Facebook Pixel Η ώρα των ευθυνών!
| 2011-04-24 21:57:00

Η ώρα των ευθυνών!

Η ώρα των ευθυνών!

Ο Κώστας Γουλής γράφει στο blog του για το… κακόκεφο Πάσχα του Παναθηναϊκού, τις προθέσεις των μετόχων, αλλά και τις ενδεχόμενες πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών.

Δεν θυμάμαι πιο «θλιμμένο» και κακόκεφο Πάσχα για τους φίλους του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι βεβαίως (μόνο) το δράμα του Θεανθρώπου που θλίβει τον κόσμο του «τριφυλλιού», αλλά κι όλος αυτός ο... Γολγοθάς που ανεβαίνει εδώ και μήνες η ομάδα τους, που ακόμη, όπως φαίνεται δεν είναι ούτε στα... μισά.

Ναι, μιλάμε για την ίδια ομάδα που πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες «σφράγιζε» την εν Ελλάδι κυριαρχία της με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, κάνοντας το νταμπλ. Ναι, μιλάμε για την ίδια ομάδα των «πολύ-Αμπράμοβιτς» (σαν... κατάρα θα «κυνηγάει» η συγκεκριμένη ατάκα για πάντα τον Ανδρέα Βγενόπουλο), που θα απογείωναν τον Παναθηναϊκό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο ευρωπαϊκό στερέωμα...

Μιλάμε για την ίδια ομάδα, των Σισέ, Ζιλμπέρτο, Λέτο, Κατσουράνη κ.α. την οποία είναι πολύ πιθανό σε κάνα-δυο χρόνια (αν δεν αλλάξουν άρδην τα οικονομικά δεδομένα της «πράσινης» ΠΑΕ) να τη θυμόμαστε σαν την τελευταία παρέα «μεγάλων» παικτών του «τριφυλλιού».

Το «βαρύναμε» όμως μέρες που είναι... Και στην τελική θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει επιτέλους ένα τέλος στην παρελθοντολογία και στο ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο γι' αυτό το κατάντημα του Παναθηναϊκού. Όλα όσα έγιναν αυτή την τριετία είναι πλέον αδιάφορα και αν μη τι άλλο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα μα τίποτα στην επόμενη μέρα του συλλόγου.

Πόσο μάλλον την ώρα που ο Μπέος και ο κάθε Μπέος χορεύει στο... ταψί τον Παναθηναϊκό. Την ώρα που ο Καλόπουλος και ο κάθε Καλόπουλος «σφάζει»... χειρουργικά δίχως ίχνος σεβασμού τους περσινούς νταμπλούχους. Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας απαξιώνουν το όνομα του Παναθηναϊκού και κοιτάνε ποια θα «γλύψει» περισσότερο τον Μαρινάκη...

Τρία χρόνια μετά το άνοιγμα της ΠΑΕ από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στο σημείο «μηδέν». Κύριοι μέτοχοι -μεγάλοι, μεσαίοι και μικρότεροι- είναι η ώρα των ευθυνών ΣΑΣ. Γουστάρετε να τον διαλύσετε; Να τον ρίξετε στον γκρεμό; Να ισοπεδώσατε την επένδυση που κάνατε την τελευταία τριετία, επειδή τα «εγώ» σας ήταν, είναι και θα είναι πάνω από τα «εμείς»;

Να πουλήσετε (ή μάλλον να «ξεπουλήσετε») τον Σισέ, τον Λέτο, τον Νίνη, τον Τζόρβα κλπ; Κάντε το, αλλά να βγείτε να το πείτε εσείς στον κόσμο του Παναθηναϊκού και μην περιμένετε από τρίτους (Γόντικας, Βεκρής) σε ρόλο... κασκαντέρ να βγάλουν το... φίδι από την τρύπα και να φάνε (για εσάς) όλη τη λέζα και τα μπινελίκια. Για ένα αδιέξοδο που αποτελεί δική σας ευθύνη. Κάντε το, αλλά μετά να είστε έτοιμοι να «υποστείτε» και τις «συνέπειες». Την κατακραυγή του κόσμου και την σύνδεση του ονόματός σας, με μία από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Χρόνος για «ανατροπή» του σκηνικού πάντως υπάρχει. Και σαφώς άπαντες κατανοούν τις τραγικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες (δεν νομίζω ότι κανείς έχει την απαίτηση να βάλουν οι μέτοχοι τέτοια εποχή 25 εκατ. ευρώ). Αλλά από την άλλη δεν είναι δυνατόν ο σύλλογος να φτάνει στο αμήν και στην απόλυτη απαξίωση. Και να βγαίνουν στο... σφυρί, σαν σε ξεπούλημα σε «σκλαβοπάζαρο» όλα τα ακριβά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, όλοι οι σταρ της, προκειμένου να καλυφθεί το ελλειμματικό ταμείο των 26,8 εκατ. ευρώ.

Αν λοιπόν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχουν αποφασίσει να κάνουν (όπως φημολογείται) κοινό βήμα στην επόμενη μέρα της ΠΑΕ, ας το πράξουν. Αλλά να το κάνουν όσο πιο σύντομα γίνεται. Με σταθερό πλάνο, με εξορθολογισμό των εξόδων, αλλά και με ξεκάθαρες κουβέντες προς τον κόσμο. Και πάνω απ' όλα δίχως τάσεις «ρεβανσισμού» και εξ ολοκλήρου διάλυσης μίας ομάδας η οποία έχει ακόμη να προσφέρει πολλά πράγματα αν την αφήσουν...

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags