Facebook Pixel Ελληνες υπάρχουν, αλλά ...πόσο καλοί είναι;
| 2011-04-25 13:20:00

Ελληνες υπάρχουν, αλλά ...πόσο καλοί είναι;

Ελληνες υπάρχουν, αλλά ...πόσο καλοί είναι;

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει προαναγγείλει την προσπάθεια …εξελληνισμού του Ολυμπιακού τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο και των επιταγών της UEFA.

Το επιβεβαίωσε και ο δ’ αντιπρόεδρος, Γιάννης Μώραλης, με την αποκάλυψη του ενδιαφέροντος για Παπασταθόπουλο, Μόρα και Τζαβέλλα.

Τη φετινή χρονιά η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ξεκίνησε με πέντε Έλληνες στο βασικό σχήμα: Νικοπολίδη, Α. Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Φετφατζίδη και Μήτρογλου. Πρόκειται για αριθμό αρκετά ικανοποιητικό, ειδικά για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο της κατάρριψης των εργασιακών συνόρων.

Στη μέση της χρονιάς, όμως, ο Νικοπολίδης έδωσε τη θέση του στον Πάρντο, ο Μήτρογλου πήγε …Πλατεία και έσωσε τον Πανιώνιο και ο Φετφατζίδης ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, με αποτέλεσμα η χρονιά να βγει μόνο με δύο Έλληνες: τον Αβραάμ και τον Τοροσίδη!

Το θέμα είναι ότι ούτε και την επόμενη σεζόν δείχνει να βελτιώνεται η κατάσταση θεαματικά. Οι προσθήκες του Ολυμπιακού που αφορούν Έλληνες παίκτες περιορίζονται στην αμυντική τετράδα.

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται, όπως προαναφέραμε, ο Παπασταθόπουλος και ο Τζαβέλλας, ενώ τελευταία επανήλθε στο προσκήνιο και το όνομα του Σηφάκη, χωρίς ωστόσο να παίζει δυνατά.

Τρεις περιπτώσεις αρκετά δύσκολες, αφού ο Σωκράτης είναι αλμυρός και δανεικός, ο Τζαβέλλας δείχνει να προτιμά τη …Β’ Γερμανίας από τη μιζέρια του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Σηφάκης έχει συμβόλαιο και κακές αναμνήσεις από το πέρασμά του στο λιμάνι.

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο Μαρινάκης κάνει τα μαγικά του και φέρει τους δύο από τους τρεις συν τον Μόρα, που είναι σαφώς πιο εύκολη περίπτωση, οι Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα θα είναι το πολύ τέσσερις (θα μείνει έξω ο Μέλμπεργκ;) και όλοι στην άμυνα!

Από εκεί και πέρα, από το κέντρο και μπροστά υπάρχει ο Φετφατζίδης και ο Μήτρογλου που πρέπει να φτύσουν αίμα για να πάρουν φανέλα βασικού, ενώ Έλληνας μέσος που να αποκτηθεί και να παίξει δεν υπάρχει καθώς και οι πιτσιρικάδες που ακούγεται ότι μπορεί να πιάσουν λιμάνι (Φορτούνης, Γεωργιάδης, Ανάκογλου) είτε θα δοθούν δανεικοί είτε θα παλεύουν για μια θέση στον πάγκο παρέα με τον …Ράντο.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι ο Μαρινάκης, όταν μιλούσε για Ελληνες, πουλούσε φούμαρα... Κάθε άλλο! Αυτός έχει ρίξει τα δίχτυα του, ενώ και την προηγούμενη σεζόν ευκαιρίες δόθηκαν. Το θέμα όμως είναι ότι καμία ομάδα στην οποία ηγείται ένας σοβαρός προπονητής, είναι πρόθυμη να κάνει τρέλες και να δημιουργήσει “εγκλήματα”. Κάθε παίκτης πρέπει να κερδίζει τη θέση στην ενδεκάδα με την αξία και όχι με το διαβατήριό του. Πρόθεση ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών.

Επίσης να μην ξεχνάτε, ότι όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος... Κι αν ο Βαλβέρδε δεν είναι ικανοποιημένος με την παρουσία των Ελλήνων, ή οποιουδήποτε παίκτη, κάτι περισσότερο θα γνωρίζει. Αυτός τη δουλειά του θέλει να κάνει... Και τα υφάκια, ή τα τουπέ, ή τα καβαλημένα καλάμια οι προπονητές δεν τα γούσταραν ποτέ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags