Facebook Pixel Για να λέει ο Ερνέστο «ευρωπαϊκή πορεία», κάτι θα ξέρει…
| 2011-04-24 20:28:00

Για να λέει ο Ερνέστο «ευρωπαϊκή πορεία», κάτι θα ξέρει…

Για να λέει ο Ερνέστο «ευρωπαϊκή πορεία», κάτι θα ξέρει…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει μέσα από το blog του για τον ρεαλιστικό ευρωπαϊκό στόχο του Ολυμπιακού και τις κινήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε για την «ερυθρόλευκη» πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Μετά τη φιέστα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέβασε τον πήχη των φιλοδοξιών στην επόμενη περίοδο, κάνοντας λόγο για καλή πορεία στην Ευρώπη. Ξέρετε, ο Ισπανός τεχνικός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προσέχει πολύ τις δηλώσεις του. Ακόμη και όταν οι γύρω του πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Για να υποστηρίζει δημοσίως πως στον Ολυμπιακό υπάρχουν προοπτικές ώστε να προχωρήσει στην Ευρώπη, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Τι εννοούμε; Είναι σαφές πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα "θεμέλια" που δημιούργησε φέτος. Επιπλέον, έχει λάβει απ' τη διοίκηση των πρωταθλητών τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως στην καλοκαιρινή περίοδο θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να ενισχυθεί η ομάδα (και) με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, εκεί όπου έχουν εντοπιστεί αδυναμίες.

Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αλλάζει ρότα. Φάνηκε ξεκάθαρα απ' την οριοθέτηση των στόχων της επόμενης περιόδου. Πρώτος παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Ισπανό τεχνικό. Αν μη τι άλλο, αυτή είναι μία «πάγια εντολή», η οποία φαντάζει αδιαπραγμάτευτη.

Όσο για τη συμμετοχή στους ομίλους του ChampionsLeague; Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θέλει οι παίκτες του να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σαφώς και φιλοδοξεί να προχωρήσουν οι «Πειραιώτες» όσο πιο μακριά γίνεται. Αλλά ως εκεί. Δεν πρόκειται να φορτώσει τους ποδοσφαιριστές του με άγχος.

Μία τέτοια λογική είχε και ο Τάκης Λεμονής, τη χρονιά που ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τα πρώτα του «διπλά» στους ομίλους, μέσα στη Βρέμη και τη Ρώμη, στους αγώνες με τη Βέρντερ και τη Λάτσιο αντίστοιχα. Αναμφίβολα η στρατηγική αυτή είναι μία πετυχημένη συνταγή.

Στο σημείο αυτό, πάντως, θα θέλαμε να βάλουμε τη δική μας πινελιά. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις πολλές αδυναμίες, ρεαλιστικός είναι ο στόχος της διάκρισης στο EuropaLeague. Κατά την προσωπική μας άποψη, η κατάληψη της 3ης θέσης σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να να αποτελεί προτεραιότητα, ώστε μέσω του EuropaLeagueνα γίνει η ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Φέτος, οι Πορτογάλοι κατάφεραν να έχουν τρεις ομάδες στους ημιτελικούς της διοργάνωσης,. Γιατί να μην αντιγράψει ο Ολυμπιακός το παράδειγμα των Πορτογάλων και να φθάσει τόσο μακριά. Ακόμη κι έως τον τελικό, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε τα ξέρει τα κατατόπια απ' τη θητεία του στην Εσπανιόλ.

Πηγή:Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags