Facebook Pixel "Πονοκέφαλος" η αδειοδότηση
| 2011-04-22 15:05:00

"Πονοκέφαλος" η αδειοδότηση

"Πονοκέφαλος" η αδειοδότηση

O Νίκος Κατσαρός γράφει για το θέμα των αδειοδοτήσεων και για τους οπαδούς του Ηρακλή και του Πανιωνίου που δεν έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ακόμη και στην Ελλάδα -όπου οι νόμοι γίνονται για να παραβιάζονται, νόμος είναι το δίκιο του οπαδού και το πολιτικό κόστος τοποθετείται πάνω απ' όλα- έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας. Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει με την αδειοδότηση των ΠΑΕ και τις συνέπειες που θα έχουν όσες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο υποβιβασμός ομάδων όπως ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος, όχι επειδή απέτυχαν αγωνιστικά, αλλά επειδή δεν κατάφεραν να εμφανίσουν τακτοποιημένα τα οικονομικά τους, κάποτε, όχι πριν από πολλά χρόνια, θα ήταν αδιανόητος. Κι αν αντιμετώπιζαν τέτοιο ενδεχόμενο, αρκούσαν μερικές επιθετικές ανακοινώσεις προς κάθε αρχή και ίσως και κανένα συλλαλητήριο για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια.

Κάποτε, όμως, αυτό το καθεστώς της ανοχής θα έφτανε στο τέλος του και ο «μπαμπούλας» της UEFA λειτούργησε προς αυτή την εξέλιξη. Η κινητοποίηση των οπαδών του Ηρακλή, που σχεδιάζουν να βγουν στους δρόμους για να σώσουν την ομάδα, είναι αντίδραση βγαλμένη από άλλες, σχετικά πρόσφατες εποχές. Οι οπαδοί κινούνται πάντα με γνώμονα το συναίσθημα και πολλές φορές επειδή επηρεάζονται και από εκείνα τα ΜΜΕ που θέλουν να τους χαϊδεύουν τα αυτιά για τους γνωστούς λόγους.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, όχι γιατί έτσι «κάπνισε» σε κάποιους, αλλά επειδή η κατάσταση έγινε αδιέξοδη και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν και να λειτουργούν εταιρείες χωρίς κεφάλαια και γεμάτες χρέη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, ο πιθανός υποβιβασμός των δύο ομάδων της Super League δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, επειδή βρίσκει τις θεσμοθετημένες αρχές (ΕΠΟ, Super League) ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές του.

Και αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο θα αντικατασταθούν στη Super League, για τον οποίο υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές. Και το πράγμα μπερδεύεται ακόμη περισσότερο, επειδή υπάρχουν ομάδες που θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του Πανιώνιου και του Ηρακλή, οι οποίες όμως έχουν τα ίδια προβλήματα με αυτούς. Είναι, δηλαδή, πολύ πιθανό οι δύο μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες να συγκροτηθούν τελικά από την... UEFA!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags