιος άλλος παίκτης πλησιάζει απειλητικά και έναν ο οποίος ‘νιώθει’ τα όποια σκληρά μαρκαρίσματα.

Επιπλέον διαθέτει και έναν συναγερμό ο οποίος χτυπάει μόνο όταν ενεργοποιηθούν και οι δύο αισθητήρες, επιβεβαιώνοντας πως πράγματι έγινε φάουλ.

Κοινώς, εάν κάποιος προσπαθήσει να ξεγελάσει την επικαλαμίδα κλοτσώντας τον εαυτό του, ο συναγερμός δεν θα λειτουργήσει γιατί ο ένας αισθητήρας δεν θα έχει εντοπίσει την ύπαρξη κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή», εξηγεί ο Άντι Σο, ένας από τους σχεδιαστές του προϊόντος.

Αναρωτιόμαστε τι άλλο θα σκαρφιστούν! Μήπως, ποδοσφαιρικά παπούτσια με κινητήρες για γρηγορότερα σπριντ;
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags