Facebook Pixel Η νέα πρόταση του Πλατινί για Κατάρ
| 2014-06-05 18:57:00

Η νέα πρόταση του Πλατινί για Κατάρ

Η νέα πρόταση του Πλατινί για Κατάρ

Να γίνει νέα ψηφοφορία για το πού θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022 πρότεινε ο Μισέλ Πλατινί, αν αποδειχθεί ότι υπάρχει σκάνδαλο διαφθοράς.

Τα δημοσιεύματα είναι όλο και πιο συχνά στον διεθνή Τύπο για το πώς έγινε η ψηφοφορία της FIFA με την οποία ανατέθηκε το παγκόσμιο κύπελλο του 2022 στο Κατάρ (γράφονται διάφορα και για το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία) και ο Πλατινί, ως πρόεδρος της UEFA, πήρε θέση για το θέμα.

«Αν υπάρχουν αποδείξεις για διαφθορά τότε θα πρέπει να γίνει μια νέα ψηφοφορία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, ο οποίος απέφυγε να δείξει ως υπεύθυνο τον ομόλογό του της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, διότι «δεν έχω αποδείξεις. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι πίσω από όλο αυτό αλλά νομίζω πως υπάρχουν πολλά συμφέροντα στη μέση, είτε για κάποιους στη FIFA είτε για αυτούς που θέλουν να είναι στο Κατάρ είτε, επίσης χωρίς αμφιβολία, για αυτούς που θέλουν να αλλάξουμε την απόφαση για το πού θα γίνει το Μουντιάλ του 2022».

Ο Πλατινί, πάντως, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι σε όλο αυτό τον χαμό με τις καταγγελίες για διαφθορά στην ψηφοφορία για την ανάθεση του Μουντιάλ 2002, αναφέρθηκε και το όνομα του. Ο λόγος, το γεγονός ότι η αγγλική Daily Telegraph έγραψε πως ο πρόεδρος της UEFA είχε μια μυστική συνάντηση με τον Μπιν Χαμάμ, ο οποίος είναι ύποπτος για τον τρόπο που ψήφισε και απομακρύνθηκε από την FIFA ΤΟ 2012.

«Διαβάζω ότι ο Πλατινί είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλο διαφθοράς. Το διαβάζω σε όλες τις εφημερίδες, τα πρακτορεία ειδήσεων, τα blogs. Αυτό πραγματικά πονάει. Συνάντησα τον Χαμάμ γύρω στις 10.000 φορές σε 15 χρόνια. Γιατί να έχω μια κρυφή συνάντηση μαζί του; Τώρα συνειδητοποιώ ότι κάποιος κρύβεται πίσω από όλο αυτό, κάποιοι τα οργανώνουν όλα αυτά. Επί ένα χρόνο προσπαθούν να με παρουσιάσουν σαν αναξιόπιστο αναξάρτητα από τι κάνω. Είναι εύκολο να το κάνεις αυτό. Υπάρχουν εταιρίες, στο κάτω-κάτω, που ειδικεύονται σε αυτό. Δεν είναι δύσκολο, πρέπει απλά να πληρώσεις».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags